Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Säästäminen mahdollistaa kaikenkokoisia unelmia

Kokeile rahastosäästölaskuriamme ja aloita säästäminen vaikka tänään.

Jokainen voi säästää ja sijoittaa omalla tavallaan, omien tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaan. Voit aloittaa kertasijoituksella tai säästää kuukausittain pieniäkin summia kerrallaan.

Kokeile rahastosäästölaskuriamme ja lähde rohkeasti selvittämään, millainen säästäminen sopii juuri sinulle.

1 Rahastotyyppi

Rahastoja on monenlaisia. Sopivan rahaston valinnassa on hyvä pohtia miten pitkäksi aikaa haluat sijoittaa, mikä on riskinottohalusi ja –kykysi sekä millaista tuottoa sijoitukseltasi odotat. Tuotto kulkee käsi kädessä isomman riskin kanssa.

Jos suunniteltu säästöaika on lyhyt, on parempi valita matalamman riskin ja myös matalamman tuotto-odotuksen rahastoja. Mitä pidempi säästöaika, sitä perustellumpaa on säästää osakerahastoon, mikäli myös riskinottohalu ja -kyky kestävät osakemarkkinoiden heilunnan. Säännöllinen rahastosäästäminen ja aika tasoittavat suhdannevaihteluita ja niissä piilee myös mahdollisuus: kurssien ollessa alhaalla samalla säästösummalla saa enemmän rahasto-osuuksia.

Valitse ensin rahastotyyppi:

Korkorahastot

Korkorahastojen riskiluokka on matala. Korkorahastoissa korkoja ei ajatella samalla tavalla kuin perinteisellä talletus- tai käyttötilillä. Markkinakorkojen nousu heikentää omistamiesi korkopaperien arvoa ja lasku taas vahvistaa sitä.

Yhdistelmärahastot

Yhdistelmärahastot sijoittavat sekä osakkeisiin että korkoa tuottaviin kohteisiin. Yhdistelmärahastojen riskiluokka on maltillinen. Mitä korkeampi osakepaino voi olla, sitä suurempimarkkinariski rahastoon liittyy. Yhdistelmärahaston tuotto muodostuu osake- ja korkomarkkinoiden tuotoista.

Osakerahastot

Osakerahastot ovat rahastosäästämisen muodoista äreimpiä. Riskiluokka on korkea, mutta niillä on myös mahdollisuus saavuttaa parhaat tuotot. Osakerahaston riskitasoon vaikuttavat monet seikat. Esimerkiksi kansainvälisessä eri toimialoihin sijoittavassa rahastossa on pienempi riski kuin puhtaasti tietylle toimialalle sijoittavassa rahastossa.

2 Säästötapa

Voit sijoittaa isomman summan kerralla tai säästää rahastoon säännöllisesti tietyn summan joka kuukausi. Valitset nyt säästötapa, kirjoita sitten määrä, jonka aiot säästää sekä suunnittelemasi säästöaika vuosina:

Kertasijoitus

Kertasijoitus tarkoittaa tietyn summan sijoittamista rahastoihin yhdellä kertaa.

€/kk

Kuukausittainen

Kuukausittainen säästötapa tarkoittaa, että sijoitat saman säästösumman rahastoihin koko valitsemasi säästöajan. Säästämisväli on yksi kuukausi.

€/kk
vuotta

3 Tuottolaskelma

Suunnitelmasi tuottolaskelmaa varten voit arvioida sijoituksesi tuoton alle. Laskelma käyttää oletustuottoprosenttina osakerahastossa 10 % / yhdistelmärahastossa 7 % / korkorahastossa 4 %.

%

Miten päästä alkuun rahastojen kanssa?

Rahastosijoittamisesta kannattaa vielä sopia pankin konttorissa tarkemmin. Voimme siellä katsoa eri rahastovaihtoehdot ja käydä läpi rahastosijoittamiseen liittyvät riskit. Ota yhteyttä Säästöpankkiin, niin sovitaan tapaamisaika!

Ota yhteyttä

Onko muita vaihtoehtoja?

Tutustu myös muihin säästö- ja sijoitusvaihtoehtoihin valitsemalla sivun ylälaidasta eri säästötapoja.

Rahastolaskuri

  • €/kk
  • %