Eurajoen Säästöpankki käynnistää yhdistymisneuvottelut Oma Säästöpankin kanssa, asiantuntemus laajenee, kivijalka pysyy

Eurajoen Säästöpankin hallitus on käynnistänyt yhdistymisneuvottelut Oma Säästöpankki Oyj:n kanssa. Lopulliset päätökset yhdistymisestä tehdään Oma Säästöpankin hallituksessa sekä Eurajoen Säästöpankin isännistössä alkuvuonna 2021. Päätösten jälkeen yhdistyminen toteutunee vuoden 2021 toisella vuosipuoliskolla.

Kaikki pankkiasiasi toimivat täysin normaalisti sekä yhdistymisprosessin aikana, että sen jälkeen. Voit siis olla huoletta, me viestitämme sinulle yhdistymisen etenemisestä.

Vakavarainen pankki on asiakkaan etu

Yhdistymisneuvotteluihin on päädytty, jotta vahva paikallisuus pystytään säilyttämään niin palveluissa kuin alueellisessa kehittämistyössä.

Asiakkaan parhaaksi koko maakunnassa

Eurajoen Säästöpankin juuret ulottuvat aina vuoteen 1892. Perinteisen ja asiakkaistaan huolehtivan pankin tahto on tarjota jatkossa entistä laajemmat palvelut osana Oma Säästöpankkia. Uuden omistuspohjan myötä palveluiden kehittyminen turvataan ja tutut pankkivirkailijat auttavat jatkossakin paikallisissa konttoreissa. Eurajoen Säästöpankin nykyiset työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä Oma Säästöpankkiin. Eurajoen Säästöpankin nykyiset konttorit sijaitsevat Eurajoen lisäksi Raumalla ja Porissa. Konttorit säilyvät henkilökuntineen yhdistymisen jälkeenkin.

Haluamme pysyä ja kasvaa Satakunnassa niin luototuksen kuin säästämisen ja sijoittamisen osalta. Vaikka palveluiden digitalisaatio jatkaa kasvuaan, uskomme jatkossakin edelleen vahvasti henkilökohtaisten kontaktien tarpeellisuuteen, Saustila tiivistää.

Vanha nimi säilyy säätiössä

Yhdistymisessä Eurajoen Säästöpankin pankkiliiketoiminta siirtyy Oma Säästöpankkiin. Samalla perustetaan Eurajoen Säästöpankkisäätiö, joka jatkaa itsenäisesti Eurajoen Säästöpankin pitkää historiaa. Säätiön tehtävä on jatkossa toimia alueellisena ja maakunnallisena mesenaattina sekä vaikuttaa säästäväisyyden ja taloudellisen kasvatuksen edistäjänä. Säätiön varallisuudesta tulee merkittävä.

Eurajoen Säästöpankki on vuosien saatossa kerryttänyt yli 30 miljoonan euron voittovarat. Pankin hallituksen mielestä on tärkeää, että mahdollisimman suuri osa varoista jää alueelle ja niitä käytetään jatkossakin satakuntalaisten sekä alueen elinvoiman edistämiseksi perustettavan säätiön kautta.

– Satakuntalaisten ja Satakunnassa toimivien yritysten kannalta tällä on paljon painoarvoa, pankin hallituksen puheenjohtaja Jari Naarmala kommentoi.

Vaikka maailma muuttuu, yksi asia säilyy – luottamuksellinen asiakassuhde. Sitä vaalimme nyt ja jatkossa, sillä meille tärkein olet Sinä, asiakkaamme. Autamme kaikissa pankkiasioissa ja kerromme mielellämme lisää tulevista muutoksista. 

 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...