Logo
Täysikäisyys | Opiskelu ja työelämään siirtyminen | Yhteenmuutto ja perheen perustaminen | Eläkkeelle | Perintösuunnittelu | Elämän vastoinkäymiset

Yhteenmuutto ja perheen perustaminen

Yhteiseen kotiin

Ensimmäiseen yhteiseen kotiin muuttaminen oman rakkaan kanssa on yksi niistä elämänvaiheista, jotka muistaa vielä vanhanakin. Kodin perustamista on ihana suunnitella, mutta samalla pitää selvittää myös rahoitusta ja muita käytännön kysymyksiä. Säästöpankin ohjeilla ja ehdotuksilla pääset eteenpäin.

Olette päättäneet muuttaa yhteen, onneksi olkoon! Yhteisasumisen suunnittelu kannattaa aloittaa asumismuodon valinnasta. Hankitteko oman kodin vai vuokraatteko asunnon? Molemmissa on etunsa.

Vuokra-asuminen voi olla hyvä ratkaisu, jos asuu tilapäisesti paikkakunnalla esimerkiksi opiskelun tai työn takia. Pidemmän päälle omassa asunnossa asuminen on kuitenkin edullisempaa ja samalla asuntolainan lyhennykset kasvattavat yhteistä omaisuutta.

Mikäli olet ensiasunnon ostaja, hyödyt myös verohelpotuksista. Vapaudut varainsiirtoverosta ja saat suuremman korkovähennyksen ansiotulojen veroihin.

Joustava, oikein mitoitettu asuntolaina

Asuntolainalupaus kannattaa hakea jo etukäteen. Suunnittelemme yhdessä maksukyvyllesi sopivan lainan. Näin lainanlyhennysten jälkeen jää rahaa vielä elämiseenkin.

Säästöpankin asiakkaana saat

  • mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin
  • tarvittaessa sisällyttää lainaa myös asunnon remontointiin
  • turvaa lainan takaisinmaksuun.

Lisätietoa ensiasunnon hankinnasta.

Omasta asunnoista yhteiseen

Mikäli sinulla, kumppanillasi tai teillä molemmilla on jo oma omistusasunto, mutta se ei sovellu yhteiseksi kodiksi, kannattaa vanhat asunnot ensin myydä. Näin välttyy kahden ja pahimmassa tapauksessa jopa kolmen asunnon loukulta.

Hyödyllistä tietoa asunnon myynnistä löydät Kuluttajavirastosta.

Yhdessä remontoiden ja kalustaen

Kun uusi asunto löytyy, se täytyy tietysti kalustaa ja sisustaa. Opiskelija- tai sinkkuasunnon huonekalut eivät enää välttämättä toimi kahden henkilön yhteisessä asunnossa - ja yhteisen maun mukaisesti.

Kysy Säästöpankista, miten remontti ja kalustehankinnat kannattaa rahoittaa järkevästi, talouteenne sopivalla tavalla. Tarjoamme monipuolisesti joustavia ja edullisia luottoratkaisuja. Useat erilliset luotot kannattaa usein niputtaa yhdeksi isommaksi lainaksi, mikä helpottaa hahmottamaan yhteisen taloutenne kokonaisuutta.

Kodin vakuutukset kuntoon

Uuteen asuntoon muuttaessa pitää tarkistaa myös kotivakuutuksen sisältö, jotta se vastaa yhteistä kotia.

Lisätietoa Koti ja asuminen -sivuilla

Löydät monipuolisesti hyödyllistä tietoa asunnon hankinnasta, asuntolainasta sekä ensiasunnon ostajan muistilistan osiosta Koti ja asuminen.
 

Tervetuloa Säästöpankin kotisivuille

Olet Säästöpankkiryhmän yhteisillä sivuilla. Jos haluat tutustua paikallisen Säästöpankkisi sivuihin, valitse vetovalikosta oman paikkakuntasi konttori ja paina OK.

muista valinta

Kirjaudu verkkopankkiin

Käyttäjätunnus
Salasana