Talousvinkit kesälomalaiselle

Lomalla pitää nautiskella. Tämän takia omaa taloutta ja rahankäyttöä kannattaakin suunnitella jo ennen lomakauden alkamista. Näin aikaa jää rentoutumiseen. Me kuljemme mukanasi myös lomalla – niin kotimaassa kuin ulkomailla. Tässä muistilista raha-asioista, jotka kannattaa laittaa kuntoon ennen kesälaitumille suuntaamista.

1. Käteistä kaupan kassalta

Säästöpankkiryhmään kuuluvien Säästöpankkien asiakkaat voivat nostaa korttiostosten yhteydessä käteistä kaikkien K-ruokakauppojen kassoilta sekä Neste K -liikenneasemilta ympäri Suomen. Debit- tai Electron-kortilla maksettassa kassalta voi nostaa rahaa aina 200 euroon asti. Nostolle ei ole määritelty alarajaa.

2. Liikaa rahaa lompakossa - talleta käteistä automaatilla 

Mikäli käteistä on lompakossa liikaakin, Säästöpankkien asiakkaana voit tehdä käteistalletuksia konttorin aukioloajoista riippumatta. Tämä onnistuu TalletusOtto-automaatin avulla: sillä voi tallettaa euroseteleitä ja kolikot senttejä myöten korttiin liitetylle tilille. Lisäksi se tarjoaa myös Ottopisteiltä tutut peruspalvelut: otto, saldo ja tapahtumat.

 

3. Mobiilipankki ja Säästöpankki Tunnistus –sovellus mukana lomalla


Säästöpankin 
mobiilisovelluksella, Sp-Mobiililla, pankkiasiat hoituvat näppärästi myös kesälaitumilta riippumatta siitä, viettääkö lomaa mökillä vai ulkomailla. Mobiilisovelluksella on helppo tarkistaa ilman turvalukua, paljonko saldoa on jäljellä ja kuinka paljon visa-laskua on kertynyt. Tarvittaessa rahaa voi siirtää säästötililtä käyttötilille. Muista pakata turvalukulista lomalle mukaan maksuja ja tilisiirtoja varten. Tarkista myös, että turvalukuja on tarpeeksi jäljellä. 

Jos et tahdo käyttää turvalukuja vaan tahdot tunnistautua mobiilisti, onnistuu se Säästöpankki Tunnistuksella. Säästöpankki Tunnistus –sovellus on vaihtoehto verkko- ja mobiilipankkiin kirjautumiseen, maksujen vahvistamiseen sekä julkisen sektorin asiointipalveluissa tunnistautumiseen. Se toimii kaikissa samoissa tilanteissa kuin perinteinen pankkitunnusten avaintunnuskorttikin, helposti ja turvallisesti. Sovelluksen ansioista sinun ei tarvitse stressata lomalla tunnusten mukanaolosta, ja voit rauhassa ottaa kesäpäivistä kaiken irti.

 

4. Ota Säästöpankin Visa-kortti matkakumppaniksi


Säästöpankin 
korteilla maksat kätevästi ostoksesi ja nostat rahaa automaateista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Kortti on usein tarpeen jo ennen matkalle lähtöä. Esimerkiksi hotellit ja autovuokraamot vaativat varauksen yhteydessä kortin numeroa, vaikka veloitus tehdään vasta paikan päällä. Kortti on myös tarpeen, kun varaat matkoja ja etsit edullisia tarjouksia verkossa.

 

Visa-kortin maksuvapailla kuukausilla voit hankkia myös vipuvaraa kesälomailuun. Sovithan maksuvapaasta kuukaudesta ennakkoon oman pankkisi kanssa.

 

5. Kerrytä Finnair Plus-palkintopisteitä

 

1.8.2018 alkaen Visa Gold-kortinhaltijat voivat kerätä Finnair Plus –palkintopisteitä kortin Credit-ominaisuudella tekemistä ostoista ja nostoista. Jokaisesta Säästöpankin Visa Goldin Credit-puolella käyttämästä eurosta ansaitsee yhden Finnair Plus –palkintopisteen. Voit hyödyntää pisteitä esimerkiksi suunnitellessasi ensi talven tai seuraavan kesän reissua – pisteistä saat rahanarvoista etua.

 

6. Vaihda ajoissa matkavaluuttaa


Pieni käteiskassa on hyödyllinen varata mukaan jo kotona ennen lähtöpäivää. Käteisvaroja on hyvä olla etenkin, jos olet suuntaamassa ulkomaille. Jos sinulla on käytössäsi verkkopankki, saat matkavaluutan kätevästi tilattua netistä: 
www.valuutanvaihto.fi.

 

7. Näppärä e-lasku


E-lasku on kätevin tapa hoitaa laskujen maksu loman aikana. Kun muistaa muuttaa paperilaskut e-laskuiksi jo ennen lomaa, laskut tulevat suoraan verkkopankkiin. Laskut voi laittaa veloittumaan automaattisesti tililtä tai ne voi käydä hyväksymässä esimerkiksi Sp-Mobiilin kautta. Mobiilisovelluksessa kannattaa kytkeä päälle push-viestitoiminto, joka lähettää ilmoituksen saapuneesta e-laskusta puhelimeen.

 

8. Turvaa lomasi matkavakuutuksella


Ulkomailla sattuva tapaturma tai sairastuminen on aina ikävä tilanne. Säästöpankin Vakuutusten matkavakuutus antaa turvaa yllättävien vahinkojen varalle ja varmistaa laadukkaan hoidon jo matkan aikana. Voit hankkia matkavakuutuksen ennen matkaasi näppärästi suoraan 
netistä. Matkatavarat vakuutat joko matkatavaravakuutuksella tai kotivakuutuksen kautta. Visa Gold -korttiasiakkaana sinulla on aina voimassa LähiTapiolan ryhmämatkavakuutus.

 

9. Muista turvata tunnusluvut


Muista reissussakin pitää aina korttisi ja sen tunnusluku erillään toisistaan. Kun kirjoitat tunnuslukuasi, suojaa näppäimistö vaikka kädelläsi niin, ettei ulkopuolinen pääse näkemään sitä. Muistathan myös, että pankkisi ei koskaan kysy tunnuksiasi sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimessa. Jos kortin tai verkkopankin tunnuksesi katoaa, soita heti omaan säästöpankkiisi (pankin aukioloaikana) tai sulkupalveluun (24 h/vrk), puhelin Suomessa: 020 333 ja ulkomailta: +358 20 333.

 

10. Säästä & suunnittele


Kun sinulle on kertynyt säästöjä ja pidät oman taloutesi tasapainossa myös loman aikana, onnistuvat lomareissutkin helpommin. Meillä voit säästää itsellesi parhaiten sopivalla tavalla, vaikka pieniä summia kerrallaan.
Varaa aika ja katsotaan, mikä säästämismuoto sopii sinulle parhaiten. Mahdollistetaan yhdessä taloudellisesti onnistunut kesä myös ensi vuonna.

Kategoriat
...