Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Näin säästät, kun tahdot oman kodin

Tahdotko ostaa oman kodin nyt tai kymmenen vuoden päästä? Säästösuunnitelma joustaa elämäntilanteiden mukana.

Oma koti heti vai vasta kymmenen vuoden päästä? Säästösuunnitelma on aina omistajansa näköinen, aivan kuten oma koti. Tuula Koskinen Nooa Säästöpankista korostaa, että säästösuunnitelma joustaa elämäntilanteiden mukana.

Kolme säästösuunnitelmaa oman kodin ostamiseen - valitse itsellesi sopivin!

Jos sinulla on edes hatara idea oman asunnon ostamisesta, aloita säästäminen heti. Voit aloittaa pienestä, suurentaa tai pienentää säästösummaa, laittaa koko projektin katkolle tai sijoittaa lopulta säästöt maailmanympärysmatkaan, jos et ostakaan asuntoa. Tärkeintä on, että aloitat nyt.

Säästää voit rytinällä, tai hiljakseen useiden vuosien ajan, riippuen omasta elämäntilanteesta. "Sinun tarvitsee vain päättää, että tahdot säästää, ja me autamme sinua tekemään itsellesi sopivan suunnitelman", Koskinen kertoo.

Sopiva säästösuunnitelma pitää huolen, että säästäminen ei ole pois leffailloista, juhlista tai harrastuksista. "Jokainen säästää aina itseään varten. Harva on säästämistä jälkikäteen katunut," Koskinen toteaa hymyillen.

Toteuta tahtosi - hae lainaa.

Nyt seuraa kovaa faktaa

Kun haet asuntolainaa ensiasuntoon, tulee säästössä olla vähintään 5% asunnon myyntihinnasta. Jos säästät Asp-tilille omarahoitusosuus on vähintään 10% asunnon myyntihinnasta.

Käytännössä:

150 000 euron hintaisen asunnon hinnasta 5% on 7 500 € ja 10% 15 000 €.

Säästä omaan kotiin vuodessa

Asuntosäästäminen ei aina tarkoita useiden vuosien mittaista projektia. Vuoden mittaisella säästöprojektilla voi saada kasaan 5% ensiasunnon hinnasta, jos säästämiseen voi sitoutua isommilla summilla kuukausittain. "Vuosi on lyhyt aika säästää. Kannattaa miettiä, mitä oma talous kestää kuukausittain. Aiemmat säästöt helpottavat projektia ja auttavat alkuun," Koskinen toteaa.

Asunnon hinta: 150 000 €
Omarahoitusosuus: 7500 €
Säästöaika: 12 kk
Yhden kuukauden säästösumma: 625 €

 

*Säästösuunnitelmassa ei ole huomioitu säästösumman mahdollista tuottoa.

Säästä asuntoon viisi vuotta

Pidempiaikaiseen asuntosäästämiseen Koskinen suosittelee kaikille 15-39-vuotiaille ensiasunnon ostajille Asp-tiliä. Kun asunnon ostaminen ei ole aivan nurkan takana, voit rauhassa antaa säästöjen kertyä. Kun asuntokuume yltyy, voi säästösummaa kasvattaa helposti. Lue lisää Asp-tilistä

Asunnon hinta: 150 000 €
Omarahoitusosuus: 15 000 €
Säästöaika: 5 vuotta eli 60 kk
Yhden kuukauden säästösumma: 250€

 

*Säästösuunnitelmassa ei ole huomioitu säästösumman mahdollista tuottoa.

Säästä omarahoitusosuus kymmenessä vuodessa

Kymmenen vuotta on niin pitkä aika, että päätösten tekeminen niin pitkälle on lähes mahdotonta, ellei ole selvännäkijä. Ehdit säätää säästösummaa ylös ja alas useamman kerran elämäntilanteen mukaan.

Kun asunnon ostaminen on ajankohtaisempaa, voit tarkentaa säästösuunnitelmaasi. Tarvitseeko säästösummaa kasvattaa, vai voisitko siirtää rahaa säästöön isompina summina muutaman kerran vuodessa? Valmistujaislahjat ja merkkipäivälahjat voivat kirittää sinut lähemmäksi säästötavoitetta kerta heitolla. Myös muilta säästötileiltä voi sijoittaa rahaa ASP-tilille vaikka muutaman kuukauden ajan.

Asunnon hinta: 150 000 €
Omarahoitusosuus: 15 000 €
Säästöaika: 10 vuotta eli 120 kk
Yhden kuukauden säästösumma: 125 €

 

*Säästösuunnitelmassa ei ole huomioitu säästösumman mahdollista tuottoa.

Toteuta säästösuunnitelma meidän kanssa.

Varaa aika

Varaa aika lähimpään konttoriin sinulle sopivana ajankohtana.

Tarvitsetko asuntolainaa?

Jätä meille asuntolainahakemus. Se ei sido sinua vielä mihinkään.

Laske lainalaskurillamme lainamäärä, kuukausierän suuruus ja laina-ajan pituus.