Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Säästöpankin tuki jakaantui viime vuonna yli 130 kohteeseen

Vapaa-ajan toimintaa kehitysvammaisille Forssassa sekä omaishoitajille irtiotto arjesta Eurajoella. Lue alta tarinoita siitä, mitä tuellamme ollaan viime vuosina saatu aikaiseksi.
 

Vapaa-ajan toimintaa kehitysvammaisille

Forssan seudun kehitysvammaisilla oli erityisen hyvä viime kesä. Someron Säästöpankin lahjoittaman 7 000 euron tukisumman avulla Forssan Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry pystyi palkkaamaan kaksi kesätyöntekijää ja järjestämään yhdistyksen jäsenille toimintaa viitenä päivänä viikossa. Kun koulujen ja työkeskusten toiminta loppuu kesän ajaksi, kehitysvammaiset joutuvat viettämään suurimman osan ajasta asumisyksiköissä, jossa ohjattua toimintaa ei juuri ehditä järjestämään.
– Säästöpankin tuen ansioista kehitysvammaiset saivat kokea ihanan toiminnan täyteisen kesän ja tavata kavereita, mikä on heille erittäin tärkeää, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Taina Saarinen.
 

Omaishoitajille irtiotto arjesta

Nauru raikasi, kun Eurajoen omaishoitajat pääsivät nauttimaan ansaitusta vapaapäivästä viime kesänä Porin Hyvinvointicenterissä. Naurujoogaa, erilaisia hoitoja ja hyvää ruokaa sisältänyt päivä pystyttiin tarjoamaan omaishoitajille Eurajoen Säästöpankin tuella. Eurajoen kunta järjesti Säästöpankin lahjoittamalla 2 500 euron tukisummalla omat virkistyspäivät sekä alle 65- että yli 65-vuotiaille omaishoitajille.
– On tärkeää, että omaishoitajat pääsevät välillä irrottautumaan arjesta ja omasta hoidettavasta. Säästöpankin tuella on valtava merkitys omaishoitajien jaksamiselle. Ilman tukea emme olisi pystyneet tällaista toimintaa järjestämään, sanoo palveluohjaaja Rauni Vuollo.

Tukea työllistymiseen

Optia Säästöpankki kantoi kortensa kekoon työttömyyden kitkemiseksi tukemalla Kempeleen kunnan työllistämisyksikköä. Tuhannen euron tuella työllistämisyksikkö sai avattua pitkään suunnitteilla olleen lahjatavaramyymälän Kempeleen kierrätyskeskuksen yhteyteen. Lahjatavaramyymälässä myytävät tuotteet ovat ilman opiskelu- tai työpaikkaa olevien nuorten työpajan sekä mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia ja vajaakuntoisia työllistävän toimintakeskuksen valmistamia.
– Säästöpankin tuki toimi ikään kuin alkusysäyksenä lahjatavaramyymälälle. Tuen avulla saimme aloitettua remontin ja asennettua myymälään valot, sanoo työllisyyspäällikkö Jussi Jalonen.
 

Nuorten harrastustoiminnan puolesta

Närpiön Säästöpankki varmisti viime vuonna, että kaupungin nuorille musiikkilahjakkuuksille on jatkossakin kysyntää lahjoittamalla 3 000 euroa Närpiön koulusoittokunnalle. Koulusoittokunta on jo lähes 60 vuoden ajan ollut yksi Närpiön merkittävimmistä harrastustoimijoista. Puhallinorkesteriin ja paraatityttöihin kuuluu 150 nuorta. Tukisumma käytettiin kokonaisuudessaan uusiin soittimiin.
– Säästöpankki on aina ollut tukemassa meitä. Rahallisen avun lisäksi Säästöpankki on auttanut meitä pääsylippujen myynnissä. Tuki on ollut meille korvaamatonta, sanoo orkesterinjohtaja Anders Teir.
Parempi Suomi 2016 -tutkimus
Säästöpankki Facebookissa!