Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Hyviä tekoja

Paikallisesti. Jo vuodesta 1822.

Tervetuloa hyvien tekojen kotiin! Säästöpankki on ollut mukana rakentamassa suomalaisten yhteisöjen ja yksilöiden hyvinvointia jo perustamisestaan lähtien. Vuosien varrella olemmekin päässeet lahjoituskohteidemme kautta todistamaan lukuisia isompia ja pienempiä tarinoita ympäri Suomen. Tarinoita, jotka haluamme tuoda kaikkien kuuluville.

Sivusto päivittyy jatkuvasti niin uunituoreilla kuin vanhemmillakin hyvillä teoilla – kannattaa siis seurata sivua jatkossakin. Iloisia lukuhetkiä!

Oman muotoinen koti – ainutlaatuinen tapa yhdistää työ, asuminen ja asukkaat

"Kantsun Olohuoneessa" ovi käy tiuhaan, kun kannelmäkeläiset käyvät nauttimassa kahvilan herkuista sekä vaihtamassa kuulumisia keskenään. Paikalla alueen asukkaisiin ovat myös tutustumassa Onni ja Laura – nuorukaiset, jotka ovat juuri päässeet muuttamaan omillensa Nooa Säästöpankin tukeman Oman muotoinen koti –hankkeen kautta. Pian nuoret laittavat hyvän kiertämään myös lähiyhteisössään.


Hyviä tekoja ympäri Suomen

 


 

Saariston ikuistajat

Vaasan seudun saaristomaisemat ja eläimet ovat tottuneet toimimaan valokuvamalleina: valokuvauskerho Knäppisarnan innokkaat harrastelijavalokuvaajat nimittäin kiertävät aktiivisesti lähiseudulla ja ikuistavat toinen toistaan upeampia maisemia. Kerran vuodessa noin 40 innokasta valokuvaajaa valitsevat kukin suosikkiotoksensa, joista kootaan näyttely. Koivulahden Säästöpankin tuella kerho sai hankittua näyttelyn kuville arvoisensa kehykset. Kun kyseessä on joukko innostuneita harrastajia, yksi projekti johtaa usein seuraavaan. Tänä vuonna kerho järjestää Mustasaaren kunnalle näyttelyn 100-vuotiaasta Suomesta. Aikaisemmin kerhon kuvausprojekteista on syntynyt jopa kirjoja.

 


 

Liekit kuriin nuorten vapaapalokuntalaisten voimin

Lapin VPK:n nuoriso-osaston harjoituksissa liekit saavat kyytiä, kun nuoret ja lahjakkaat vapaapalokuntalaiset opettelevat sammuttamaan erilaisia tulipaloja. Koska kaikki sammutusharjoitukset ovat tositilanteita, on varustuksenkin oltava kohdallaan. Eurajoen Säästöpankin lahjoituksen avulla Lapin VPK:n nuorille saatiin hankittua uudet, kevyemmät ja turvallisemmat kypärät. Lapin VPK:n nuoriso-osastolla on merkittävä rooli koko kunnan kannalta: nuorille on tarjolla mielenkiintoista harrastustoimintaa, ja nuorten kasvettua ja opittua tarvittavat taidot myös vapaapalokunnan hälytysosaston rivit pysyvät tiheinä. Parhaimmillaan VPK-toiminta johtaa ammattiin asti. "Olen itse nykyään ammattipalomies, mutta poltteen tähän ammattiin olen saanut Lapin VPK:sta. Toivonkin, että nuoriso-osaston kautta joku nuori löytäisi innostuksen paloalaan", kertoo Lapin VPK:n nuoriso-osaston johtaja Jarno Heinilä.

 


 

Varamummun kanssa luistelemaan ystävänpäivänä

Pienet jalat sujahtavat luistimiin ja varapapan avustuksella narutkin saadaan kiristettyä ennen jäälle singahtamista Porin seudun isovanhempien järjestämässä luistelutapahtumassa. Eväspisteellä varamummu pitää pientä luistelijaa pystyssä, jotta mehun juominen kentän reunalla sujuu kaatumatta. Välillä toki pyllähdellään, mutta onneksi lasten seurasta nauttivat isovanhemmat ovat aina valmiina nostamaan horjahtaneen luistelijan takaisin pystyyn. Isovanhemmat järjestivät tarjoilujen ja ohjelman lisäksi myös bussikyydit päiväkodeilta kentälle Eurajoen Säästöpankin tuella.

Ystävänpäivän luistelutapahtuma kokosi kaiken kaikkiaan yli 500 päiväkoti-ikäistä lasta nauttimaan upeasta talvipäivästä yhdessä varamummujen ja -pappojen kanssa. Jäällä taituroivista vanhimmat olivat eläkeläisiä ja nuorimmat vasta kaksivuotiaita, mutta lukemattomat riemunkiljahdukset ja iloiset muistot päivästä todistavat, että ikäero ei ole este hauskanpidolle — päin vastoin!

 


 

Talkootyöllä valmistui orimattilalaisten skeittarien unelmapuisto.

Rentoa rullailua itse tehdyllä skeittirampilla

Skeittilaudan renkaat rullaavat sulavasti Orimattilan skeittipuiston rampilla. Erityisen sulavaa oli myös rampin kokoaminen: mukana olivat paikalliset nuoret, joille uusilla välineillä varusteltu skeittipuisto oli kauan odotettu lisäys seudun rajallisiin ajanviettopaikkoihin. Talkootyöllä Myrskylän Säästöpankin lahjoituksella hankituista materiaaleista rakennetussa puistossa jokainen ollie ja backflip tuntuu astetta paremmalta.

 


 

Purjeveneessä on tekemisen meininkiä

Turkulaisessa meripartiolippukunta Puhurin Pojissa käy kuhina, kun partiolaiset opettelevat merimiestaitoja aina paalusolmun pyöräyttämisestä veneen huoltamiseen. Ahkerassa harjoittelukäytössä purjeveneet kuitenkin väistämättä kuluvat ja nyt nuorten merikarhujen horisontissa siintääkin unelma uudesta uljaasta veneestä, jolla jatkaa rakasta harrastusta. Liedon Säästöpankin lahjoitus on osaltaan mukana mahdollistamassa haavetta. Kuten odottaa saattaa, työteliäät partiolaiset eivät itsekään ole jääneet toimettomiksi. Erilaisissa tapahtumissa lettupannut käyvät kuumana, kun nuoret keräävät rahaa paistopisteellänsä. Yhteisen veneen eteen ponnistellessa opitaan, että tavoitteiden saavuttamiseksi on tehtävä töitä. "Kun rahat vihdoin ovat koossa, voidaan tyytyväisenä todeta, että vene ansaittiin yhdessä ja jokaisen panos lettupannun varressa oli tärkeä", lippukunnanjohtaja Timo Mäkinen toteaa.

 


 

Komea logo on Yökahvilassa itsekin usein käyvän Inka Toivosen suunnittelema.

Yökahvilasta oma paikka nuorille

Mäntsälässä toimiva Yökahvila kutsuu nuoret viettämään viihtyisää, rentoa ja päihteetöntä perjantai-iltaa. Toiminta pyörii vapaaehtoisten ja kunnan nuorisotyöntekijän voimin. Kahvilassa nuoret voivat tavata kavereitaan, pelailla yhdessä pelejä, jutella aikuisten kanssa tai käydä haukkaamassa välipalaa. Myrskylän Säästöpankin lahjoittamalla summalla kahvilaan ostettiin nuorten kovasti toivoma ilmakiekkopeli. "Yökahvilalla on täällä valtavan suuri merkitys, koska alueella ei ole olemassa muuta valvottua kokoontumispaikkaa perjantai-iltana", nuorisotyöntekijä Mirva Kuisma toteaa.

 


 

Kirjastakin löytyvässä kuvassa hymyilee kanttori Pertti Salmisen kokoama rintamaveteraaneista koostuva kuoro.

Myrskylän veteraanien vaikuttavat tarinat yksiin kansiin

"Myrskylän miehet ja naiset isänmaan palveluksessa" kertoo kuvien siivittämänä sotiin osallistuneiden myrskyläläisten veteraanien tarinan. Vastaavaa teosta ei Myrskylän miesten ja naisten sotatiestä ja sen jälkeisistä tapahtumista ole aiemmin kirjoitettu. Myrskylän Säästöpankille olikin hyvin luontevaa olla rahoittamassa kirjaa, jolla on suuri historiallinen arvo varsinkin paikallisille. Nyt veteraanien vaikuttavat tarinat ovat arvoisessaan tallessa ja tulevien sukupolvien luettavissa. Vuonna 2014 julkaistun kirjan on haastattelujen ja pöytäkirjojen pohjalta kirjoittanut Pentti Urhonen.

 


 

Vapaaehtoisia höyrylaivaristeilyllä kesällä 2016.

Kaverin tuella takaisin raiteille

Kun nuoren elämä ei menekään aivan suunnitelmien mukaan, voi luotettavan aikuisen seura olla kullanarvoista. Liedon Säästöpankki on ollut mukana tukemassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kaveritoimintaa, jonka kautta nuori saa kaverikseen vapaaehtoisen aikuisen. Hänen kanssaan voi jutella rauhassa ja viettää aikaa esimerkiksi elokuvia katsellen tai retkeillen. Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä vakavien ongelmien syntymistä ja parhaimmillaan oma kaveri onkin muuttanut nuoren koko elämän suunnan. Kaveritoiminta yhdistää ihmisiä iästä ja kiinnostuksenkohteista riippumatta ja on siksi palkitsevaa nuorten lisäksi myös vapaaehtoisille. Toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille järjestetään säännöllisesti yhteisiä virkistyspäiviä.

 


 

Kuvassa vasemmalta Ei Kiusata ry:n sihteeri Paula Järvenpää, huutokaupatun teoksen omakseen saanut taidekeräilijä Joni Lähdesmäki ja Ylihärmän Säästöpankin aluejohtaja Ari Lepistö.

Kiusaaminen puheenaiheeksi siveltimen avulla

Kiusaamisesta on tärkeää puhua, mutta joskus se voi tuntua vaikealta. Ylihärmän Säästöpankki on ollut mukana tukemassa Ei Kiusata -ry:n Pandora-yhteisötaideprojektia, joka tarjoaa kouluille uudenlaisia keinoja kiusaamisen käsittelyyn. Oppilaiden aiheen ympärille taiteilemia töitä koottiin näyttelyyn Ylihärmän terveysasemalle, mikä toi aiheelle myös kouluympäristöä laajempaa näkyvyyttä yhteisössä. Projektiin liittyen järjestettiin myös taidehuutokauppa, josta saaduilla varoilla voidaan tulevaisuudessa toteuttaa esimerkiksi teatterityöpaja.

 


 

Jouluiloa jokaiselle

Jouluna kenenkään ei pitäisi olla tahtomattaan yksin. Siksi Kauhavalla järjestetään joka vuosi vapaaehtoisvoimin joulujuhla yksinäisille ja vähävaraisille. Musiikkiesitykset, lahjat, maukas jouluruoka sekä ennen kaikkea yhdessä oleminen nostavat hymyn niin juhlijoiden kuin tilaisuuden järjestäjienkin kasvoille. Ylihärmän Säästöpankin viimeisimmän lahjoituksen avulla hyvää joulumieltä levittävä tapahtuma pystytään järjestämään myös tänä ja ensi vuonna.

 


Oman muotoinen koti

Helsingissä ratkotaan nuorten vaikeaa asumistilannetta ainutlaatuisella tavalla.

Yksipyöräisen kyydissä vastuulliseksi aikuiseksi

Rautavaaran Nuorisosirkuksessa opitaan sirkuslajeja sekä kasvatetaan vastuuntuntoisia nuoria.

Ystävä langan päässä

Puhelinystävä tuo iloa arkeen. Haloo Lieto -hanke toi yhteen vapaaehtoiset ja keskusteluseuraa kaipaavat.

Nuorisotila Verkossa saa olla oma itsensä

Sysmässä suuren suosion saavuttanut nuorisotila tarjoaa kaivatun kohtaamispaikan nuorille.

Porvoolaisten yhteinen hengenpelastaja

Punaisen Ristin päivystyspalveluauto pitää huolta tapahtumakävijöistä.