Lyhyitä palvelukatkoja kortti- ja verkkopalveluissa sunnuntaina 26.3.2017


Hyvä asiakkaamme, Säästöpankkien kortti- ja verkkopalveluissa on huoltotöiden vuoksi lyhyitä palvelukatkoja sunnuntaina 26.3.2017 klo 05–13. Yksittäisen katkon kesto on 1–10 minuuttia.

Palvelukatkon aikana pankkien Debit- ja Electron-korteilla maksaminen sekä asiointi Otto.-automaateilla eivät ole mahdollisia. Katkojen aikana voi esiintyä häiriöitä myös verkkopankissa sekä palveluissa, joihin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla. Credit-kortit toimivat katkon aikana normaalisti sekä maksuvälineinä että Otto.-automaateissa.

Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Säästöpankin tilit sinun tarpeisiisi

Päivittäiset raha-asiat, säästäminen ja suuremmat hankinnat. Säästöpankista löydät tilejä erilaisiin tarkoituksiin ja elämäntilanteisiin.

Käyttötili päivittäiseen käyttöön

Käyttötili sopii hyvin palkkatiliksi ja päivittäiseen rahankäyttöön. Maksa laskuja ja lainanlyhennyksiä sekä siirrä tililtä tuloja säästötileille ja sijoituksiin. Tarpeitasi vastaavan maksukortin ja nettipankin avulla käytät tilejäsi milloin tahansa, pankin aukioloajoista riippumatta.

Luotollinen tili tuo joustoa

Luotollinen tili helpottaa taloutesi hallintaa vaihtelevissa elämäntilanteissa. Se tuo joustoa ja varmuutta suurempiin hankintoihin. Käytä luotollista tiliä arjen taloutesi tasapainottamiseen ja erillistä säästämiseen sopivaa tiliä ylimääräisille tuloillesi.

Säästötili tarpeiden mukaan

Säästöt kannattaa keskittää omalle, juuri säästämiseen tarkoitetulle tilille, josta saat myös paremman koron. Säästötilien avulla kerrytät varoja tavoitteitasi varten. Tarvittaessa se toimii joustavana vararahastona. Valitse sopiva tilivaihtoehto jatkuvaan tai määräaikaiseen säästämiseen sen mukaan, kuinka pitkäksi aikaa haluat sitoa rahasi.


Perhe, lapset ja nuoret

Perheen yhteinen tili helpottaa yhdessä säästämistä tai perheen yhteisten kulujen hoitoa. Yhteistä tiliä voi käyttää yhdessä tai kukin osapuoli erikseen. Sopikaa tilin käyttötapa ennen tilin avausta.

Raha-asioiden hoitoon ja säästämiseen on hyvä tutustua jo lapsena. Oma tili on yksi hyvä tapa. Alle 15-vuotiaalle lapselle voi avata tilin kahdella tavalla:

 • Vanhemmat avaavat yhdessä tilin Säästöpankin konttorissa.
 • Lapsen isä tai äiti avaa tilin yksin toisen vanhemman valtakirjalla. Ohjeita valtakirjan tekemiseen saat konttoristasi.

Samalla sovitaan, annetaanko tilin käyttöoikeus myös lapselle sekä tilille tulevat lisäpalvelut, esimerkiksi maksukortti ja nettitunnukset.

Lapsen varttuessa myös taloudellinen itsenäisyys kasvaa. Jo 15-vuotias voi itse avata tilin ansaitsemilleen rahoille sekä tallettaa ja nostaa esimerkiksi kesätöissä tienaamiaan tuloja.


Vuokravakuustili vuokra-asunnon vakuudelle

Kun vuokraat asuinhuoneistoa, kannattaa sinun avata pankkiin vuokravakuutta varten tili. Vuokravakuus perustuu vuokralaisen ja vuokranantajan väliseen sopimukseen.

ASP-säästäjän hyödyt:

 • Asp-tili on tarkoitettu 15-39 -vuotiaille ensiasunnon ostamista suunnitteleville.
 • Lainan korko on tavallista asuntolainakorkoa edullisempi.
 • Saat valtion korkotukea 10 ensimmäisen lainavuoden ajan. Jos korko ylittää 3,8 %, valtio maksaa 70 % ylimenevästä korosta.
 • Laina-aika voi olla 25 vuotta.
 • Saat talletukselle 1 %:n korkoa. Lisäksi, kun säästötavoite on saavutettu ja asunto ostettu, Säästöpankki maksaa koko talletussummalle lisäkorkoa 3 – 4 % ensimmäisten viiden vuoden ajalta.
  • Säästölle maksettava korko on veroton.
  • Valtion takaaman lainan osuus voi olla 90 % asunnon hankintahinnasta (muuten 85 %).
 • Voit ostaa ensiasunnon myös yhdessä kumppanisi kanssa.
 • ASP-tilin voimassaololle ei ole takarajaa. Voit myös keskeyttää ASP-säästämisen milloin tahansa.

Lue ASP-tilistä