70 000 euroa paikallisen hyvinvoinnin tukemiseen

Hyviä tekoja yhteiskuva
Liedon Säästöpankki lahjoitti 70 000 euroa hyvän tekemiseen eri Turun alueen kohteissa. Lahjoitukset tehtiin Säästöpankin Hyviä Tekoja -kampanjassa paikallisten asukkaiden esittämille ja äänestämille kohteille. 

Säästöpankkien valtakunnallisessa Hyviä tekoja –konseptissa lahjoituskohteita, hyvää työtä tekeviä tahoja, sai ehdottaa kuka tahansa Säästöpankin verkkosivujen kautta. Liedon Säästöpankin toimialueella kohteita ehdotettiin yhteensä lähes 90 ja kohteille annetut yleisöäänet antoivat pankin hallitukselle hyvän suunnan tukien jakamisesta. 

-Ehdotettujen kohteiden määrä ilahdutti meitä tänäkin vuonna. Tarve hyvän tekemiselle ja rahalliselle tuelle on selkeä. Kuten aikaisempinakin vuosina, myös tänä vuonna saatu äänimäärä ei ollut ainoa kriteeri tuen saamiseen, vaan pienemmälläkin äänimäärällä oli mahdollista saada tukea, kun asia katsottiin hallituksessamme tärkeäksi. Tämän vuotisten lahjoituskohteiden teemaksi valittiin lapset ja nuoret, kertoo Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala. 

Liedon Säästöpankin toimialueella vuoden 2018 Hyviä tekoja –tukea saivat:

 Intoa! Yrittäjyystekokilpailu, Turun Yliopisto                      30 000 €
 Turun Ammattikorkeakoulu, Osaamisanti                  25 000 €
 Loimaan Palloseura, tekonurmikenttä Loimaalle      5 000 €
 Peimari United, liikunnallista toimintaa lapsille   3 500 €
 Turun Kehitysvammaisten tuki ry         2 000 €
 Liedon lukion opiskelijat                1 500 €
 SB Naantali P03                                           1 000 €
 Turun Nappulaliiga                                                             1 000 €
 Aurajoen Nuorkauppakamari ja Turun Kaupunkilähetys ry        1 000 €

Suurin tuki korkeakoulujen toiminnan tukemiseen

Suurimmat tukisummat myönnettiin tänä vuonna Turun Yliopistolle Intoa! Yrittäjyystekokilpailuun sekä Turun Ammattikorkeakoululle. Turun Ammattikorkeakoululle tuki myönnettiin oppilaitoksen varainhankintaan, Osaamisantiin ja se suunnataan rahoituksen opetuksen tukemiseen. –Turun Ammattikorkeakoulu on meille tuttu kumppani ja olemme tehneet hyvää yhteistyötä heidän kanssaan kummioppilasyhteistyön merkeissä jo vuodesta 2011. Yhteistyö on antanut opiskelijoille harjoittelu- ja kesätyöpaikkojen kautta mahdollisuuden opinnäytetyöhön ja jopa vakituiseen työsuhteeseen. Meitä yhteistyö on auttanut löytämään rahoitusalasta kiinnostuneita opiskelijoita sen lisäksi, että olemme voineet kasvattaa pankkialan tunnettavuutta ja kiinnostavuutta opiskelijoiden keskuudessa. Tällä hetkellä meillä onkin palkkasuhteessa kuusi henkilöä, jotka ovat työllistyneet meille kummioppilastoiminnan kautta ja lisäksi kesätyösuhteessa olevia opiskelijoita. Ylipäätään on tärkeää, että talousalueellamme on laadukkaita oppilaitoksia ja että ne koetaan opiskelijoiden puolelta houkutteleviksi, summaa Hakala.

-Auttaminen on yksi Säästöpankkien keskeisimmistä tehtävistä. Teemme sitä päivittäin auttaessamme asiakkaitamme heidän taloutensa asioissa, mutta se näkyy myös laajemmin yhteiskunnallisessa tehtävässämme, jatkaa Hakala. Säästöpankkien toimintaperiaate poikkeaa liikepankeista ja Hyviä tekoja –konsepti liittyy Säästöpankkien vastuullisuuteen. -Meillä ei ole osakkeenomistajia, joille keräämme voittoa, vaan osa voittovaroistamme käytetään Säästöpankkiperiaatteen mukaan paikallisen hyvinvoinnin tukemiseen. Tämä on ollut tehtävämme ja kunnia-asiamme jo koko yli 120-vuotisen historiamme ajan, avaa Jussi Hakala Säästöpankkien toimintaa ja hyvien tekojen historiaa.


Lisätietoja: toimitusjohtaja Jussi Hakala, p. 050 564 4439, jussi.hakala@saastopankki.fi
 
Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija
...