Liedon Säästöpankki osavuosikatsaus 2018

LIEDON SÄÄSTÖPANKKI JATKAA VAHVAA SUORITUSTAAN – ALKUVUOSI ERITTÄIN ONNISTUNUT: Liedon Säästöpankin markkinaosuus vahvassa kasvussa.

Taloutesi tasapainottamiseen saat apua Säästöpankista.

Asiakasluotonanto ylitti miljardin

Määrätietoinen, asiakaslähtöinen toiminta on tuonut Liedon Säästöpankille katsauskaudella 1500 uutta asiakasta, joista yritysasiakkaita on 250. Pankin alkuvuosi on ollut vahvaa volyymikasvun aikaa ja asiakasluotonanto ylitti kesäkuun lopussa miljardin. Liedon Säästöpankki on kasvattanut asemaansa erityisesti asuntoluotottajana. Kotitalouksien asuntolainojen kasvu 10,42 % on lähes viisinkertainen kokonaismarkkinoiden kasvuun (2,20 %) verrattuna viimeisen 12 kk:n aikana. Myös yritysluottojen hyvä menekki jatkui alkuvuonna ja kasvua vuoden takaiseen oli 15,40 % (kokonaismarkkinoiden kasvu 6,30 %).
–Vakavaraisuutemme pysyi edelleen vahvana 21,0 % (vuodenvaihteessa 22,1 %), samoin kustannustehokkuuden kautta saavutettu, kannattavuudesta ja toiminnan tehokkuudesta kertova kulu-tuotto –suhde, joka oli kesäkuun lopussa 56,8 %, kertoo Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala.

Varallisuudenhoidon- ja perheoikeudellisen neuvonnan palveluista kasvua

Liedon Säästöpankki on lähtenyt hakemaan tulevien vuosien markkinaosuuden kasvua henkilökuntaan panostamalla. Pankki on vahvistanut perheoikeudellista neuvontaa ja talouden suunnittelun palvelua palkkaamalla mm. kaksi uutta lakimiestä. Lakimiehet hoitavat riidattomia asiakastoimeksiantoja ja laativat esimerkiksi testamentteja, avioehtoja ja edunvalvontavaltuutuksia. Myös pankin varainhoitokonttoriin on panostettu ja sen organisaatiota on vahvistettu kahdella uudella varainhoidon asiantuntijalla.

Liedon Säästöpankin alkuvuosi lukuina

Liedon Säästöpankin tase on kasvanut 1059,7 milj. euroon ja liikevoittoa kertyi katsauskaudella 6 miljoonaa euroa. Talletuksien ja luotonannon kasvu ovat olleet pankin tavoitteiden mukaisia. Talletukset olivat kesäkuun lopussa 727,3 miljoonaa euroa, mikä on 7,2 % enemmän kuin 12 kk sitten. Koko luotonanto sisältäen välitetyt luotot, oli kesäkuun lopussa 1 009,8 miljoonaa euroa, kasvua viimeisen 12 kk:n aikana oli 11,7 %.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jussi Hakala, p. 050 564 4439, jussi.hakala@saastopankki.fi

Lue Liedon Säästöpankin koko osavuosikatsaus 1.1.-30.6.2018 täältä.

LIEDON SÄÄSTÖPANKKI

Liedon Säästöpankki on v. 1895 perustettu Suomen toiseksi suurin Säästöpankki. Pankilla on yksitoista konttoria seitsemällä paikkakunnalla: Yrityskonttori, Varainhoitokonttori ja Henkilöasiakaskonttori, jolla on toimipisteet Turussa (3), Liedossa, Kaarinassa, Loimaalla, Naantalissa, Paimiossa ja Raisiossa. Liedon Säästöpankki tarjoaa täydet pankkipalvelut kotitalouksille ja pk-yrityksille. Pankilla on 52 000 asiakasta ja se työllistää n. 100 ammattilaista. Liedon Säästöpankki on osa Säästöpankkiryhmää. Säästöpankkiryhmä koostuu 23 yhteenliittymän muodostaneesta Säästöpankista, keskusyhteisönä toimivasta Säästöpankkiliitosta sekä Säästöpankkien omistamista tytär- ja osakkuusyhteisöistä, joita ovat mm. Säästöpankkien Keskuspankki Suomi, Sp-Henkivakuutus, Sp-Rahastoyhtiö ja kiinteistönvälitysketju Sp-Koti. Ryhmä tarjoaa suomalaisille maksamisen, rahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen, kodinvaihdon sekä vakuuttamisen palveluita. Säästöpankkiryhmällä on n. 480 000 asiakasta ja työllistää noin 1200 ammattilaista eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...