Lomalaisen maksukorttivinkit – näin otat kaiken irti kortistasi kesälomalla

Kesällä aika kannattaa käyttää lomailuun ja lorvimiseen, ei hoidettavista asioista tai rahasta stressaamiseen. Listasimme vinkit, joiden avulla hyödynnät maksukorttisi ominaisuudet lomasujuvuuden maksimoimiseksi.

Keltamekkoinen nainen istuu mukavassa aurinkotuolissahuolettomana. Hän on laittanut talousasiansa kuntoon Säästöpankissa.
Kesälomalla ei stressata rahasta tai pankkiasioista - silloin nautitaan yöttömistä öistä, herkuista ja läheisistä!

1. Käteistä kaupan kassalta

Festarit, torit, maalaiskahvilat… monessa kesäkohteessa käytetään yhä käteistä kortin sijaan. Jos pankkiautomaatti on kaukana tai jono pitkä, suuntaa kassalle! Säästöpankin asiakkaana voit nostaa Visa Debit- tai Visa Debit Online (entinen Visa Electron) -pankkikorttiostosten yhteydessä käteistä kaikkien K-ruokakauppojen ja Neste K -liikenneasemien kassoilta. Kerralla voit nostaa korkeintaan 200 euroa. Alarajaa sen sijaan ei ole. 

2. Talleta irtoraha automaatilla 

Kesäiset kantamukset kannattaa pitää kevyinä. Jos lompakkoa painaa tukku käteistä, voit tallettaa rahat kätevästi Säästöpankin korttiisi liitetylle tilille TalletusOtto-automaatin avulla. Automaatilla voi tallettaa euroseteleitä ja -kolikoita sekä tarkastaa tilitapahtumat ja saldon – ja tietenkin myös nostaa rahaa, jos käteinen tulee sittenkin tarpeeseen.

3. Visa kaveriksi ulkomaanreissulle

Maksukortti on kätevä kumppani niin matkaa suunnitellessa kuin sen aikanakin. Lentojen ostaminen hoituu helposti kortilla, hotellivaraukset ja autonvuokraus puolestaan vaativat usein maksukortin numeron, vaikka veloitus tapahtuisikin vasta paikan päällä. Missä päin maailmaa reissaatkin, kortin käyttö on edullisin maksutapa, eikä euroalueella lisäkuluja tule lainkaan. Ylimääräisiä palvelukuluja vältät valitsemalla korttimaksun rahayksiköksi eurojen sijaan paikallisen valuutan ja tekemällä käteisnostot pankkiautomaatilla pikemmin kuin valuutanvaihtopisteessä.

4. Suojaa tunnusluvut ja varaudu vahinkoihin  

Reissun päällä on erityisen tärkeää pitää maksukortti ja sen tunnusluku erillään. Kun näppäilet tunnuslukusi kassalla tai automaatilla, suojaa näppäimistö kädellä ulkopuolisilta katseilta. Jos kadotat reissussa korttisi tai verkkopankkitunnuksesi tai jos automaatti nielaisee ulkomailla korttisi, soita heti  sulkupalveluun korttisi sulkemiseksi.e-  Sulkupalvelu palvelee ympäri vuorokauden numerossa +358 20 333. Kannattaa olla kaukaa viisas ja tallentaa numero puhelimeen jo ennen matkalle lähtöä. Muista myös, että pankkisi ei koskaan kysy tunnuksiasi sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimessa! 

5. Turvaa väärinkäytön varalle 

Viimeinen asia, mistä lomalla haluaa huolehtia, on huijarin kohteeksi joutuminen tai epäonnisten ostosten tekeminen. Maksaessasi Visa-kortillasi turvaat verkkokaupoissa tekemät ostoksesi. Turvassa ei ole ylä- tai alarajaa tavaran tai palvelun hinnalle. Voit saada rahasi takaisin, jos joudut petoksen uhriksi, tuotettasi ei toimiteta, saat väärän tuotteen, tuotteesi saapuu vahingoittuneena, tai mikäli matkatoimisto tai lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkaasi tai sen aikana. 

Jos joudut epäselvään tilanteeseen, jota et saa selvitettyä sinua palvelleen kaupan kanssa, ota yhteyttä pankkiisi niin pian kuin mahdollista. Pankista saat ohjeistuksen mahdollisen korttireklamaation tekemiseen. 

6. Hyödynnä maksuvapaat kuukaudet

Lomailu saattaa tarkoittaa tavallista pienempiä tuloja ja suurempia menoja. Jos haluat käyttää liikenevän vapaa-ajan taloudellisesti mukavasti, voit varautua lomaan etukäteen hyödyntämällä Visa-kortin maksuvapaita kuukausia. Maksuvapaasta voit sopia ennakkoon Säästöpankin verkkopankissa tai ottamalla yhteyttä omaan pankkisi asiakaspalveluun. 

Pitäisikö päivittää kortit ennen reissua? Varaa aika tai päivitä korttisi verkkopankissa.  

 
Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista