Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Ovatko pankkitermit sinulle munkkilatinaa?

Tässä osassa kerromme selväsanaisesti, mitä pankissa käytössä olevat termit tarkoittavat. Hakemistosta löydät myös perustiedot säästöpankkien tuotteista.

 • Indeksilaina Indeksilaina on vakaata ja hyvää tuottoa arvostavan sijoittajan valinta.

  Määräaikaisessa indeksilainassa yhdistyvät korkomarkkinoiden vakaus ja osakemarkkinoiden tuottomahdollisuus. Korkosijoituksen vakaan tuoton ansiosta sijoittaja saa pääomaturvatuissa lainoissa vähintään sijoitetun pääomansa takaisin. Markkinasidonnaisuus taas antaa mahdollisuuden hyvään tuottoon.

 • Joustoluotto Säästöpankin Joustoluotto on helppo ja joustava vararahasto yllättäviin menoihin tai ratkaisu yksittäiseen rahoitustarpeeseen. Joustoluotto sopii esimerkiksi remontin rahoitukseen tai muihin kodin isompiin hankintoihin ja kuluihin tai useiden pienten kulutusluottojen yhdistämiseen. Se on jatkuvasti käytössä oleva yksityisasiakkaan kulutusluotto, jonka määrä voi olla 2 000-20 000 euroa.
 • Kiinteä korko Kiinteä korko auttaa sinua varmistamaan, että lainanhoitomenot pysyvät samana koko laina-ajan Sillä varmistat muuttumaton korkotason 3, 5,10,15 tai jopa 20 vuodeksi. Kiinteä korko pysyy samana koko sovitun ajan, vaikka markkinakorot heilahtelisivat. Voit valita lainallesi kiinteän tai vaihtuvan koron tai näiden yhdistelmän. 
 • Kiinteä tasaerä Ottamallesi lainalle laaditaan takaisinmaksusuunnitelma, jossa laina-ajan lisäksi määritellään lyhennystapa. Kiinteä tasaerä on yksi lainanlyhentämisen vaihtoehdoista. 

  Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että kuukausittaiset maksuerät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinulla ole tarvetta tietää etukäteen tarkkaa laina-aikaa. 

  Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee. Takaisinmaksuerä on kuitenkin aina vähintään koron suuruinen.

 • Konsernitili Säästöpankin konsernitili keskittää kaikki konsernin maksuliiketilien varat yhdelle päätilille. Se on tarkoitettu yritysten ja yhteisöjen, kuten kuntien ja kaupunkien rahaliikenteen hoitamiseen.

  Kysy konsernitilin mahdollisuudesta omasta Säästöpankistasi.

 • Korkokatto Korkokatto varmistaa, ettei lainasi kokonaiskorko nouse yli sopimasi rajan, vaikka korkotaso nousisi. Sen avulla suojaudut kasvavien lainakulujen riskeiltä. Säästöpankin korkokattoisen lainan korko on sidoksissa kolmen kuukauden euriboriin. Jos korkotaso nousee, kokonaiskorko ei milloinkaan ylitä sovittua rajaa korkokaton voimassaolon aikana. Kun euribor laskee, laskee myös lainasi korko. Korkokaton voi ottaa mihin tahansa lainaan sen käyttötarkoituksesta riippumatta.
 • Korkorahasto Korkorahasto on yksi sijoitusrahastovaihtoehdoista. Korkorahastoissa korkoja ei ajatella samalla tavalla kuin perinteisellä talletus- tai käyttötilillä. Ajattelutapa on päinvastainen kuin osakkeiden kanssa: markkinakorkojen nousu heikentää omistamiesi korkopaperien arvoa ja lasku taas vahvistaa sitä. 

  Voit valita sijoitusrahastosi monista vaihtoehdoista ja rahastotyypeistä.

  Tutustu tarkemmin rahastoihin Sp-Rahastoyhtiön verkkosivuilla.

 • Kulutusluotto Säästöpankin Joustoluotto on helppo ja joustava vararahasto yllättäviin kuluihin tai ratkaisu yksittäiseen rahoitustarpeeseen. Joustoluotto sopii esimerkiksi remontin rahoitukseen tai muihin kodin isompiin hankintoihin ja kuluihin tai useiden pienten kulutusluottojen yhdistämiseen. Se on jatkuvasti käytössä oleva yksityisasiakkaan kulutusluotto, jonka määrä voi olla 2 000-20 000 euroa.
 • Käyttötili Säästöpankin käyttötili helpottaa raha-asioidesi päivittäistä hoitoa. Käyttötili sopii palkkatiliksi, laskujen ja ostosten maksuun. Voit liittää käyttötiliin kaikki tarvitsemasi pankkipalvelut: verkkopankin, kortit ja muut maksamisen tuotteet, kuten e-laskun.
 • Lainanlyhentämisen vaihtoehdot Ottamallesi lainalle laaditaan takaisinmaksusuunnitelma, jossa laina-ajan lisäksi määritellään lyhennystapa. 

  Annuiteetti

  Annuiteettilainassa takaisinmaksuaika on heti tiedossa. Annuiteetti onkin hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan tarkalleen etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun. 

  Kaikki takaisinmaksuerät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria.

  Takaisinmaksun alussa lyhennyksen osuus on pieni, mutta se kasvaa laina-ajan kuluessa. Korkojen muuttuessa maksuerä muuttuu. Maksuerä on matalan korkotason aikana pienempi. Korkojen noustessa maksuerä kasvaa. 

  Tasalyhennys

  Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaan alusta asti nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia takaisinmaksueriä kuin myöhemmin. 

  Maksuerissä lyhennyksen osuus on aina sama, korkojen osuus muuttuu. Maksuerät nousevat, jos viitekorko nousee, ja jos korkotaso laskee, maksut vastaavasti pienenevät. Kun lainan pääoma pienenee, myös koron euromäärä pienenee. Näin maksuerät pienenevät aikaa myöten, mikäli korkotaso pysyy samana 

  Kiinteä tasaerä

  Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että kuukausittaiset maksuerät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinulla ole tarvetta tietää etukäteen tarkkaa laina-aikaa. 

  Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee. Takaisinmaksuerä on kuitenkin aina vähintään koron suuruinen.

 • Lainaturva Lainaturva on lainan takaisinmaksun turva yllättävissä ja odottamattomissa tilanteissa. Perheesi talouden tasapaino säilyy vaikeinakin aikoina, kuten pysyvän työkyvyttömyyden, työttömyyden tai kuoleman kohdatessa. Lainaturva sovitaan omien tarpeidesi mukaan. Voit ottaa sen joko yksin yksilöturvana tai pariturvana toisen luotonottajan kanssa. Turvatasoja on kaksi: Laaja Lainaturva ja Peruslainaturva. 

  Säästöpankin Laaja Lainaturva sisältää päävakuutetulle turvat

  • pysyvän työkyvyttömyyden tai tapaturmaisen pysyvän työkyvyttömyyden, sekä kuoleman varalta
  • työttömyysturvan voit halutessasi liittää mukaan heti tai myöhemmin 

  Laajassa Lainaturvassa pariturvan sivuvakuutettu on vakuutettu kuoleman ja tapaturmaisen pysyvän haitan varalta. Lainan voi vakuuttaa osittain tai jopa 110 prosenttiin saakka, jolloin kertakorvaus auttaa myös korkojen maksamisessa. 

  Säästöpankin Peruslainaturva sisältää pää- ja mahdolliselle sivuvakuutetulle turvan

  • tapaturmaisen pysyvän haitan sekä
  • kuoleman varalta.

  Lainan voi vakuuttaa osittain tai jopa 110 prosenttiin saakka, jolloin kertakorvaus auttaa myös korkojen maksamisessa.

 • Luotollinen käyttötili Säästöpankin luotollinen käyttötili antaa sinulle varmuutta myös hieman suurempien hankintojen varalle. Lisätietoja tiliin ja korttiin liitettävästä luotosta saat lähimmästä konttorista.
 • Luotollinen maksuliikennetili Säästöpankin Maksuliikennetilin voit avata myös luotollisena. Varmistat yrityksesi kassanhallinnan sujuvuuden sopimalla maksuliikennetiliin luoton, joka tuo käyttöpääomaa yrityksesi kausiluonteisiin rahoitustarpeisiin.

  Lisätietoja tiliin liitettävästä luotosta saat Säästöpankin nettisivuilta ja lähimmästä konttorista.

 • Luotollinen Visa Säästöpankin Visa-kortti on monipuolinen luottokortti päivittäisten raha-asioiden hoitoon. Maksat kortilla ostoksesi ja nostat käteistä rahaa automaateista kotimaassa ja ulkomailla. Visa-kortin luottoraja voi olla 1 000-10 000 euroa. 

  Voit valita Säästöpankin Visa-kortin

  • Credit-korttina, jolloin sekä nostot automaatista että ostoksesi laskutetaan aina Visa-laskulla.
  • Credit/Debit -yhdistelmäkorttina, jolloin valitset veloitetaanko ostokset tai nosto automaatista Visa-tililtä (credit) vai suoraan pankkitililtäsi (debit). 

  Säästöpankin Visa-kortilla teet kätevästi ostoksia verkossa. Maksaminen on turvallista verkkokaupoissa, jotka ovat mukana Verified by Visa -palvelussa tai jotka käyttävät HTTPS-suojausta.

Eikö vieläkään selkene?

Konttorimme auttavat mielellään raha-asioiden hoidossa. Kannattaa ottaa yhteyttä ja tulla käymään!