Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Muistilista lainaneuvotteluun

Lainaneuvottelun tarkoitus on kartoittaa elämäntilannettasi ja asuntohanketta, sekä sopia lainan määrästä, korosta, takaisinmaksusta ja vakuuksista. Lainaneuvottelun päätteeksi voit saada Säästöpankilta lainalupauksen, jonka turvin voit tehdä tarjouksen sovitussa hintahaarukassa olevasta asunnosta. Keräsimme sinulle muutamia hyviä vinkkejä asuntolainaneuvottelua varten.  Tervetuloa juttelemaan!

Varaa aika.

Lainaneuvotteluaika kannattaa varata Säästöpankista etukäteen. Pankista voi saada kotiin lomakkeita, joiden täyttäminen ennalta säästää aikaa itse neuvottelulle. Luottohakemuksen voi lähettää myös netissä (www.saastopankki.fi) etukäteen jo ennen varsinaista lainaneuvottelua.

Arvioi maksukykysi.

Lainan tulee olla sopiva sinun maksukykyysi ja elämäntilanteeseesi nähden. Takaisinmaksusta kannattaa tehdä alustava suunnitelma, jota voidaan tarpeen mukaan muokata. Suunnitelmaa tarkastelemalla on helpompi arvioida myös hankkeen realistisuutta.

Mieti korkoja.

Tutustumalla etukäteen lainan korkovaihtoehtoihin sinun on helpompi kysyä eri vaihtoehtoja tai neuvotella juuri sinulle sopiva korkotyyppi. Kerromme sinulle kuitenkin myös lainaneuvottelussa eri korkovaihtoehdoista ja niiden vaikutuksista lainan takaisinmaksuun.

Ota selvää kuluista.

Korkojen ohella kannattaa kysyä, mitä muita kuluja asunnon ostossa ja lainassa on. Palveluneuvoja kertoo lisää maksuista ja niiden suuruudesta.

Älä epäröi kysyä.

Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, kun kyse on elämän suurista hankinnoista. On parempi selvittää mahdolliset epäselvyydet jo neuvottelutilanteessa, kuin sitoutua johonkin, mitä ei täysin ymmärrä.

 

Tarvitsetko asuntolainaa?

Jätä meille asuntolainahakemus. Se ei sido sinua vielä mihinkään.

Pankeissa on enemmän eroja kuin lainoissa

Asuntolainan yhteydessä solmit usein pitkän liiton myös pankkisi kanssa. Siksi kannattaa lainaa suunniteltaessa käyttää myös pieni hetki ja pohtia, millaisen pankkisuhteen haluat.