Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Uudistettu maksupalveludirektiivi (PSD2)

Kuluttajan oikeudet paranivat ja palvelut monipuolistuvat

Uudistetun maksupalveludirektiivin PSD2 (Payment Services Directive 2) myötä maksupalvelu- ja maksulaitoslait muuttuivat 13.1.2018. Lakimuutokset parantavat kuluttajan asemaa, eivätkä edellytä sinulta asiakkaanamme mitään toimenpiteitä.


PSD2:n myötä oikeutesi kuluttajana parantuvat ja vastuusi pienentyy. Lisäksi uuden lainsäädännön tavoitteena on lisätä kilpailua ja tuoda markkinoille esimerkiksi uusia tilin käytön ja maksamisen ratkaisuja.  
Pankkien ohella palveluita voivat jatkossa tarjota esimerkiksi suuret yritykset muilta toimialoita tai pienet maksamisen alueeseen erikoistuneet yritykset. Merkittävämmät muutokset näkyvät sinulle ja muille asiakkaillemme vaiheittain seuraavien vuosien aikana.


Kehitämme Säästöpankkiryhmässä liiketoimintaamme ja palveluitamme vastaamaan mahdollisimman hyvin kaikkien asiakkaidemme tarpeita myös tulevaisuudessa.

Olennaisimmat muutokset tammikuusta 2018 lähtien

  • Uuden lainsäädännön mukaiset sopimusehdot tulivat voimaan 13.1.2018.
  • Kortinhaltijan vastuuta kavennettiin: kortinhaltijan omavastuu aleni 150 eurosta 50 euroon kortin väärinkäytöstilanteissa, jotka johtuvat kortinhaltijan lievästä tai tavallisesta huolimattomuudesta.
  • Kauppiaiden mahdollisesti veloittamat lisäkulut poistuivat maksettaessa Visa-luottokorteilla EU-alueella.
  • Jatkossa palvelumaksujen jakoperusteena käytetään ETA-alueella välitettävissä maksuissa ainoastaan jaettuja kuluja. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikissa näissä maksuissa maksaja ja maksun saaja vastaavat oman pankkinsa kuluista.

Päivitetyt sopimusehdot löytyvät täältä