Somettaminen sallittua!

Mistä saan kesätöitä? Ja millaisia kesätöitä? Tuttuja, keväällä herääviä kysymyksiä kaikille opiskelijoille, myös minulle. Ekan vuoden yliopisto-opiskelijalla eivät odotukset olleet kovin korkealla tulevaa työtä kohtaan, ja olinkin henkisesti valmis menemään kesätöihin tehtäviin, joissa en välttämättä pääsisi hyödyntämään kaikkea potentiaaliani ja osaamistani.

Some-säästöpankkiiri Siri (kuvassa matolla istumassa) Sijoitusmessuilla muiden säästöpankkiirien ja Säästöbussin seurassa.

Ilokseni huomasin kuitenkin netissä työpaikkailmoituksen, jossa haettiin some-säästöpankkiiria. Siis mitä? Some-säästöpankkiiria? Jo pelkkä otsikko nauratti, ja oli pakko klikata työnhakusivustolta linkki auki. Kirjoitin hakemuksen, ja pian löysinkin itseni jo konttorilta työntouhusta. Aika on kiitänyt eteenpäin kovin lujaa, ja kuluneen vajaan kahden kuukauden aikana olen työssäni tehnyt enemmän kuin osasin kuvitellakaan.

Kävin muutama viikko sitten Helsingissä kuvaamassa Tahdon –videota, jossa haastattelija kysyi minulta, millainen tavallinen työpäiväni on. Kysymys huvitti, koska jokainen työpäiväni on täysin uusi, ihmeellinen ja erilainen. Otetaan esimerkki. Yhtenä keskiviikkona olin Hervannassa tietovisailemassa yhdeksäsluokkalaisten kanssa, toisena keskiviikkona piipahdin Helsingissä kuvaamassa jo aikaisemmin mainittua mainosvideota ja kolmantena istuin konttorilla kontaktoimassa asiakkaita. Saan itse vaikuttaa päivän aikatauluun ja sisältöön aina niin paljon kuin mahdollista, ja liukuva työaika mahdollistaa työnteon ja vapaa-ajan yhteensovittamisen. Tittelin lisäksi työni sisältö eroaa huomattavasti tavanomaisesta kesätyöstä ja kesän pähein menopeli, vuosimallin '74 VW-Säästöbussi tuo päiviini ja paikallisiin kesätapahtumiin lisämaustetta. Puhelimen käyttö on sallittua, ja jopa pakollista työni kannalta, sillä sometus ja sisällöntuottaminen kuuluu työnkuvaani. On ollut kutkuttavaa aloittaa paitsi minulle, myös meidän organisaatiolle täysin uudessa työssä. Kokonaan uusi työnimike antaa suuret mahdollisuudet vaikuttaa itse omaan työhön ja tuo mukanaan myös vastuuta.

Usein tuntuu, ettei nuorten kesätyöntekijöiden potentiaalia organisaation kehittämisessä haluta nähdä. Kuinka monet hyvät ideat ovatkin jääneet huomioimatta nuoren keittäessä koko kesän kahvia takahuoneessa? Omat odotukseni kesätyöltä ovat muuttuneet täysin viimeisten kuukausien aikana, ja on ollut hienoa olla kesätyössä, jossa itsensä kehittäminen on jatkuvaa. Toivonkin tulevan kesän tuovan paljon uuden oppimista ja omien ideoiden päivänvalon näkemistä. Olen asettanut omat tavoitteeni kesän suhteen korkealle, ja miksipä en? On helppoa tavoitella suuria, kun kokee olevansa aidosti tasavertainen osa työyhteisöä, jossa mielipiteitä, ideoita ja ajatuksia tahdotaan kuunnella.

Siri Kurkinen

Kirjoittaja on parikymppinen hallintotieteiden opiskelijan ja säästöpankkiirin alku, joka tahtoo elämässään omistaa sijoitusasunnon, opetella pelaamaan tennistä ja toimia ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi.

PS. Jos Säästöpankki työpaikkana kiinnostaa, voit katsoa avoimet työpaikat ja tutustua säästöpankkilaisiin täällä.

Julkaistu

Ajankohtaista