Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Asuntolaina

Asuntolaina asunnon hankintaan ja peruskorjaukseen Säästöpankista. Hae asuntolainaa suoraan verkosta.

Tarpeisiisi sopiva asuntolaina

Säästöpankin asuntolaina tarjoaa juuri sinun tarpeisiisi sopivan, joustavan lainan. Asuntolainaa saat uuden asunnon hankintaan ja vanhan peruskorjaukseen. Saat myös mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin ja turvaa lainan takaisinmaksuun.

Säästöpankki huolehtii asiakkaistaan. Saat meiltä lainan, jonka mitoitamme niin, että pystyt suoriutumaan lyhennyksistä. Meille on tärkeää, etteivät asiakkaamme joudu lainaa maksaessaan taloudellisesti liian ahtaalle. Siksi rakennamme yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivan rahoitusratkaisun.

Asuntolainalupaus kannattaa hakea jo etukäteen riittävän suurelle lainalle. Kun löydät unelmiesi kodin, voit tehdä nopeasti ostotarjouksen. Lainaneuvottelussa käymme läpi asumista koskevat suunnitelmasi. Laadimme arvion tuloistasi, menoistasi ja tarvittavan lainan suuruudesta, jotta voisimme yhdessä päätyä sopivaan lainan määrään.

Arvioi takaisinmaksukykysi

Lainaneuvotteluissa sovitaan myös lainan takaisinmaksusta. Siksi kannattaakin jo etukäteen miettiä omaa maksukykyä. Mitä tapahtuu, jos korot nousevat tuntuvasti. Onko sinulla mahdollisuutta lisätä takaisinmaksun summaa korkojen nousun myötä? Tiedätkö miten koron nousu vaikuttaa laina-aikaasi?

Vuosina 2005–2008 Euribor-korot nousivat reilusta kahdesta prosentista yli viiteen prosenttiin eli korkoero lainassa saattoi olla yli kolme prosenttia. Suuressa asuntolainassa näin suuri, pysyvä koronmuutos tarkoittaisi seuraavaa:

Matalan korkotason aikana tehdyt maksusuunnitelmat kannattaakin tarkistaa säännöllisesti korkotason noustessa, jotta vältyttäisiin tilanteilta, joissa laina ei lyhene ollenkaan. Esimerkkitapauksessamme 200 000 €:n laina lyhenisi 10 vuoden aikana vain noin 15 000 €, jos korkotaso pysyisi reilussa viidessä prosentissa eikä maksusuunnitelmaa korotettaisi.

Takaisinmaksusuunnitelmaa voi muuttaa laina-aikana. Lainoihin voi tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta tehdä myös ylimääräisiä lyhennyksiä Säästöpankin kanssa sovitulla tavalla. Vastaavasti, jos elämäntilanne muuttuu, asiakas voi sopia Säästöpankin kanssa kuukausierän muuttamisesta pienemmäksi, mikä tarkoittaa käytännössä laina-ajan pidentymistä. Tällaiset suunnitelmamuutokset vaativat myös lainan muiden osallisten, esimerkiksi takaajien suostumuksen, koska heidän vastuunsa aika pitenee.

Suojaa lainasi

Jos lainan takaisinmaksussa tulee vaikeuksia, ota meihin heti yhteyttä. Selvitämme yhdessä tilanteesi ja laadimme uuden lainanhoitosuunnitelman.

Säästöpankin asiakkaana sinulla on mahdollisuus saada lainallesi joustavuutta silloin kun taloutesi yllättäen horjuu tai haluat muuten väliaikaisesti helpottaa lyhennyksiä. Keskustelemme mielellämme tarvittaessa vapaavuosista tai laina-ajan pidentämisestä. Voit esimerkiksi tiettynä ajanjaksona maksaa pelkät korot ja lykätä lyhennyksiä tuonnemmaksi. Voit myös niputtaa useat erilliset lainat yhteen. Yksi laina auttaa paremmin näkemään taloutesi kokonaisuuden. 

Varaudu korkojen heilahteluihin

Lainoihin on liitettävissä erilaisia korkotuotteita, joilla voit varautua korkojen heilahteluihin.
  • Korkokaton avulla varmistat, ettei lainasi kokonaiskorko nouse yli sopimasi rajan, vaikka korkotaso nousisi.
  • Kiinteä korko tarkoittaa, että lainalle voidaan sopia kiinteän koron jakso. Lainan korko pysyy muuttumattomana markkinakorkojen vaihteluista riippumatta esimerkiksi 3, 5 tai 10 vuotta.

Lainaturva odottamattomiin tilanteisiin

Lainaturva on lainan takaisinmaksun turva yllättävissä ja odottamattomissa tilanteissa. Perheesi talouden tasapaino säilyy vaikeinakin aikoina, kuten pysyvän työkyvyttömyyden, työttömyyden tai kuoleman kohdatessa. Lainaturva sovitaan omien tarpeidesi mukaan. 

Kokeile Säästöpankin asuntolainalaskuria

Uutta kotia hankkimassa? Laske tarpeisiisi sopiva asuntolaina ja pyydä asuntolainatarjous jo tänään!

Aiheuttavatko asuntolainatermit harmaita hiuksia?

Vaikka aherramme kovasti välttääksemme turhan pankkijargonin, ei erikoissanoja voi ihan kokonaan välttää. Siksi kokosimme avuksesi pienen asuntolaina-sanaston, joka toivottavasti tukee sinua matkalla uuteen kotiisi.

Hae lainaa verkossa

Nopein tapa päästä kiinni unelmiin on tehdä lainahakemus suoraan verkossa.

Etsitkö uutta kotia?

Sp-Kodit välittävät unelmien koteja. Tutustu kohteisiin ja toteuta oma unelmasi.

Korot ja luoton hinnan muodostuminen

Aina ei ole helppoa hahmottaa, mitä laina loppujen lopuksi maksaa. Me Säästöpankissa käymme kanssasi huolella läpi luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot.

Korkojen päivän arvot

Markkinainformaatio-sivultamme löydät nopeasti Euribor-korkojen päivän arvot.