Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Rakennuslaina mittojesi mukaan

Ensimmäiset askeleet kohti unelmaa ovat kustannusarvion laatiminen ja lainahakemuksen lähettäminen. Kustannusarviosta kannattaa tehdä yksityiskohtainen ja realistinen ja varautua myös yllättäviin menoihin. Kustannuksiin vaikuttavia kysymyksiä ovat muun muassa:
  • Rakennatko talon ns. pitkästä tavarasta vai valmista talopakettia hyödyntäen? 
  • Rakennatko talon itse vai hyödynnätkö ulkopuolista urakoitsijaa?
  • Ostatko tontin omaksi vai vuokraatko sen?
  • Millaisella aikataululla uusi kotisi valmistuu?
Omakotitalon kustannusarviolaskuri auttaa arvioimaan suuntaa-antavasti omakotitalon kokonaiskustannuksia suunnittelun alkuvaiheessa.
 

Rakennusvaiheen vakuudet

Rakennuslainaa saa vakuuksia vastaan. Rakennustöiden edetessä kohteen vakuusarvo kasvaa, mutta yleensä rakentamisen alkuun päästäksesi tarvitset myös muita vakuuksia.
 
Vakuuksia voivat olla esimerkiksi
  • rakennuksen tontti
  • nykyinen asunto
  • sijoitusomaisuus
  • muu omaisuus.
Omakotitalon rakentamisen lisävakuudeksi voi saada myös valtiontakauksen. Valtiontakaus on enintään 20 % lainasta, kuitenkin korkeintaan 50 000 euroa asuntoa kohden.
 

Rakennuslainan nostaminen

Rakennuslainaa nostetaan rakentamisen edetessä valmiusastetodistusta vastaan. Valmiusastetodistuksen täyttää useimmiten hankkeen vastaava mestari. Tulosta tai tallenna koneellesi oheinen lomakepohja.
 

Pyydä tarjous rakennuslainalle

Varaa aika tapaamiselle, niin rakennetaan yhdessä tarpeisiisi sopiva rakennuslaina. Voit jättää lainahakemuksen myös Säästöpankin verkkosivujen kautta.
 
Varsinaiset lainaneuvottelut ja hakemukset lainalle hoidetaan Säästöpankin konttorissa. Samalla allekirjoitetaan laina-asiakirjat.
 
Varaa aika lainaneuvotteluille etukäteen. Näin voimme tutustua ennakolta tilanteeseesi ja valmistella tarvittavia asiakirjoja.
 
Suunnittelemme ja laskemme erilaisia vaihtoehtoja rakennushankkeesi rahoittamiseksi. Voit tehdä lainahakemuksen saman tien.
 
Voit myös hankkia konttorissamme lainalupauksen tulevaisuudessa alkaville rakennustöille, kun lainan riittävistä vakuuksista on sovittu. Saat lainan käyttöösi heti, kun todella tarvitset sitä.
Rakennuslainatarjous tässä ja nyt

Nettisivuillamme voit täyttää lainahakemuksen ja lähettää sen Säästöpankkiin saman tien. Otamme sinuun pikaisesti yhteyttä. Lainalaskurilla voit myös itse laskea, mitä asuntolainan lyhentäminen taloudessasi merkitsee.