Paluu arkeen

Kesä on ohi, ja opiskelijan arki koulumaailmassa on taas alkanut. Tämä tarkoittaa sitä, että konttorin kassalta löytää tästä lähtien ne tutut kasvot meidän kesätyöläisten sijaan. Vaikka tutuiksi kerkesi monen kanssa kesurikin tulla! Kolme kuukautta pankin leivissä meni hurjan nopeasti, suorastaan silmän räpäyksessä. Lomaa ei ehtinyt ajatellakaan, mutta ei kai opiskelija sellaista käsitettä tunnekaan.

Jokainen työ antaa tekijälleen aina jotain, samoin tämä kesä pankissa minulle. Pääsin kurkistamaan, mitä tapahtuu konttorin seinien sisällä, millaisista työtehtävistä pankin asiantuntijoiden työpäivät koostuvat asiakasneuvotteluiden lisäksi, miten pankkimaailmassa voi menestyä ja paljon muuta. Erityisesti opin totta kai itse finanssialasta hyvin paljon. Koen edelleen olleeni onnekas työskenneltyäni pienemmän konttorin kassalla, sillä minulla oli aikaa perehtyä moneen muuhunkin asiaan, kuin vain ottoihin ja talletuksiin. Muun muassa rahastot ovat jo melkoisen tuttuja, enkä toki itsekään välttynyt rahastosäästämisen aloittamiselta! Oman talouden aktiivinen tarkkailu onkin yksi hyvistä puolista, joka tältä kesältä on jäänyt käteen.

Kaikin puolin koen oppineeni kesästä paljon. Ihmissuhdetaidot ovat aina välttämättömät, oli kyseessä ala kuin ala, ja ilman muuta nekin ovat entisestään karttuneet pankkiympäristössä. Työnkuvaani kuului mm. potentiaalisille asiakkaille soittaminen, ja entisenä puhelinmyyjänä oli mielenkiintoista huomata, kuinka erilainen vastaanotto on, kun kerrot soittavasi pankista myyntifirman sijaan. Puhelintaidot ovat kasvokkain tapahtuvan asiakaspalvelun kanssa aivan yhtä tärkeitä, eikä tässäkään työssä puhelinkammo ole kovin suotava.

Vaikka kesä on ohi, osa meistä kesätyöntekijöistä jatkaa edelleen kiertämässä konttoreita syksystä eteenpäin. Itse lukeudun mukaan tähän joukkoon, ja olen hyvin otettu siitä, että saan koululta liikenevän ajan puitteissa jatkaa oman alani töitä tässä mukavassa työympäristössä. Jotain on täytynyt siis tehdä oikein, kun jo ennen kesäkauden loppua on useammasta konttorista yhteydenottoja satanut. Jatkan tätä polkua ja jakkuihin pukeutumista erittäin innoissani, oppiminen ei todellakaan ole vielä ohi. Nähdään siis konttorilla!

Jonna Lipponen

Kirjoittaja työskenteli kesän ajan Aito Säästöpankin Sammonkadun konttorissa ja palasi juuri takaisin koulunpenkille, liiketalouden tradenomiopintojensa pariin. Jonnan ensimmäisen blogikirjoituksen pääset lukemaan täältä.

Julkaistu
...