Osakesijoittaminen

Osakkeet sopivat pitkäaikaiseen sijoittamiseen riskinottokykyiselle henkilölle, joka tavoittelee korkeampaa tuottoa. Historiallisesti katsottuna osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä parhaan tuottomahdollisuuden. Säästöpankissa ostat ja myyt osakkeet sekä muut arvopapereita helposti ja nopeasti.

check

Osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvät tuottomahdollisuudet sijoituksillesi.

check

Hajauttamalla sijoituksesi tasaat riskiä.

check

Voit ostaa ja myydä osakkeita myös verkkopankissasi.

Osakesijoittaminen tarjoaa mahdollisuuden hyviin tuottoihin pitkällä aikavälillä

Osakkeisiin sijoittaminen vaatii sinulta riskinsietokykyä, mutta myös tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvät tuottomahdollisuudet. Pitkällä aikavälillä ja historiallisesti katsottuna osakesijoitukset ovat olleet kannattavin sijoituskohde.

Osakesijoittamisessa keskeistä on sijoitusten huolellinen hajauttaminen – eri yrityksiin ja toimialoihin sekä myös maantieteellisesti.

Voit käydä osakekauppaa myös verkkopankissasi – vaikka kotisohvaltasi käsin sekä lähimmässä konttorissasi.

Lue myös Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet (pdf) ja Tärkeimmät kauppapaikat ja välittäjät (pdf)

Seuraa markkinoita – tutustu markkinakatsaukseen ja markkinainformaatio-sivuumme

Osakkeet voivat olla sijoittajalle tuottoisa sijoituskohde, mutta osakesijoittaminen vaatii myös sinulta aktiivista yhtiöiden ja markkinoiden seuraamista ja pitkäjänteisyyttä. Varoja kannattaa olla valmis sijoittamaan vähintään muutamiksi vuosiksi. Koska osakkeisiin sijoittamiesi varojen arvo voi kurssien heilahteluiden myötä vaihdella huomattavasti, sijoituspäätöksiä ei kannata tehdä lyhyellä tähtäimellä.

Markkinoiden seuraamiseen hyvänä apuvälineenä toimii Markkinainformaatio-sivuumme. Sieltä tarkistat nopeasti osakkeiden ja rahastojen päivän arvot sekä seuraat pörssitiedotteita. 

Tutustu myös kuukausittain järjestettävään Säästöpankin markkinakatsaukseen. Markkinakatsauksessa Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat kertovat kuukausittain ajankohtaiset kuulumiset sijoitusmarkkinoilta. 

Kiinnostaako osakesijoittaminen? Ota yhteyttä sijoittamisen asiantuntijoihimme.