Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

SÄÄSTÖVAKUUTUS – hyvä sijoituskohde pitkäaikais­säästäjälle

Mielessä unelma, toive tai horisontissa siintävä tavoite? Ota avuksesi Säästövakuutus.

Säästövakuutuksen avulla voit sijoittaa jo kertyneitä varojasi, tai aloittaa kerryttämään varakassaa tulevaisuuden unelmillesi.

Säästä ja sijoita sinulle sopivalla tavalla. Säästövakuutus sopii yhtä hyvin aloittavalle kuin jo kokeneemmallekin säästäjälle sekä myös aktiivisijoittajille. Säästää voit pikkuhiljaa – vaikkapa satasen kuukaudessa – tai kerryttää säästöjä isommalla kertasummalla, tai silloin kun sinulle sopii, oman rahatilanteesi mukaan. Säästövakuutus sopii hyvin myös jo kertyneen omaisuuden hallintaan. Säästövakuutukseen sisältyy aina myös henkivakuutusturva.

Miksi Säästövakuutus?

  • Sinulla on yksi elämä, ja sen varrella monta unelmaa. Säästövakuutus auttaa läpi elämän unelmien toteuttamisessa. Kun yksi unelma täyttyy, voit jatkaa säästämistä uusiin tavoitteisiin.
  • Voit nostaa pääomiasi ja käyttää säästövakuutusta varakassana. Sijoituskohteiden tuottoa ei veroteta säästöaikana ja kun vakuutuksesi päättyy, maksat vain vakuutussäästön tuotosta pääomatuloveroa.
  • Loistava tapa säästää läheiselle. Voit ottaa Säästövakuutuksen omalle lapselle, kummilapselle tai vaikkapa lapsenlapselle, ja lahjoittaa verovapaasti 4 999 euroa kerran kolmessa vuodessa. 
  • Säästövakuutus tukee perintösuunnittelua. Säästövakuutuksen edunsaajamääräyksellä voit määrittää saajaksi esimerkiksi lapsesi tai lapsenlapsesi, jolloin kuolintapaussummasta perintöverosta vapaata on lähiomaiselle 35 000 euroa ja leskelle summasta verotonta on puolet tai vähintään 35 000 euroa vielä vuoden 2017 aikana. Perintö- ja lahjaverolain muutokset poistavat mainitun perintöverosta vapaan osuuden 1.1.2018 alkaen. Muutoksen vaikutusta kompensoi puolisovähennyksen korottaminen 90 000 euroon ja alaikäisen lapsen vähennyksen korottaminen 60 000 euroon 1.1.2017 alkaen.
  • Sijoituskohteita voi vaihtaa. Jos haluat toimia aktiivisena säästäjänä, voit hajauttaa säästöjä eri sijoituskohteisiin ja vaihdella sijoituskohteita itse, mutta yhtä lailla voit antaa varainhoitajamme tehdä työt puolestasi valitsemalla Varainhoitajan Parhaat –sijoitussalkut.
  • Seuraa omassa verkkopankissasi. Voit seurata sijoituskohteitten kehitystä ja vaihtaa niitä nyt myös omassa verkkopankissasi.
  • On ok muuttaa mieltään. Jos olet tehnyt vakuutukseesi maksusuunnitelman, voit kuitenkin muuttaa suunnitelmasi mukaisia maksuja tai sijoituskohteita milloin tahansa, elämäntilanteesi mukaan.

Turvallinen, helppo ja joustava. Säästövakuutuksen avulla voit säästää tavoittaaksesi omia unelmia, siivittää lasten tai lastenlasten haaveita tai toteuttaa käytännön tarpeitakin; esimerkiksi omia eläkepäiviä, tulevaa perheen yhteistä sapattivuotta tai leikki-ikäisen lapsen tulevaa autokoulua varten. Kun yksi unelma täyttyy, voit jatkaa säästämistä uusiin unelmiin. Parhaiten Säästövakuutus sopii pitkäaikaiseen, vähintään viiden vuoden säästämiseen sekä sijoittamiseen. Kertyneitä säästöjä voi nostaa nopeasti, helposti ja verovapaasti käyttöön silloin kun niitä tarvitsee.

Monipuoliset sijoituskohteet. Ennen Säästövakuutuksen ottamista tehdään pankin asiantuntijan kanssa sijoittajaprofiilin kartoitus, jolla selvitetään oma riskinottohalusi ja tuotto-odotuksesi. Kartoituksessa selviää, oletko sijoittajana varovainen, maltillinen vai tuottohakuinen ja sijoituskohteet valitaan sen mukaan monipuolisista kotimaisista Sp-Rahastoyhtiön rahastoista. Voit valita avullamme sijoituskohteet sinua kiinnostavista rahastoista tai voit antaa varainhotajamme tehdä työt puolestasi valitsemalla Varainhoitajan Parhaat -sijoitussalkut.

Lue lisää vakuutussäästämisestä ja tutustu mainioihin sijoituskohteisiimme.

Vakuutussäästäminen

Rahastot