Tulostiedote: Säästöpankki Sinetillä vahva tulosparannus

Säästöpankki Sinetin vuosi 2015 oli vahva. Liikevoitto kasvoi lähes 1,9 miljoonaan euroon, kasvaen edellisvuodesta lähes 0,9 miljoonaa euroa. Korkokate kasvoi 3,6 miljoonaan euroon, nousua edelliskaudesta yli 16 %. Vakavaraisuus parani edelliskaudesta 1,95 % -yksikköä päätyen 19,8 %:iin. Omien varojen määrä kasvoi yli 2,0 miljoonaa euroa ollen tilikauden lopussa 22,7 miljoonaa euroa. Omat varat olivat laadultaan parasta mahdollista, eli ns. ydinpääomaa (CET1).

Nykymaailmassa pankin on tehtävä tulosta jatkaakseen hyvää asiakaspalvelua

- Olemme onnistuneet kääntämään viime vuosien ongelmat vahvaksi kannattavuudeksi ja rakentaneet tuloskuntoa. Meidän on rakennettava tekemisemme ja tuloskuntomme sellaiselle tasolle, joka mahdollistaa vakavaraisuuden säilyttämisen sekä uusien asiakkaiden rahoittamisen. Korkomarkkinoiden poikkeuksellisuus asettaa ennen kokemattomia haasteita tuloksen tekemiselle, kun samanaikaisesti meiltä lainsäädännöllä viedään pois mahdollisuuksia. Uskon edelleen vahvasti Säästöpankin kykyyn palvella asiakkaitamme paikallisesti ja kannattavasti, luonnehtii tilinpäätöstä Säästöpankki Sinetin toimitusjohtaja Hannu Syvänen.

- Yritysrahoituksen kasvu viime vuonna oli n. 7 % ja kasvu on jatkunut vahvana. Olemme kasvattaneet tietoisesti yritysrahoituksen osuutta tukeaksemme paikallista hyvinvointia ja tarjotaksemme yrityksille mahdollisuutta luoda uusia työpaikkoja alueellemme. Uusia luottoja myönnettiin kaikkiaan yli 44 miljoonaa euroa, joten olemme vahvasti mukana asiakkaidemme varallisuuden kasvattamisessa. Vuosi sitten muodostettu Säästöpankkien yhteenliittymä mahdollistaa Säästöpankeille aiempaa edullisemman varainhankinnan. Sen avulla pystymme tarjoamaan kilpailukykyistä rahoitusta niin asunnon hankintaan kuin yritystoiminnan kehittämiseen, analysoi Syvänen.

Säästöpankki Sinetti jatkaa palveluiden kehittämistä osana Säästöpankkiryhmää

Vuoden 2015 aikana Säästöpankit kehittivät erityisesti sähköisiä palveluitaan. Henkilö- ja yritysasiakkailla on käytössään entistä monipuolisempi verkkopankki, markkinoiden helppokäyttöisin Sp-Mobiilipankki, lähimaksamisen mahdollistava maksukortti sekä sähköinen ajanvaraus kellon ympäri. Säästöpankki Sinetti vahvisti henkilöstömääräänsä sekä pankkilakimiehellä että muilla asiantuntijoilla. Palveluvalikoima laajeni mm. Säästöpankin Varainhoito -palvelulla.

- Vuonna 2016 kehitämme palveluitamme niin, että pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä joustavammin kaikissa palvelukanavissa. Uusia digitaalisia palveluita tullaan lanseeraamaan, jotta asiakkaamme voivat asioida entistäkin monipuolisemmin ajasta ja paikasta riippumatta. Pankillamme on viiden konttorin verkosto; meiltä saa henkilökohtaista palvelua kaikissa konttoreissamme. Haluamme olla mukana jokaisessa elämänvaiheessa ja tarjota asiakkaillemme juuri kuhunkin vaiheeseen sopivat palvelut. Konttoriverkoston supistamisesta emme ole keskustelleet, vakuuttaa Syvänen.

Säästöpankkien asiakkaiden on myös mahdollista laittaa taloutensa parempaan kuntoon ja oppia enemmän siitä, miten raha saadaan poikimaan. Finanssialan asiantuntijat ovat apuna Säästöpankin maksuttomassa Talouskoulussa. Liittymällä maksuttomaan Talouskouluumme saa sähköpostiin hyviä vinkkejä, digioppaita ja artikkeleita, jotka auttavat vaurastumaan ja toteuttamaan rahaan liittyviä unelmia.

Lisätietoja: Säästöpankki Sinetti, toimitusjohtaja Hannu Syvänen, p. 0400 548 508, hannu.syvanen@saastopankki.fi

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...