Emmi löysi sen oikean ostotoimeksiantosopimuksella

Emmi Hintsala oli suunnitellut sijoitusyksiön ostamista jo pidempään. Hänellä ei vain ollut vaativan työnsä vuoksi aikaa eikä energiaa ryhtyä tuumasta toimeen asian kanssa – ennen kuin hän kuuli Sp-Kodin ostotoimeksiantosopimuksesta. Omien toiveiden mukaisen asunnon etsimisen jättäminen ammattitaitoiselle kiinteistönvälittäjälle osoittautui kaikin puolin kannattavaksi ratkaisuksi, eikä mukavilta yllätyksiltäkään Emmin asuntokaupoissa vältytty.

Kerrostaloja
Kun etsit kotia, tutustu Sp-Kodin ostotoimeksiantoon.

– Olin tosiaan jo muutaman vuoden ajan miettinyt vakavissani sijoitusasunnon ostamista Helsingistä saamatta asian suhteen mitään aikaiseksi kiireisessä arjessani. Kuulin Sp-Kodin ostotoimeksiantosopimuksesta ensimmäistä kertaa oman pankkini järjestämässä iltatilaisuudessa ja kiinnostuin. Jätin yhteystietoni ja pyysin yhteydenottoa asiaan liittyen, kertoo helsinkiläinen Emmi Hintsala

Ei mennyt aikaakaan, kun tapaaminen Sp-Kodin kiinteistönvälittäjän Sari Salmelan kanssa oli merkitty kalenteriin ja ostotoimeksiantosopimuksessa oli nimet alla.

– Vakuutuin jo heti ensimmäisessä tapaamisessamme sekä Sarin vahvasta osaamisesta asuntokaupan ammattilaisena että ostotoimeksiantosopimuksen riskittömyydestä. Sari osasi todella hyvin kertoa minulle eri vaihtoehdoista ja niiden eduista sijoitusasunnon hankintaan liittyen, Hintsala toteaa.

– Innostuin ja tein samalta istumalta päätöksen kokeilla oikean asunnon löytymistä ostotoimeksiannon kautta. Pidin tätä erinomaisena mahdollisuutena onnistua vihdoinkin toteuttamaan pitkäaikaisen suunnitelmani sijoitusasunnosta.

Ostotoimeksianto tuo asuntoa etsivälle enemmän vaihtoehtoja ilman riskejä

Meille suomalaisille asunnon ostaminen välittäjän avulla on vielä vieras ajatus. Suurimmalle osalle ostotoimeksiannon edut ja lisäkeinot asunnon löytymiseen ilman ylimääräisiä kustannuksia tulevat yllätyksenä. – Itselleni oli oivallus sekin, että ostotoimeksiannossa välittäjä etsii asuntoja, jotka eivät ole vielä myynnissä missään, sanoo Hintsala.

Näin tosiaan on. Tässäkin tapauksessa Salmela laittoi eri sosiaalisen median kanaviin ilmoituksia, joissa kertoi etsivänsä asiakkaalleen yksiötä Laajasalon alueelta Helsingistä. Usein oman asuntonsa myyntiä tai asunnonvaihtoa harkitsevia tavoitellaan myös paikallislehti-ilmoittelun kautta.

Sp-Kodin ostotoimeksiantosopimus ei velvoita ostamaan asuntoa. Sen sijaan se tuo asuntoa etsivälle ainutlaatuisia lisämahdollisuuksia sopivan uuden kodin tai sijoitusasunnon löytämiseen. Sopimus ei myöskään estä ostajaa etsimästä asuntoa itsekin tai tekemästä kauppoja toisen välittäjän kanssa. Jos uusi koti löytyy muiden välittäjien valikoimista ostotoimeksiannon aikana, tällöin sopimus raukeaa ilman kustannuksia ja laskua. Tämäkin on monelle yllätys – ja ratkaiseva tekijä ostotoimeksiantosopimuksen tekemiselle.

– Määrittelimme sopimuksessa tarkkaan, minkälaista asuntoa olin etsimässä, miltä alueelta ja kuinka paljon olin siitä valmis maksamaan, Emmi kertoo. – Itselleni oli todella matala kynnys tehdä sopimus tietäessäni, etten häviä kokeilussa mitään. Jos asuntoa ei löydy tai näkemys hinnasta ei sopivalta tuntuvan asunnon myyjän kanssa kohtaa, minun ei ole pakko ostaa.

Emmin kohdalla "se oikea" löytyi jo heti ensimmäisen yhteydenoton kautta. – Myyjä soitti minulle ja kertoi nähneensä ilmoituksemme Facebookissa. Hänellä oli yksiö Emmin ykköstoivealueella ja tarve vaihtaa asunto isompaan. Hän oli jo katsellut uutta kotia, mutta ei ollut vielä aktivoitunut vanhan myymisessä, kertoo Sari Salmela. 

– Pyysin myyjää hankkimaan kaikki myyntiin tarvittavat tiedot ja asiakirjat huoneistosta ja taloyhtiöstä eli käytännössä isännöitsijäntodistuksen, yhtiöjärjestyksen ja tilinpäätöstiedot. Otin Emmiin yhteyttä, kun olin tutustunut papereihin ja antanut myyjälle arvion asunnon hinnasta, Salmela jatkaa.

Tämän jälkeen Emmi Hintsala ja Sari Salmela kävivät yhdessä katsomassa asunnon. – Tykkäsin siitä heti ensisilmäyksellä. Olin myös lukenut Sarin lähettämät asiakirjat etukäteen, ja luotin niiden osalta hänen ammattiosaamiseensa. Tein siltä istumalta päätöksen jättää tarjouksen, Emmi Hintsala kertoo.

Lopputuloksena asuntokaupat ja vuokrasopimus myyjän kanssa

Myyjä hyväksyi Emmin tekemän tarjouksen ja kaupat Laajasalossa sijaitsevasta yksiöstä allekirjoitettiin kevään kynnyksellä. Kaupantekotilaisuudessa Emmi ja myyjä allekirjoittivat myös vuokrasopimuksen. He sopivat, että myyjä jää asumaan vanhaan kotiinsa siihen saakka, kunnes löytää uuden asunnon. Sopimus tehtiin joustavalla yhden kuukauden irtisanomisajalla ilman sitovia määräaikaisuuksia.

– Vuokrasopimus oli ihan extraa, tosi hyvä juttu meille molemmille. Sain vuokralaisen asuntoon saman tien, ilman tyhjiä kuukausia. Ja myyjä sai rahojen lisäksi aikaa uuden kodin etsimiseen ilman välimuuton lisäkuluja ja vaivaa, toteaa Emmi tyytyväisenä. – Koko juttu meni täydellisesti nappiin.

– Tulen varmasti jatkossakin hyödyntämään Sari Salmelan ja Sp-Kodin erinomaista palvelua. Ja ostotoimeksiantoa suosittelen lämpimästi kaikille uutta kotia tai sijoitusasuntoa etsiville.

Miksi Emmi Hintsala suosittelee sinullekin ostotoimeksiantoa?

1. Säästät aikaa ja vaivaa. Kokenut ja osaava kiinteistönvälittäjä etsii sinulle "sen oikean" antamiesi hakukriteerien ehdoilla. Sinun ei tarvitse käyttää vapaa-aikaasi asuntoilmoitusten selaamiseen tai näytöillä juoksemiseen. Asunto löytyy todennäköisesti paljon nopeammin – ja ihan muualta kuin netin asuntosivuilta.

2. Asuntokaupan ammattilainen tunnistaa riskit paremmin. Harvalla meistä oma osaaminen riittää asunnon ja asunto-osakeyhtiön kunnon tai asuntokaupan riskien riittävään ja yksityiskohtaiseen selvittämiseen.

3. Asuntojen tarjonta on laajempaa.  Ostotoimeksiannon kautta saat lisää mahdollisuuksia, koska välittäjät etsivät asuntoja, jotka eivät ole vielä myynnissä. He löytävät kohteita, joissa ei ole kilpailua useampien ostajien kesken. Esimerkiksi Helsingin tietyillä alueilla asunnot ovat todella kysyttyjä ja kilpailtuja, mikä nostaa usein niiden hintaa.

Kategoriat
Koti, asuminen ja arki

Ajankohtaista

;