Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Lainalaskuri

Asuntolaina, opintolaina, remonttilaina tai vaikkapa autolaina? Suunnittele lainalaskurin avulla, miten saavutat tavoitteesi.

Lainaa tarpeidesi mukaan

Lainalaskurimme avulla voit laskea lainasi kuukausierän tai laina-ajan pituuden. Voit myös arvioida lainan määrää itsellesi sopivan kuukausierän ja laina-ajan perusteella.Huomaathan kuitenkin, että vaikka laskurit antavat sinulle hyvän käsityksen mahdollisuuksistasi, lopullisen lainasi tiedot poikkeavat yleensä hiukan laskurin antamista tiedoista.

Siispä kun olet valmis, ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä sinulle sopivin lainaratkaisu.

Valitse haaveesi – laske tarpeesi

1 Lainan määrä

Asunnon ostaminen on tärkeä päätös. Säästöpankin avulla rahoitat hankintasi järkevästi. Arvioi ensin lainasi määrä. Voit laskea sen kahdella tavalla: Voit joko arvioida tarvitsemasi lainan määrän sen perusteella, mikä on uuden asuntosi hinta ja paljonko pystyt käyttämään omia säästöjäsi. Tai voit arvioida lainamäärän sen mukaan, kuinka paljon pystyt käyttämään lainan takaisinmaksuun kuukaudessa ja kuinka pitkän laina-ajan haluat.

Asunnon ostamiseen liittyy myös muita kuluja, kuten varainsiirtovero, joka on asunto-osaketta hankkiessa 2 % ja kiinteistössä 4 %.

Onko sinulla vanha asunto, jonka myyt asuntoa vaihtaessasi? Syötä arviosi sen myynnistä saamastasi myyntivoitosta tähän. Kerro myös, jos aiot käyttää muita omia säästöjäsi asunnon hankintaan.

1 Lainan määrä

Oman kodin rakentajalla on vapaus toteuttaa unelmaansa. Usein ainutkertaisen ja elämän mittavimman investoinnin turvaa huolella suunniteltu rahoitus. Aloita rakennuslainan laskeminen arvioimalla ensin kaikki rakentamiskustannukset alle. Muista myös varainsiirtovero, joka tonttien osalta on 4 %. Rakentamiskustannusten arvioimisen apuna voit käyttää Säästöpankin Omakotitalon kustannusarviolaskuria.

Onko sinulla vanha asunto, jota olet myymässä, kun rakennat uutta kotia? Syötä arviosi sen myynnistä saamastasi myyntivoitosta tähän. Kerro myös, jos aiot käyttää muita omia säästöjäsi rakennusprojektiin.

Näiden tietojen perusteella tarvitset rakentamiseen lainaa verran.

1 Lainan määrä

Opintolaina auttaa, jos opintoraha ja mahdollinen asumislisä eivät riitä elämiseen. Se antaa mahdollisuuden keskittyä täysipainoisesti opiskeluun. Lainan takaisinmaksu alkaa opintojen päätyttyä.

Aloita opintolainan laskeminen arvioimalla, paljonko ottaisit opintolainaa koko opiskeluaikanasi.

Lisätietoa opintolainasta löydät Kelan sivuilta.

1 Lainan määrä

Elämään kuuluu arjen yllätyksiä: auto tai pesukone rikkoutuu tai tietokone pitäisi uusia. Joskus taas kaipaa pientä juhlaa tai hemmottelua itselleen. Säästöpankista saat nopeaa ja joustavaa kertarahoitusta esimerkiksi uutta autoa varten. Ja yllättävien rahantarpeiden varalle voit hankkia jatkuvasti käytössäsi olevan Säästöpankin Joustoluoton.

Kun haet lainaa Säästöpankista, otamme aina huomioon elämäntilanteesi. Saat juuri sinulle sopivan lainan, jonka kulut eivät rasita liikaa maksukykyäsi. Näin rahaa jää myös muuhun elämiseen.

2 Lyhennystapa

Valitse seuraavaksi sopiva lyhennystapa lainallesi. Lyhennysvaihtoehtoja on kolme: tasalyhenteinen, tasaeräinen tai annuiteettilaina. Tutustu eri lyhennysvaihtoehtoihin klikkaamalla.

Kiinteä tasaerä

Kiinteä tasaerä on hyvä vaihtoehto, jos haluat, että lainan kuukausierät pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan eikä sinun tarvitse tietää tarkkaa laina-aikaa etukäteen. Jos viitekorko nousee, laina-aika pitenee ja jos viitekorko laskee, laina-aika lyhenee.

Tasalyhennys

Tasalyhennyksessä lainan lyhennykset ovat aina samansuuruisia, mutta kuukausierän suuruus vaihtelee koron liikkeiden mukaan. Kuukausierät nousevat, jos korkotaso nousee, ja jos korkotaso laskee, kuukausierät vastaavasti pienenevät. Laina-ajan myötä pääoman pienentyessä, myös pääomasta maksettavan koron määrä pienenee. Tasalyhennys on hyvä vaihtoehto, jos haluat lyhentää lainaasi nopeasti ja kykenet alussa maksamaan suurempia kuukausieriä.

Annuiteettilyhennys

Annuiteettilainassa kaikki kuukausierät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja laina-aika on heti tiedossa. Korkojen muuttuessa kuukausierä muuttuu, mutta laina-aika pysyy samana. Annuiteetti on hyvä lyhennysvaihtoehto, jos haluat tietää laina-ajan etukäteen ja maksukykysi kestää mahdollisen korkojen nousun.

3 Lainan kuukausierät

Lainan kuukausierän suuruus riippuu laina-ajan pituudesta ja lainan korkoprosentista. Voit määrittää alla sinulle sopivan kuukausierän, jolloin laskuri laskee automaattisesti laina-ajan. Tai voit valita ensin laina-ajan, jolloin laskuri laskee automaattisesti kuukausierän.

TAI
vuotta

Arvio seuraavaksi lainasi korkoprosenttia. Voit muuttaa laskurin korkoprosentin oletusarvoa, jolloin näet miten korkotason muutokset vaikuttavat lainaan.

%

Lainasi korko määräytyy lopullisesti lainaneuvotteluissa ja muodostuu viitekorosta sekä siihen lisättävästä asiakaskohtaisesta marginaalista. Lainojen viitekorkoina käytetään yleisimmin muuttuvia markkinakorkoja. Korkotason nousulta suojautuaksesi voit kuitenkin saada lainaasi myös kiinteän koron tai korkokaton.

Myös todellinen vuosikorko on tärkeää selvittää eri lainavaihtoehtoja punnitessa. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi muut lainaan liittyvät kulut; esimerkiksi lainan avaukseen liittyvän toimitusmaksun ja maksuerien yhteydessä perittävät lainanhoitomaksut.

Säästöpankissa käymme yhdessä kanssasi huolella läpi luottoosi liittyvät kustannukset ja ehdot.

4 Lainan hakeminen

Lainahakemus kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin.

Lainaneuvotteluissa suunnittelemme sitten yhdessä sinulle sopivan lainan. Sovimme lainan määrästä ja lainaehdoista ja mitoitamme lainasi niin, että et joudu liian ahtaalle. Kun sitten löydät esimerkiksi unelmiesi kodin, voit tehdä nopeasti ostotarjouksen.

Tee lainahakemus valmiiksi verkossa tai ota yhteyttä suoraan sinua lähellä olevaan konttoriimme.

Tee lainahakemus verkossa   Ota yhteyttä

Nopea lainantarve?

Täytä lainahakemus verkossa. Se nopeuttaa laina-asiasi käsittelyä huomattavasti.

Lainalaskuri

  • TAI
  • %