Osavuosikatsaus 2017

Lehdistötiedote Julkaisuvapaa 14.8.2017 klo 9

 

ASUNTOLAINAT JA RAHASTOSÄÄSTÄJIEN MÄÄRÄN KASVU LIEDON SÄÄSTÖPANKIN ONNISTUNEEN ALKUVUODEN TAKANA

Liedon Säästöpankin liiketoiminta jatkoi alkuvuonna 2017 kasvuaan. Työtä on tehty määrätietoisella asiakaskeskeisellä asenteella ja kustannustehokkaalla toiminnalla. Pankin tase on kasvanut 1029,9 milj. euroon ja vakavaraisuus ylsi alkuvuonna jo 21,9 prosenttiin. Kannattavuudesta ja toiminnan tehokkuudesta kertova kulu-tuotto –suhde oli 52,5 %, liikevoittoa kertyi katsauskaudella 5,5 miljoonaa euroa.

Liedon Säästöpankki on vahvistanut asemaansa yrityspankkina. Yritysluottojen hyvä menekki jatkui alkuvuonna ja kasvua vuoden takaiseen oli 18,7 %. Lainapuolella kasvua on tullut myös kotitalouksien asuntolainoissa, jossa 6,4 % kasvu on kolminkertainen kokonaismarkkinoiden kasvuun (2,1 %) verrattuna viimeisen 12 kk:n aikana. -Asunto-osakeyhtiöiden rooli asuntorahoituksessa kasvaa kaiken aikaa, mikä näkyy mm. siinä, että asunto-osakeyhtiöiden luottojen 12 kk:n kasvu Liedon Säästöpankissa oli 26,5 %, valottaa Liedon Säästöpankintoimitusjohtaja Jussi Hakala.

Onnistuneen alkuvuoden takana on omalta osaltaan rahastosäästäjien määrän yli 11 prosentin kasvu.
–Säästöpankin rahastot ovat menestyneet erilaisissa vertailuissa erinomaisesti jo pitkään, joten näin matalienkorkojen aikaan ne ovatkin suositeltava vaihtoehto saada tuottoa varoilleen. Säästäväisyyden edistäminen onkirjattu säästöpankkilakiin ja se on edelleen yksi Säästöpankkien päätehtävistä. Siksi kasvu tällä sektorilla onerityisen ilahduttavaa, iloitsee toimitusjohtaja Hakala.

Liedon Säästöpankissa on panostettu alkuvuonna entistäkin parempaan asiakaskokemukseen ja –palveluun. Lähellä asiakasta tapahtuva asiakaslähtöinen toiminta ja toimialaa merkittävästi parempi palvelu ovat Liedon Säästöpankissa, kuten koko Säästöpankkiryhmässä, liiketoiminnan painopisteenä jatkossakin. - Asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet, samoin tarve saada palvelua ajasta ja paikasta riippumatta. Säästöpankkien yhdessä omistama Säästöpankkipalvelut Oy palvelee syyskuusta alkaen asiakkaitamme puhelimitse aina klo 22 asti arkipäivän pankkiasioissa, joissa ei välttämättä tarvita omaa yhteyshenkilöä. Syksyllä alkavat verkkoneuvottelut ja chat avaavat uusia mahdollisuuksia myös verkon kautta annettavalle palvelulle, kertoo toimitusjohtaja Jussi Hakala Liedon Säästöpankin syksyn suunnitelmista. Kasvokkain tapahtuvalle palvelulle on tietysti myös paikkansa ja konttoreidemme laajennetut aukioloajat helpottavatkin työssä käyviä asiakkaitamme palvelemalla heitä ajanvarauksella myös iltaisin ja aamuvarhaisella, jatkaa Hakala.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Jussi Hakala, p. 010 4309 710, jussi.hakala@saastopankki.fi

LIEDON SÄÄSTÖPANKKI

Liedon Säästöpankki on v. 1895 perustettu Suomen toiseksi suurin Säästöpankki. Pankilla on yksitoista konttoria seitsemällä paikkakunnalla: Yrityskonttori, Varainhoitokonttori ja Henkilöasiakaskonttori, jolla on toimipisteet Turussa (3), Liedossa, Kaarinassa, Loimaalla, Naantalissa, Paimiossa ja Raisiossa. Liedon Säästöpankki tarjoaa täydet pankkipalvelut kotitalouksille ja pk-yrityksille. Pankilla on 52 000 asiakasta ja se työllistää n. 100 ammattilaista. Liedon Säästöpankki on osa Säästöpankkiryhmää. Säästöpankkiryhmä koostuu 23 yhteenliittymän muodostaneesta Säästöpankista, keskusyhteisönä toimivasta Säästöpankkiliitosta sekä Säästöpankkien omistamista tytär- ja osakkuusyhteisöistä, joita ovat mm.Säästöpankkien Keskuspankki Suomi, Sp-Henkivakuutus, Sp-Rahastoyhtiö ja kiinteistönvälitysketjuSp-Koti. Ryhmä tarjoaa suomalaisille maksamisen, rahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen, kodinvaihdon sekä vakuuttamisen palveluita. Säästöpankkiryhmällä on n. 480 000 asiakasta ja työllistää noin 1200 ammattilaista eri puolilla Suomea.

Kirjoitettu
Tyyppi
Raportit ja julkaisut
Julkaisija

Ajankohtaista