125-vuotiasta Eurajoen Säästöpankkia juhlitaan paikallisin menoin

Säästöpankit ovat olleet suomalaisten tahdon asialla 1800-luvulta lähtien. Säästöpankit ovatkin vuoden alusta nostaneet keskusteluun tahdon merkitystä haaveiden ja suunnitelmien toteutumisessa ja rohkaisseet suomalaisia tahtomaan enemmän. 
Lujaa tahtoa on vaatinut myös Eurajoen Säästöpankin 125-vuotinen historia itsenäisenä ja edistyksellisenä pankkina läpi sota- ja lama-aikojen. Vuonna 2018 juhlitaan Eurajoen Säästöpankin 125-vuotista taivalta. Eurajoen Säästöpankki on satakuntalainen pankki, jonka konttorit sijaitsevat Eurajoen lisäksi Raumalla ja Porissa Puuvilla-kauppakeskuksessa.

Säästöpankki on perustettu Eurajoelle vuonna 1893 edistämään paikallisten säästäväisyyttä. Vastuunkanto oman alueen hyvinvoinnista on säilynyt säästäväisyyden ohella alusta alkaen pankin arvoissa. ”Pankilla ei ole osakkeen- tai osuudenomistajia, vaan menestyksestä hyötyvät sekä asiakkaamme että paikkakuntamme erilaisten lahjoitusten ja tukitoimien muodossa” toimitusjohtaja Matti Saustila kertoo.

Eurajoen Säästöpankki ui pankkialalla vastavirtaan ja panostaa erityisesti kanavariippumattomaan henkilökohtaiseen palveluun. Pankin konttorit ovat käyneet läpi perusteellisen remontin ja esimerkiksi Poriin avattiin Satakunnan ensimmäinen kauppakeskus-pankki reilu vuosi sitten. 
”Olemme laajentaneet konttoreiden aukioloaikoja aamuihin, iltoihin ja viikonloppuihin. Emme aio luopua kasvokkain kohtaamisesta, vaikka kehitämme sähköisiä kanaviamme. Esimerkiksi verkkoneuvottelut tulevat asiakkaidemme käyttöön tänä keväänä. Myös meidän puhelin- verkkopankki- ja chat-palvelussamme ihmiset saavat henkilökohtaista palvelua arkisin aina klo 22 saakka”.

Suurin osa juhlavuoden tapahtumista on jo lyöty lukkoon: ”Haluamme juhlavuotemme näkyvän suoraan hyötynä toimialueemme asukkaille ja eri kohderyhmille. Esimerkiksi toukokuussa tulemme viihdyttämään lapsiperheitä ilmaiskonsertein ja kesään kiihdytämme nokkelin kesätapahtumin. Syksyllä vietämme Säästäväisyysviikkoa. Maaliskuun aikana käynnistyy myös 125 vuotta Hyviä tekoja –kampanjan, jossa paikkakuntamme asukkaat voivat ehdottaa ja äänestää lahjoituskohteita”, Matti Saustila kertoo.

Juhlavuodelle on perustettu oma sivusto, josta mm. tulevat tapahtumat löytyvät.
 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...