Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Veronpalautuksilla säästäminen ei kannata

Kuulutko niihin, jotka maksavat tarkoituksella liikaa veroja, jotta loppuvuodesta tilillä odottaisi mukava yllätys? Lue fiksummasta säästötavasta, jonka avulla varoille saa myös tuottoa.

Veronpalautuksia maksetaan vuosittain yli kolmelle miljoonalle suomalaiselle yli kaksi miljardia euroa. Keskimääräinen palautussumma on 665 euroa.

Moni pitää veroprosenttinsa tarkoituksella korkealla, koska tilille loppuvuodesta tupsahtavat rahat on mukava käyttää jouluostoksilla. Rahat tuntuvat ikään kuin ylimääräiseltä, vaikka jokainen sentti on vaivalla tienattu.

Liiallinen ennakkoveron maksaminen ei ole välttämättä se järkevin tapa säästää rahaa. Valtio maksaa palautuksille vain 0,5 prosentin koron.

– Jos veroprosentin laskisi oikein ja säästäisi koko vuoden ajan palautussumman verran rahastoon, varoille ehtisi kertyä mukavasti tuottoa. Jos taas malttaisi jättää rahat käyttämättä joulun alla ja säästäisi vielä toisenkin vuoden, puhuttaisiin jo paljon isommista summista, sanoo Aito Säästöpankin sijoituspäällikkö Pia Liinavuori.

Helppoa ja vaivatonta säästämistä

Mitä pidempään säästämistä malttaa jatkaa, sitä enemmän suo itselleen valinnan mahdollisuuksia tulevaisuuden varalle muuttuviin elämäntilanteisiin. Pitkäjänteinen säästäminen myös tasaa rahastojen arvon heilahtelua ja pienentää sijoituksen riskiä.

Veronpalautukset voi tuntua helpolta ja vaivattomalta keinolta säästää, mutta todellisuudessa rahastosäästäminen ei ole yhtään sen monimutkaisempaa. Kun itselle sopiva sijoituskohde ja säästösumma on valittu, rahan voi asettaa sen jälkeen lähtemään kuukausittain automaattisesti tililtä.

– Veronpalautuksiin verrattuna, mikä parasta, rahasto-osuudet voi lunastaa milloin tahansa ja varat tulevat muutaman päivän viiveellä käyttöön, Liinavuori sanoo.

Valitse sinulle sopiva rahasto

Säästöpankki Lyhytkorko – Pientä tuottoa hakevalle varovaiselle säästäjälle.

Säästöpankki Korko Plus – Parempaa tuottoa hakevalle ja pientä riskiä sietävälle säästäjälle.

Säästöpankki Kotimaa – Hyvää tuottoa hakevalle ja riskinottokykyiselle säästäjälle.