Löydä lähin konttorisi

Missä sijaitsee lähin konttorisi? Kerro meille paikkakuntasi, niin etsimme sinulle lähimmän Säästöpankin konttorin. Voit myös valita suoraan haluamasi konttorin Valitse konttori -alasvetovalikosta.
Takaisin

Haluatko Säästöpankkien yhteisille sivuille?

Kun poistat pankin valinnan, pääset katsomaan koko Säästöpankkiryhmän yhteisiä sivuja.

Aloittamassa yritystoimintaa?

Yrityksen perustaminen lähtee hyvästä liikeideasta. Mitä tulee aloittavan yrityksesi pankki- ja rahoitusasioihin liittyviin kysymyksiin, ole yhteydessä meihin, me autamme mielellämme.

Yritystoiminta alkaa liiketoimintasuunnitelmasta

Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä osa yrityksen perustamista. Sen avulla hahmotat selkeästi ja konkreettisesti yrityksen toimintaa. Hyvin laadittu suunnitelma toimii myös pohjana yritystoiminnan jatkuvalle kehittämiselle.

Kun ryhdyt laatimaan liiketoimintasuunnitelmaa, pohdi huolella yrityksen, tuotteiden ja palveluiden sisältöjä ja ominaisuuksia, vahvuuksia ja heikkouksia.

Kirjaa liiketoimintasuunnitelmaan:

 • Yritysidea. Miksi perustat yrityksen ja miten suunniteltu liikeidea toimii käytännössä (ja toimiiko liikeidea myös tulevaisuudessa/miten aiot kehittää yritystäsi)?
 • Tuotteet ja palvelut. Millaisia tuotteita ja palveluita yrityksesi tuottaa, mitkä ovat niiden vahvuudet ja heikkoudet verrattuna toimialan muihin yrityksiin?
 • Asiakkaat ja markkinat. Mistä yrityksesi saa asiakkaita, millaisia he ovat, ja mitä toiveita ja tarpeita heillä voi olla, minkälainen on markkina- ja kilpailutilanne?
 • Yrityksen toimintatavat. Miten ja missä yrityksesi toimii, millaisia tuotantovälineitä tai työvoimaa tarvitset, miten järjestät myynnin, kirjanpidon ja talouden suunnittelun?
 • Pääoman tarve ja rahoitus. Paljonko tarvitset rahaa investointeihin ja käyttöpääomaksi, miten järjestät rahoituksen ja mahdolliset vakuudet?
 • Kannattavan toiminnan edellytykset. Millaisia kustannuksia toiminnasta tulee, miten tuotteet hinnoitellaan, paljonko tarvitset myyntikatetta?

Miten yritys perustetaan?

Yrityksen perustaminen pitää sisällään monta tärkeää vaihetta. Kokosimme avuksesi yrityksen perustajan muistilistan.

Yrityksen perustajan muistilista

 • Laadi liiketoimintasuunnitelma. Laadi kokonaisvaltainen liiketoimintasuunnitelma, johon sisältyvät mm. investointi- ja rahoituslaskelmat, sekä muut yritystäsi koskevat suunnitelmat.
 • Valitse sopiva yritysmuoto. Mieti sopiiko yrityksesi toimintaan toiminimi, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö, osakeyhtiö vai osuuskunta.
 • Valitse yrityksellesi nimi.
 • Luvat, ilmoitukset, perustamisasiakirjat. Selvitä yritystoimintaasi liittyvät luvat ja ilmoitukset ja laadi perustamisasiakirjat valitsemallesi yritysmuodolle. Perusilmoitus kaupparekisteriin tehdään perustamisilmoituslomakkeella.
 • Ilmoitus verotoimistoon. Tee ilmoitus verotoimistoon verojen ennakonkantoa, veronpidätystä ja arvonlisäveron määräämistä sekä maksamista varten. Alkava yritys hakeutuu verohallinnon rekistereihin perustamisilmoituslomakkeella.
 • Kirjanpito. Järjestä yrityksen kirjanpito heti kuntoon. On suositeltavaa antaa kirjanpito tilitoimiston hoidettavaksi, jolloin voit yrittäjänä keskittyä varsinaisen liikeidean toteuttamiseen.
 • Vakuutukset ja sosiaaliturva. Huolehdi yrittäjän ja yrityksen vakuutuksista ja sosiaaliturvasta.
 • Päivittäiset raha-asiat. Avaa yrityksellesi oma pankkitili. Ota pankkiin mukaan tarvittavat asiakirjat, kuten laaditut sopimukset yrityksen perustamisesta (yhtiöjärjestys tai yhtiösopimus) ja tuore kaupparekisteriote sekä pöytäkirja tai sen ote, josta käy ilmi päätös tilin avaamisesta, tilin avaamiseen valtuutettu sekä tilin käyttöön oikeutetut.
 • Jos yhtiö on perustettu, mutta ei ole vielä rekisteröity ja tili avataan esim. osakepääoman maksamista varten, tarvitaan: perustamiskirja, perustavan yhtiökokouksen pöytäkirja ja hallituksen kokouksen pöytäkirja.