Hei nuori! Tahdomme auttaa sinut rahankäytön mestariksi

Hammaskeijun tuomista rahoista ensimmäiseen kesätyöpalkkaan – ja miksei sen jälkeenkin. Säästöpankki kulkee mukanasi eri elämäntilanteissa, oli tavoitteesi sitten uusi puhelin, kaukomatka tai kerrostalokaksio.
Pipopäinen poika ymmärtää opiskelun tärkeyden.
Justimusfilmsin ja Säästöpankin trilogian ensimmäisessä sketsissä raha-asiat aiheuttavat huolta. Käy katsomassa miten kundit ratkaisevat tilanteen. 

Tilit - Pitääkö niitä olla useampi kuin yksi

Tonnin seteli on hauska sketsi, mutta kehno kaveri kulkemaan mukana lompakossa. Mikset siirtäisi rahojasi mieluummin tilille talteen? Lue lisää tileistä.

Kortit - Muitakin kuin isin Visa

Harva meistä kiertää kaupungilla säästöpossu kainalossa. Kortit kulkevat helposti mukana tilanteessa kuin tilanteessa.Visa Electron on usein nuoren ensimmäinen pankkikortti. Sen voi saada vanhempien suostumuksella jo 11-vuotiaana. Tiesithän, että Säästöpankissa voit suunnitella pankkikorttisi myös omasta kuvasta. Lue lisää Visa Electronista.

Asp-säästäminen - 50 eurolla kuussa kartanon herraksi

Asunnon ostoon tarvittavaa pottia tuskin saa kasaan muutaman viikon viikkorahoista tai edes parin kuun kesätyöpalkasta. Jos tavoittelet sitä ihan omaa kotia, kannattaa asuntosäästäminen aloittaa ajoissa. Asp-tilin voi avata jo 15-vuotiaana. Lue lisää asp-tilistä ja –säästämisestä.

Opintolaina - Apua, lainaako?

Opintolaina on sijoitus tulevaisuuteen – jos opintoraha ei yksin meinaa riittää, opintolaina mahdollistaa sen, että sinä saat keskittyä opintoihisi. Muistathan, jos suoritat korkeakoulututkinnon määräajassa, voit saada opintolainahyvityksen. Lue lisää opintolainasta.

Rahastot - Raha töihin!

Mihin muualle rahaa voisi sulloa kuin säästötilille tai sukanvarteen? Rahastosijoittaminen ei vaadi tuhansia euroja, vaan voit sijoittaa myös pienempiä summia. Sijoittamisen voit aloittaa vanhempien luvalla jo alaikäisenä. Lue lisää rahastosäästämisestä.