Kotijousto

Kotijouston avulla vapautat asuntoosi sidottua varallisuutta unelmiesi ja suunnitelmiesi toteuttamiseen.

check

Saat asuntovarallisuutta käyttöösi omassa kodissa asuen.

check

Lainan korot ovat tietyissä tilanteissa verovapaita.

check

Laina-aikana maksat vain korkoja.

Kotijoustolla isotkin suunnitelmat toteen

Monilla meistä iso osa varallisuudesta on sidottu asuntoon. Asuntoa ei kuitenkaan tarvitse myydä, vaikka tiedossa olisi isojakin menoeriä. Säästöpankin Kotijouston avulla asut jatkossakin mukavasti omassa kodissa. Kotijousto on käänteinen asuntolaina, jossa asuntosi toimii Säästöpankin myöntämän lainan vakuutena. Se muuntaa omistamaasi asuntoa rahaksi, jota voit käyttää tarpeidesi ja suunnitelmiesi toteuttamiseen. 

Voit saada Kotijoustoa, vaikka asuntosi ei olisi vielä kokonaan velaton. Tule käymään Säästöpankissa, niin tarkistetaan tilanteesi yhdessä.

Kotijoustoa voi käyttää esimerkiksi

  • remontteihin ja peruskorjauksiin
  • taloyhtiön lainaosuuden maksuun
  • sijoitusasunnon ostoon
  • kesämökin hankintaan
  • autoon, veneeseen tai matkailuun
  • sapattivuoteen.

Tietyissä tapauksissa voit vähentää Kotijoustolainan korot verotuksessa. Verovähennykseen oikeutettuja käyttökohteita ovat esimerkiksi asunnon peruskorjaukset. Tarkista verotukseen liittyvät asiat omasta Säästöpankistasi lainaneuvottelun yhteydessä.

Miten Kotijousto toimii?

Kotijousto on kokonaisuus, johon kuuluvat tili ja laina. Kotijoustolainan määrä siirretään kokonaisuudessaan Kotijoustotilillesi. Tilillä olevat rahat ovat milloin tahansa käytettävissäsi haluamaasi tarkoitukseen.

Kotijouston laina-aika katsotaan sinulle sopivaksi lainaneuvottelun yhteydessä. Laina-aikana sinun ei tarvitse lyhentää lainaasi, vaan maksat ainoastaan korot kuukausittain. Lainan korko on sama kuin Kotijoustotilillesi maksettava korko.

Asuntosi omistus ja hallinta pysyy edelleen sinulla eikä siirry pankille, vaikka otat Kotijouston käyttöön.

Kotijouston ehdot

  • lainan korko maksetaan kuukausittain
  • kun laina-aika päättyy, laina maksetaan kerralla pois esimerkiksi myymällä asunto. Laina-aikaa voi tarvittaessa jatkaa, jos luotonmyönnön edellytykset täyttyvät
  • vakuudeksi hyväksytään vain asiakkaan itsensä omistamat asuinkiinteistöt ja asunto-osakkeet
  • velallisia voi olla yksi tai kaksi.

Laina-aika ja -määrä sovitaan yhdessä Säästöpankin konttorissa.

Kotijouston takaisinmaksu on joustavaa

Voit milloin tahansa lyhentää lainaa: maksaa lainan pois kerralla tai pienentää sitä ennenaikaisilla lyhennyksillä. Jos hoidat lainan kerralla pois, Kotijoustotili lakkautetaan ja sen varat siirretään muulle tilille.

Jos laina-ajan päättyessä et kykene maksamaan Kotijoustoa kokonaisuudessaan takaisin, voit nostaa sen maksamiseen uuden velkakirjalainan. Uudelle lainalle voimme sopia takaisinmaksuohjelman, joka on sinulle sopiva. 

Haluatko tietää, sopiiko Kotijousto sinulle? Lisää tietoa ja henkilökohtaiset lainalaskelmat saat Säästöpankin asiantuntijalta. Jätä yhteydenottopyyntö.

Tutustu myös näihin

HINNASTON ja lähipankkisi yhteystiedot saat näkyviin kirjoittamalla kenttään kaupungin, postinumeron tai Säästöpankkisi nimen. 

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...