Sisua ja voimaa - Kuulantyöntäjän kuulumisia

Viime kesänä minut valittiin alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin Ruotsin Gävleen. Kyseinen arvokilpailu oli jo pidemmän ajan kärkitavoitteeni. Siellä työnsin kauden tulostasoon nähden hyvin ja kauden parhaani 17.02. Kalevan kisoissa olin viides ja alle 23-vuotiaiden SM-kisoissa hopealla.

Vuosi 2019 oli minulle tuloksellisesti vaisu ja odotin itseltäni enemmän. Keväällä työntämisessä tullut sormivamma jarrutti tuloskuntoani jonkin verran.

Viime kaudesta sisuunnuin niin, että olin menneenä talvena Tampereen SM-hallikisoissa neljäs tuloksella 17.45. Hallikaudella työnsin myös halliennätykseni 17.84.

Kevään treenit ovat sujuneet oikein hyvin ja voimaa on tullut lisää. Penkkipunnerruksessa rautaa nousee 210 kiloa ja takakyykystä 250 kiloa. Asun opiskeluun liittyvän työharjoittelun takia tällä hetkellä Hyvinkäällä ja pyrin yhdistämään työn ja urheilun mahdollisimman hyvin.

Tulevana kesänä tavoittelen mitalia Kalevan kisoissa Turussa. Se vaatisi ennätyksen ja noin 18.50 metrin työnnön. Tietysti korona vaikuttaa kilpailujen järjestämiseen ja kilpailukalenteri on vielä hieman epäselvä.

Yleisurheilukentät ovat olleet suljettuina koko kevään ja treenaamista on joutunut soveltamaan. Onneksi jotkut yksityiset kuntosalit ovat auki ja olen päässyt tekemään punttia. Motivaatiota löytyy niin paljon, ettei korona ole paljoa haitannut, kyllä treenipaikka aina löytyy.

Viimeisimmässä kuulatreenissä työnsin useamman kerran yli treeniennätyksen. Kunto on nousussa ja odotan innolla kesän kisoja. Ennätykset on nyt paperia!

Samuli Kyrönviita

Kirjoittaja on kuulantyöntäjä, poliisiopiskelija ja Aito Säästöpankin yhteistyöurheilija.

 

Julkaistu

Ajankohtaista