Tilinpäätöstiedote 2017

Säästöpankin vahvuus on aina ollut ihmisissä ja ihmisläheisessä palvelussa. Palvelukentän ajanmukaisuus vaatii pankilta jatkuvaa uudistumista ja samalla asiakkaiden kehittyvät palvelutarpeet sekä elämän hektisyys edellyttävät jatkuvaa reagointia muuttuvassa ympäristössä. Me Eurajoen Säästöpankissa uskomme, että toimialamuutoksista huolimatta ihmiset haluavat edelleen keskustella elämän suurista hankinnoista ja varallisuuden hoidosta kasvotusten tutun asiantuntijan kanssa.

Eurajoen Säästöpankin vuosi 2017 oli toiminnallisesti ja tuloksellisesti hyvä - pankki onnistui edelleen kasvattamaan korkokatettaan 4,51 miljoonaan euroon. Palkkiotuottojen osalta kasvu edellisvuoteen oli 24 prosenttia, mitä voi pitää erittäin hyvänä suorituksena. Pankin hallinto- ja muut liikekulujen kasvettua noin 7 prosenttia 4,94 miljoonaan euroon muodostui pankin liiketulokseksi 2,27 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 6 prosenttia. Eurajoen Säästöpankin luotonannon kokonaismäärä tilikauden lopussa oli 197 miljoonaa euroa (+ 17 %) ja pankin varainhankinnan kokonaisuus 252 miljoonaa euroa (+ 1 %). Pankin vakavaraisuussuhde säilyi edelleen hyvällä tasolla ollen vuoden lopussa 22,11 prosenttia (23,92 %). Järjestämättömien saamisten määrä säilyi edelleen maltillisella tasolla ollen 1.48 miljoonaa euroa (0.75 me).

"Vuoden 2017 toiminnallisina tavoitteina olivat asiakkaan palvelukokemuksen ja pankin asiakasliiketoiminnan kasvattaminen. "Onnistuimme molemmissa hienosti" kertoo pankin toimitusjohtaja Matti Saustila ja jatkaa "viimeisimmän asiakastyytyväisyystutkimuksemme mukaan jopa 93% asiakkaistamme sanoo, että henkilökunnallamme on erinomainen palveluasenne ja 89% on sitä mieltä, että meiltä saa asiantuntevaa apua. Tämä sekä Säästöpankkiryhmän sijoittuminen jälleen kärkisijoille valtakunnallisessa EPSI- rating pankkivertailussa on meille suuri ylpeyden aihe."

"Lisäksi teimme merkittäviä uudelleenjärjestelyjä pankin SP-kotiyksiköissä Porissa ja Raumalla ja kykenemmekin nyt tarjoamaan entistä laadukkaampaa ja kokonaisvaltaisempaa palvelua. Raumanmeren Kiinteistövälityksen kaupan jälkeen olemme toimialan markkinajohtaja Rauman seudulla. "Lisäksi on nostettava esiin pankin yritysasiakkaiden määrän merkittävä kasvu, mikä kertoo siitä, että erityisesti yrittäjien keskuudessa arvostetaan henkilökohtaista ja paikallista palvelua ja tämä jos mikä sopii meille", kertoo Saustila tyytyväisenä.

Pankin isännistön ja hallituksen päätöksillä pankki jakoi vuoden 2017 keväällä 35.000e paikallisille toimijoille heidän aktiviteettiensa tukemiseen. Tämän lisäksi pankki edisti eri tavoin toimialueensa kehitystä tukemalla alueen yhteisöjä, yhdistyksiä ja järjestöjä lähes 150 tuhannella eurolla vuoden 2017 aikana.

Vuosi 2018 tulee olemaan pankin 125 juhlavuosi, jonka aikana pankki tulee näkymään monin eri tavoin ja monessa eri palvelukanavassa. Eurajoen Säästöpankilla on 125-vuotisen historiansa aikana ollut merkittävä rooli paikallisyhteisöjen kehittämisessä ja toimialueen ja sen asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä. Tämä rooli tulee eritoten korostumaan juhlavuotenamme ja se näkyy suorana hyötynä toimialueemme asukkaille.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Matti Saustila

matti.saustila@saastopankki.fi,

 +358 40 730 6161

Kirjoitettu
Tyyppi
Raportit ja julkaisut
Julkaisija
...