Osakesijoittaminen

Osakkeet sopivat pitkäaikaiseen sijoittamiseen riskinottokykyiselle henkilölle, joka tavoittelee korkeampaa tuottoa. Historiallisesti katsottuna osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä parhaan tuottomahdollisuuden. 

Säästöpankista saat sparrausta taloutesi pitämiseksi tasapainossa.
check

Osakesijoittaminen tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvät tuottomahdollisuudet sijoituksillesi.

check

Hajauttamalla osakesijoituksesi tasaat riskiä.

check

Voit ostaa ja myydä osakkeita myös verkkopankissasi.

Osakesijoittaminen – mahdollisuus hyvään tuottoon pitkällä aikavälillä 

Osakkeisiin sijoittaminen vaatii sinulta riskinsietokykyä, mutta se myös tarjoaa pitkällä aikavälillä hyvät tuottomahdollisuudet. Pitkällä aikavälillä ja historiallisesti katsottuna osakesijoitukset ovat kannattavin sijoituskohde.

Hajauttaminen kannattaa osakkeisiin sijoittamisessa

Osakesijoittamisessa keskeistä on sijoitusten huolellinen hajauttaminen. Kun sijoitat eri yrityksiin ja toimialoihin, jakautuu myös riski useamman toimijan välille. Myös maantieteellinen hajauttaminen kannattaa.  

Osakkeiden osto ja myynti

Voit käydä osakekauppaa itsenäisesti omassa verkkopankissasi – vaikka kotisohvaltasi käsin. Halutessasi voit varata ajan kaupankäyntiin lähimpään konttoriisi.

Lue myös Toimeksiantojen toteuttamisperiaatteet (pdf) ja Tärkeimmät kauppapaikat ja välittäjät (pdf)

Markkinoiden aktiivinen seuraaminen tärkeää osakesijoittamista – tutustu markkinainformaatio-sivuumme

Osakkeet voivat olla sijoittajalle tuottoisa sijoituskohde, mutta osakesijoittaminen vaatii myös sinulta aktiivista yhtiöiden ja markkinoiden seuraamista ja pitkäjänteisyyttä. Varoja kannattaa olla valmis sijoittamaan vähintään muutamiksi vuosiksi. Koska osakkeisiin sijoittamiesi varojen arvo voi kurssien heilahteluiden myötä vaihdella huomattavasti, sijoituspäätöksiä ei kannata tehdä lyhyellä tähtäimellä.

Markkinoiden seuraamiseen hyvänä apuvälineenä toimii Markkinainformaatio-sivuumme. Sieltä tarkistat nopeasti osakkeiden ja rahastojen päivän arvot sekä seuraat pörssitiedotteita.

Markkinakatsaus-webinaarissa kuulet ajankohtaiset uutiset sijoitusmarkkinoilta

Tutustu myös kuukausittain järjestettävään Säästöpankin markkinakatsaukseen. Markkinakatsauksessa Sp-Rahastoyhtiön salkunhoitajat kertovat kuukausittain ajankohtaiset kuulumiset sijoitusmarkkinoilta. 

Kiinnostaako osakesijoittaminen? Ota yhteyttä sijoittamisen asiantuntijoihimme.