Laita kymppitonni poikimaan

Lojuuko tililläsi ylimääräinen kymppitonni? Tiesit varmaan, että korkojen ollessa matalalla inflaatio nakertaa säästöjesi arvoa. Kysyimme Säästöpankin sijoituspäälliköiltä, miten he sijoittaisivat 10 000 euroa. Ammattilaisten vinkeistä omansa löytää niin riskiä karttava kuin rohkeampikin sijoittaja.

Maltilliselle sijoittajalle

Hajauta sijoituksesi viiteen eri kohteeseen

"Neuvoisin varovaista sijoittajaa jakamaan 10 000 euroa useampaan eri sijoituskohteeseen, jotta sijoituksen riski hajautuu. Osa varoista kannattaa sijoittaa määräaikaisiin sijoituskohteisiin kuten Säästöpankin Osaketalletukseen ja Sijoitusobligaatioon, ja loput erilaisiin rahastoihin, jotta osa varoista on aina tilanteen tullen nostettavissa. Maltillista tuottoa hakevalle sijoittajalle hyviä vaihtoehtoja ovat Säästöpankin Korkosalkku-, Korko Plus- ja Maailma -rahastot." Mikko Kalli, Eurajoen Säästöpankki.

Valitse korkopainotteinen rahasto

"Tarjoaisin riskiä karttavalle asiakkaalle Säästöpankin Osaketalletusta, Säästöpankin Korkosalkku- ja Korko Plus -rahastoa. Määräaikaisten tilien korkojen ollessa ennätysmatalalla, nämä vaihtoehdot tarjoavat parempaa tuottopotentiaalia. Osaketalletuksen kautta asiakas pääsee kiinni osakemarkkinoiden tuottopotentiaaliin, vaikka talletetut varat ovat vakaasti tilillä. Sen sijaan laajasti hajautettuihin Säästöpankki Korkosalkku- ja Korko Plus -rahastoihin sijoittaessa asiakkaan on oltava valmis pieneen arvon heilahteluun." Jyrki Varjonen, Huittisten Säästöpankki.

Jätä osa varoista tilille

"Kehottaisin varovaista sijoittajaa jättämään puolet varoista säästötilille puskuriksi pahan päivän varalle ja sijoittamaan puolet Säästöpankin määräaikaiseen Osaketalletukseen tai Säästöpankin Korko Plus -rahastoon. Osaketalletuksessa sijoittajalla on mahdollisuus päästä hyvään tuottoon pääomaturvatusti. Säästöpankin Korko Plus -yhdistelmärahastosta 85 prosenttia on varovaiselle sijoittajalle sopivia korkosijoituksia ja 15 prosenttia tuotto-odotusta nostavia osakkeita." Kimmo Kaarenoja, Lammin Säästöpankki.

 

Rohkealle sijoittajalle

Kovempaa tuottoa Säästövakuutuksella

"Jos varoja ei ole tarkoitus nostaa lähiaikoina, suosittelisin rohkeammalle sijoittajalle Säästövakuutusta. Vakuutussalkun sisälle voidaan valita sijoituskohteeksi valmis varainhoitorahasto, kuten esimerkiksi Varainhoitajan Parhaat Tuottohakuinen -sijoitussalkku. Salkku räätälöidään asiakkaan riskiprofiilin mukaan ja asiakas voi luottaa sijoituksensa olevan ammattilaisen käsissä. Nimensä mukaisesti sijoituksella haetaan kovempaa tuottoa ja se sopii ensisijaisesti pidempiaikaiseen sijoittamiseen, mutta tarvittaessa varat saadaan realisoitua milloin vain." Mikko Kalli, Eurajoen Säästöpankki.

Hajauta ajallisesti osakemarkkinoille

"Osakemarkkinoiden heiluntaa hyvin sietävälle ja mahdollisimman hyvään tuottoon pyrkivälle suosittelen Säästöpankin Pienyhtiöt- ja Osake Maailma -rahastoja. Suomalaisiin osakkeisiin sijoittava Pienyhtiöt-rahasto on menestynyt mainiosti viime vuodet. Osan varoista sijoittaisin hajautuksen vuoksi Säästöpankin Maailma- tai Korko Plus -rahastoon tasaamaan rahastosalkun liikkeitä. Heiluvassa markkinatilanteessa sijoitukset kannattaa tehdä muutamassa erässä, koska se pienentää riskiä." Jyrki Varjonen, Huittisten Säästöpankki.

Hajauta eri rahastoihin

"Hyvin riskiä sietävää ja tuottohakuista sijoittajaa kehottaisin sijoittamaan 6 000 euroa varoista Säästöpankin Osake Maailma -rahastoon, joka on maailmanlaajuinen osakerahasto. 3 000 euroa sijoittaisin osissa Säästöpankin Maailma-yhdistelmärahastoon, esimerkiksi 100–200 euroa kuukausittain. Rohkeampaakin sijoittajaa kehottaisin pitämään tuhat euroa säästötilillä yllättävien menojen varalta." Kimmo Kaarenoja, Lammin Säästöpankki.

Tiesithän, että Säästöpankin asiantuntijat auttavat mielellään löytämään juuri sinulle sopivan sijoitustuotteen. Varaa aika Oman Talouden Tuokioon: www.saastopankki.fi/varaa-aika.

talouskoulu
Kategoriat
...