Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Kortti lapselle

Jo 11-vuotias voi saada Säästöpankista oman kortin, jolla voi maksaa omia hankintoja. Kiireisessä elämäntilanteessa tämä helpottaa arkea melkoisesti, kun aikuinen voi lisätä tilille sopivan rahasumman tarvittaessa, eikä kolikoita tarvitse löytää jokapäiväisiin pieniin menoihin, kuten välipalan ostamiseen.

Ensimmäiseksi kortiksi soveltuu parhaiten Visa Electron -kortti.

 • Visa Electron on automaatti- ja maksukortti, joka on kytketty pankkitiliisi reaaliaikaisesti.
 • Tilin kate varmennetaan joka maksukerralla erikseen, eikä lapsi voi epähuomiossa ylittää tilin saldoa.
 • Kortilla voi tehdä ostoksia ja nostaa käteistä sekä kotimaassa että ulkomailla. Kortille voi asettaa vuorokausikohtaiset nosto- ja ostorajat, joilla määritetään kuinka paljon korttia voi euromääräisesti käyttää vuorokaudessa. Lisäksi kortilla voi valita sallitaanko verkko-ostaminen ja rajata kortin käyttöaluetta maantieteellisesti.
 • Visa Electronilla voit lähimaksaa.
 • Kortin voi saada 18-vuotias, ja jopa 15-vuotias voi hakea korttia itse, jos hänellä on tili ansiotuloja varten. 11-17 –vuotiaille kortti haetaan vanhempien suostumuksella.

Lapsikin osaa lähimaksaa

Lähimaksuominaisuus lisää kortin turvallisuutta, koska lähimaksun avulla kortilla voi maksaa pieniä, alle 25 euron ostoksia ilman tunnuslukua. Lapsen pitää silti opetella tunnusluku, sillä maksupääte kysyy turvallisuussyistä aina välillä PIN-koodia, vaikka ostokset jäisivätkin alle 25 euron.

Lue lähimaksamisesta

Vinkkejä lapsen kortin käyttöön

 • Aikuinen voi seurata kortin käyttöä omasta verkkopankistaan.
 • Kortille kannattaa asettaa käyttörajat ja maantieteellinen rajaus. Lomamatkojen ajaksi käyttöaluetta voidaan tilapäisesti laajentaa.
 • Kortilta voidaan erikseen estää verkkokauppamaksut.
 • Myös automaattinostot voidaan estää tarvittaessa ja korttia voi käyttää tällöin vain maksamiseen.
 • Lapsen kanssa on hyvä käydä läpi kortin turvallista säilyttämistä. Esimerkiksi tunnuslukua ja korttia ei saa säilyttää samassa paikassa. Korttia tai sen tietoja ei myöskään saa luovuttaa toiselle henkilölle. Kortin kuvaaminen sosiaaliseen mediaan tarkoittaa korttitietojen luovuttamista eteenpäin ja tätäkään ei pitäisi tehdä.
 • Jos kortti katoaa tai jää automaattiin, sulje kortti välittömästi soittamalla puh. 020 333. Vasta kun katoamisilmoitus on tehty, vastuu kortin käytöstä lakkaa.
Tilaa kortti

Tilaa lapsellesi kortti käymällä omassa konttorissasi. Lapselle kortin tilaaminen vaatii molempien vanhempien suostumuksen.