Eväitä elämään

Lapsena sain kotikyläni Luhalahden Säästöpankista vihreän säästölippaan tai pikemminkin säästönorsun, viralliselta nimeltään Säästöfantin, johon pudottelin saamiani markkoja, jotka sittemmin vaihtuivat euroiksi. Possun täytyttyä vein sisällön säästöön ”Hillevin” pankkiin. Pankissa Virtasen Hillevi ja muut tutut virkailijat kannustivat säästämään tulevaisuutta varten, tuleviin tärkeisiin hankintoihin tai vaikkapa opiskeluun ja asumiseen. Siellä sai myös piirrellä ja Hillevi ripusti piirrokset pankin seinään näytille.

Kuulantyöntö on ollut minulle iso asia jo monta vuotta. Olen nyt siirtymässä junioriurheilusta aikuisten sarjaan ja itsenäistynyt myös raha-asioiden hoidossa. Säästöt ovat suuri mahdollistaja urheilussa. Ne mahdollistavat urheilijan kehittymiselle vaadittavat olosuhteet ja Säästöfantin rahoille on urheilu-urani aikana tullut käyttöä.

Muutin viime vuonna Hervantaan ja aloitin opiskelut Poliisiammattikorkeakoulussa. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on onnistunut toistaiseksi varsin mallikkaasti. Haasteita urheilemiseen tuo työharjoittelujakso ja etenkin pitkien yövuorojen tekeminen. Tavallisesti koulun jälkeen siirryn harjoittelemaan koulun kuntosalille. Kuntosalilta menen koulun uimalaan palautumaan, uimaan ja saunomaan. Koululla on loistavat mahdollisuudet harjoitteluun! Urheilijan tarpeet otetaan huomioon, tärkeisiin kisoihin saa vapaata, mutta toisaalta usein jälkikäteen on suoritettava korvaavia opintoja.

Tulokseni parantui viime kesänä 80cm ja puhkaisin uuden metriluvun 18. Kauden tavoitteena oli ylittää 18 metriä - kaikki sen päälle on plussaa. Viime vuoden Kalevan kisoissa sijoituin kuudenneksi ja elokuun alussa voitin 22- vuotiaiden suomenmestaruuden. Tulokseni on vakiintunut 17,50 metriin. Hallikaudella sijoituin yleisen sarjan SM-halleissa 5. ja voitin suomen mestaruuden 22-vuotiaiden sarjassa. Työnsin hallissa 17,70 metriä. Tulos ylittää kisarajan ensi kesän alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin, jotka järjestetään heinäkuussa Ruotsissa. Harjoittelu on jo aloitettu kohti kesää ja ominaisuudet ovat kehittyneet huomattavasti. Kevään ensimmäiset kilpailut ovat Ikaalisissa 30. toukokuuta. Odotan innolla kesän kisoja ja lämpimiä kelejä!

Sponsorini Aito Säästöpankki ja Ikaalisten Säästöpankkisäätiö ovat minulle erittäin tärkeät urheilu-urani mahdollistajat. Tuki on kerryttänyt Säästöfanttini sisältöä jo useamman vuoden. Kehitys on pankkimaailmassa mennyt eteenpäin 20 vuoden aikana, siinä missä pikkupoikana kävin nostamassa muutaman markan tililtäni tai laskuja kiikutettiin pankkiin maksuun, voin nyt esimerkiksi maksuasiat hoitaa kätevästi kotoa käsin.

Samuli Kyrönviita

Kirjoittaja on tamperelaistunut kuulantyöntäjä ja poliisiopiskelija.

 

Julkaistu

Ajankohtaista