Rahastosäästämisen etuja

Rahastosäästäminen on hyvä keino tavoitteidesi toteuttamiseen ja elämänkaaren eri vaiheisiin varautumiseen. Tutustu rahastojen etuihin ja ota yhteyttä – suunnitellaan yhdessä sinulle sopivin tapa säästää.

Säästöpankin rahastoihin kuuluu korkorahastoja, osakerahastoja ja yhdistelmärahastoja. Laajasta valikoimastamme löydät sopivan rahaston oman säästötavoitteesi ja riskinsietokykysi mukaan.

Perusteluja rahastoihin säästämiseen

Sijoittamisen ammattilaiset apunasi

Säästöpankin rahastoihin sijoittaessa sijoittamisen asiantuntijat tekevät työn puolestasi, eikä sinun tarvitse esimerkiksi käyttää aikaa osakekurssien seuraamiseen. Asiantuntijamme seuraavat markkinoita päivittäin ja tekevät sijoituspäätöksiä tuoreiden talouskatsausten ja tutkimustiedon perusteella.

Suuret arvopaperierät, pienemmät kustannukset

Valitsemalla rahastomme, pääset hyötymään suursijoittajan eduista. Sijoitusrahastot käyvät yleensä kauppaa suurilla arvopaperierillä pienemmin kustannuksin kuin yksityinen sijoittaja.

Rajatut riskit

Sijoitusrahasto hajauttaa sijoituksiaan useisiin eri kohteisiin, jolloin riskit pienevät tehokkaasti. Riski vaihtelee rahastotyypin sekä yksittäisen rahaston mukaan. Ammattitaitoiset sijoitusneuvojamme auttavat sinua löytämään omiin tavoitteisiisi ja riskinsietohaluusi sopivan rahaston.

Oston ja myynnin nopeus

Rahasto-osuuksien ostaminen ja myyminen on helppoa ja nopeaa. Voit vaihtaa kuukausittaista säästösummaa tai muuttaa sijoituksesi rahaksi jokaisena pankkipäivänä.

Mahdollisuus veroetuihin

Suomen lain mukaan sijoitusrahastot ovat verovapaita yhteisöjä. Ne eivät siis maksa veroja myyntivoitoista eivätkä saamistaan osingoista tai koroista. Siksi salkunhoitaja voi sijoittaa pääoman ja tuoton täysimääräisenä uudestaan markkinoille. Ulkomaisten sijoitusten tuotoista voidaan kuitenkin periä veroja, esimerkiksi osingoista perittävää lähdeveroa.

Rahastosäästäjä maksaa veron vasta sitten, kun hän myy rahasto-osuuksia pois. Lue lisää rahastojen verotuksesta.

Viranomaisvalvonta takaa osaltaan sijoittajansuojaa

Jokaisella sijoitusrahastolla on toiminnastaan ja sijoituspolitiikastaan Finanssivalvonnan vahvistamat säännöt, joiden noudattamista valvotaan tarkasti.

Kiinnostuitko rahastoista? Varaa aika ja kysy lisää lähimmästä Säästöpankista.