Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Aito Säästöpankin uutisarkisto

Uutisarkisto

Suomen nopeimmin kasvava kiinteistönvälitysketju laajenee Pirkanmaalla

Säästöpankkiryhmään kuuluva kiinteistönvälitysketju Sp-Koti vahvistaa jalansijaansa Tampereen talousalueella. Jo aiemmin Pirkanmaalla toimineen kolmen eri Sp-Koti-yrityksen joukkoon liittyy neljäs yrittäjävetoinen Sp-Koti, jolloin ketjun henkilöstömäärä Pirkanmaalla lähes kolminkertaistuu ja välitettävien kohteiden määrä tuplaantuu. Sp-Koti ennustaakin Pirkanmaalle käytettyjen asuntojen kauppamäärän kasvua tälle vuodelle.

Franchising-mallilla toimivia Sp-Koti-yrittäjiä on tammikuun alusta lähtien ollut Pirkanmaalla yhteensä neljä: Sp-Koti Tampere Lielahti ja Lempäälä, Sp-Koti Tampere Keskusta ja Valkeakoski, Sp-Koti Kangasala ja uusimpana tulokkaana Sp-Koti Aula Tampere, Kangasala ja Helsinki. Kaikki Sp-Koti-yrittäjät toimivat tiiviissä yhteistyössä paikallisen Säästöpankin kanssa.

-Yhteistyö Säästöpankin ja Sp-Kodin välillä tarkoittaa mutkattomampaa kodinvaihtoprosessia asiakkaalle. Vanhalle kodille löytyy ostaja ja rahoitus uuteen kotiin siirryttäessä hoituu nopeasti saman katon alla toimittaessa yhteisellä arvopohjalla ja asenteella niin, että asiakkaan saama hyvä ja asiantunteva palvelu ovat ykkösasia, summaa Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen yhteistyön hyötyjä.

Sp-Kodilla on aktiivisessa käytössä myös ostotoimeksianto, joka palvelee ensisijaisesti uutta kotia etsiviä, mutta myös kotinsa myyntiä harkitsevia.

-Etsimme jatkuvasti koteja ostotoimeksiannon tehneille asiakkaillemme. Ostotoimeksiannon tehneet etsivät yleensä tietyn kokoista ja hintaista asuntoa tietyltä alueelta. Ostotoimeksianto palvelee siten esimerkiksi perheitä, jotka kaipaavat väljempiä neliöitä mutta eivät halua muuttaa lasten koulun ja kavereiden vuoksi kauas tutusta naapurustosta. Tällöin etsimme perheelle alueelta kotia, joka ei ehkä vielä ole edes tullut myyntiin. Malli on optimaalinen myös myyjän kannalta, sillä ostotoimeksiannossa myyjälle ei aiheudu lainkaan kuluja välityspalkkiosta, kertoo Sp-Koti Aulan yrittäjä Johanna Peltonen.

 

Uudiskohteet käyvät kaupaksi

Asuntomarkkinat olivat viime vuonna Tampereella ja koko Pirkanmaalla kaksijakoiset. Käytettyjen asuntojen kauppamäärät pysyivät lähes ennallaan verrattuna vuoteen 2016, mutta uudisasuntokaupat lisääntyivät merkittävästi.

-Uudisasuntokauppojen määrä Tampereella lähes tuplaantui (+45 %) samoin kuin Pirkanmaalla (+46,4 %). Niin vanhojen kuin uudisasuntojenkin hinnat kehittyivät lähes PK-seudun tahtiin, hintakehitys Tampereella oli +4 prosenttia ja Pirkanmaalla +4,3 prosenttia, Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen kertoo.

Etenkin uusien asuntojen hinnat nousivat: Tampereella nousua oli 6 prosenttia ja Pirkanmaalla 5,2 prosenttia. Myyntiajat pysyivät kaikissa asuntotyypeissä lähes ennallaan.

-Tänä vuonna Pirkanmaalla aloitetaan noin 3 700 uuden asunnon rakentaminen, mikä on noin 10 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Tämä tarkoittaa sitä, että uudisasuntokauppamäärän ennustetaan hieman laskevan. Käytettyjen asuntojen kauppamäärä saattaa jopa hieman kasvaa viime vuodesta, koska useat uudiskohteet valmistuvat tänä vuonna ja uuden asunnon ostaneet myyvät entisen asuntonsa. Lisäksi väestöennusteen mukaan etenkin Tampereen keskusta-alueelle ennustetaan muuttavat vähintään 1 000 uutta asukasta vuosittain, Rantanen summaa.

 

Lisää välittäjiä ja myyntikohteita

Tammikuussa Sp-Koti-ketjuun liittyneessä, vuonna 2015 perustetussa Aula Kodit Oy:ssä on tällä hetkellä 20 työntekijää. Lisäksi rivejä on tarkoitus kasvattaa lähikuukausina noin viidellä uudella välittäjällä. Henkilöstövahvuus on ehtinyt kasvaa tämän vuoden puolella yhdellä välittäjällä sekä Sp-Koti Tampere Lielahti ja Lempäälässä sekä Sp-Koti Tampere Keskusta ja Valkeakoskella.

-Yrittäjälle toimiminen Säästöpankkiryhmän Sp-Koti-brändin alla tuo selvää etua. Toimiminen osana valtakunnallista ketjua antaa yrityksessä myytävänä oleville kohteille laajempaa näkyvyyttä asuntomarkkinoilla. Tiivis yhteistyö paikallisten Säästöpankkien kanssa tekee samalla asuntokauppaprosessin mahdollisimman helpoksi asiakkaille. Tämä kaikki luo myös parempaa työnantajamielikuvaa ja helpottaa siten uusien välittäjien rekrytointia, kuvaa Rantanen.

Sp-Koti on seitsemän toimintavuotensa aikana laajentunut voimakkaasti. Yhtiö avasi ensimmäiset toimipisteensä alkuvuodesta 2011, ja tällä hetkellä se palvelee asiakkaita 60 toimipisteessä ympäri Suomea. Ketjun palveluksessa on noin 180 henkilöä, keskusyhtiössä 6.

Yhtiön tavoitteena on laajentua edelleen ja olla lähivuosina Suomen neljän suurimman kiinteistönvälitysketjun joukossa. Kasvun mahdollistaa Säästöpankkien verkosto, joka kattaa noin 200 toimipaikkaa ympäri Suomen. Aito Säästöpankilla on 14 konttoria 10 pirkanmaalaisen kunnan alueella ja yli 47 000 asiakasta.

-Aula Kodit Oy:n mukaan tulo ketjuumme tukee valtakunnallista kasvustrategiaamme Pirkanmaalla. Olemme jatkossa yksi merkittävimmistä alan toimijoista Suomen toiseksi suurimmalla talousalueella. Meiltä asiakkaamme saavat kattavat ja laadukkaat palvelut kaikkialla Pirkanmaalla. Suuri myyntivoimamme takaa asiakkaillemme onnistuneet asuntokaupat halutussa aikataulussa, parhaaseen hintaan ja luotettavasti, toteaa Rantanen.

 

Lisätiedot:

Sp-Koti | Jukka Rantanen | 050 3411 391 | jukka.rantanen@spkoti.fi | @JukkaRantanen62

Aito Säästöpankki | Pirkko Ahonen | 050 4070 334 | pirkko.ahonen@saastopankki.fi | @PankkiPirkko