Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

High Yield -rahasto

Säästöpankki High Yield on yrityslainarahasto, joka sijoittaa kansainvälisiin, pääasiassa eurooppalaisiin yrityksiin. Nämä yritykset eivät yllä korkeimpaan luottoluokitukseen ja joutuvat siten maksamaan lainoistaan korkeampaa korkoa. Rahasto soveltuu kaikille, jotka haluavat tavoitella osakemarkkinoiden kaltaista tuottotasoa ottamatta yhtä suurta riskiä.

  • Suositeltava sijoitusaika vähintään neljä vuotta.
  • Yksityishenkilöille ja instituutioille.
  • Soveltuu hyvän tuoton tavoitteluun.
  • Voit valita kuukausittaisen säästämisen tai kertamerkinnän.
  • Minimisijoitus 50 euroa.
  • Voit myös säästää tähän rahastoon säästövakuutuksen kautta.

Säästöpankki High Yield – Sijoitukset huolellisesti valittuihin eurooppalaisin yrityslainoihin

Sijoitusrahaston varat sijoitetaan pääasiassa eurooppalaisiin, lukuisilla toimialoilla ja maissa toimiviin yrityksiin, joiden luottoluokitus on enintään BB+. Rahaston tuotto muodostuu korkotuotosta ja lainojen markkina-arvon muutoksista.

High Yield -markkina on suuri ja hyvin hajautettu eri maihin ja toimialoille. Monet yrityksistä ovat oman toimialansa markkinajohtajia. Lainojen valinnassa kiinnitetään erityisesti huomiota yritysten liiketoimintaan ja velanhoitokykyyn. Suositeltava sijoitusaika on vähintään neljä vuotta.

Rahastolla on sekä A-osuuksia eli tuotto-osuuksia että B-osuuksia eli kasvuosuuksia. A-osuuksille jaetaan vuosittain tuottoa rahaston säännöissä mainitulla tavalla. B-osuuden omistajalle ei jaeta vuosittain tuottoa, vaan tuotto jää kasvattamaan rahasto-osuuden arvoa. Varat jäävät siis rahastoon tuottamaan ja sijoittaja saa tuottonsa myydessään aikanaan osuutensa.

Kulut

Merkintä- ja lunastuspalkkio on 0,5 % merkinnän ja lunastuksen määrästä. Hallinnointipalkkio on 1 % vuodessa. Ei säilytyspalkkiota.

Dokumentit

Rahastosijoittajaa kehotetaan tutustumaan ennen sijoituspäätöksen tekemistä rahastoesitteeseen ja sijoitusrahas­ton sääntöihin, jotka muodostavat yhden kokonaisuuden, sekä avaintietoesitteeseen.