Liedon Säästöpankki ja Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi yhteistyöhön Liedon keskustan kehittämiseksi

Liedon Säästöpankki ja Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi ovat tehneet yhteistyösopimuksen Liedon keskustassa sijaitsevan Kirkkotien alueen kehittämisestä.

Kirkkotie 3:ssa sijaitsevalle Liedon Säästöpankin omistamalle alueelle on kaavoitettu 9000 km2 rakennusoikeutta, mikä mahdollistaa viiden uuden kerrostalon ja niitä palvelevan pysäköintitilan ja alueen rakentamisen. Alueen rakentaminen aloitetaan nykysuunnitelmien mukaan tämän vuoden lopulla. Rakentaminen alkaa Keskustien puolelta. Rakentaminen pyritään vaiheistamaan siten, että viimeiset Kirkkotien varrelle valmistuvat talot olisivat valmiina vuoden 2020 aikana. Alueelle suunnitellaan Liedon kunnan keskustaa monipuolistavaa ja täydentävää asuntorakentamista. Suunnitelmissa on omistus- ja vuokra-asuntoja sekä senioriasumista. Suunnittelutyö on aloitettu kaavan vahvistumisen myötä.

Tavoitteena viihtyisämpi keskusta

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi suunnittelee aluetta yhdessä turkulaisen arkkitehtitoimisto Haroma & Partners Oy:n kanssa. Suunnittelussa tavoitellaan laadukasta ja viihtyisää keskustaa jossa kohtuuhintainen asuminen olisi kaikkien tavoiteltavissa, Liedon keskustan palvelut kun löytyvät aivan vierestä. - Kyseessä on erittäin keskeisellä paikalla oleva kortteli Liedon keskustassa ja alue on ollut omistuksessamme pitkään, toteaa Liedon Säästöpankin toimitusjohtaja Jussi Hakala. - Liedon Säästöpankille on ollut tärkeää löytää alueen kehittämiseen sopiva kumppani, joka pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan rakentamisen vastuullisesti ja laadukkaasti. Liedon kunta on myös toiminut asiassa aktiivisesti, meillä on ollut hyvä keskusteluyhteys koko kaavoitusprosessin ajan, jatkaa Hakala. – Uskomme, että tämän alueen rakentamisesta tulee merkittävä virstanpylväs Liedon kunnan keskustan kehittymisessä asuntojen ja palvelujen kasvun kannalta. Jatkon osalta keskitymme asuntorakentamisen rahoittamiseen rakennusaikana ja asuntojen ostajien rahoittamiseen.

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi käynnisti toimintansa kesällä 2015 ja on sen jälkeen kohonnut nopeasti alueen merkittävämpien asuntorakentajien joukkoon. - Käynnistämme tänä vuonna Turkuun ja sen ympäristökuntiin yhteensä noin 400 asunnon rakentamisen, joista merkittävää osaa esittää myös Liedon hankkeet toteaa Mikko Kilpi, Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomen toimitusjohtaja. - Mielestäni alueen kaavoitus on ollut oiva esimerkki siitä, miten hanke etenee luonnikkaasti, kun löytyy sopivat kumppanit ja kaikilla on yhteinen päämäärä. Asuntorakentamisen osalta tarkoituksenamme on jatkaa samalla hyväksi koetulla konseptilla, jossa rakennamme laadukkaita asuntoja monipuoliset käyttäjätarpeet huomioiden, kilpailukykyisen myyntihinnan siitä kuitenkaan kärsimättä, jatkaa Kilpi.

Lisätietoja: Liedon Säästöpankki: toimitusjohtaja Jussi Hakala, p. 010 4309 710, jussi.hakala@saastopankki.fi

Pohjola Rakennus Oy Länsi-Suomi: toimitusjohtaja Mikko Kilpi, p. 050 467 5768, mikko.kilpi@pohjolarakennus.fi 

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista