Liedon Säästöpankki tukee useita paikallishankkeita

Liedon Säästöpankki tukee useita paikallisia hankkeita Turun seudulla

Liedon Säästöpankki tukee viime vuosien tapaan useita Turun seudun hyväntekijöitä. Suurten yksittäisten lahjoitusten sijasta pankki jakaa tukisummansa, yhteensä 50 000 euroa, kaikkiaan yhdeksälle eri toimijalle. Tukikohteiden valinnassa ratkaiseva ääni oli jälleen paikallisväestöllä, sillä tuensaajat valittiin yleisöltä saatujen vinkkien perusteella.

Vuonna 2016 tukea saavat:
 

  • Liikkuva koulu – projekti Lieto, 10 000 euroa
  • Bastun innovaatiopalkinto, 10 000 euroa
  • SPR Varsinais-Suomi, 5 000 euroa
  • Pelastakaa Lapset, Eväitä Elämälle –ohjelma (Turun alue), 5 000 euroa
  • Turun kaupunkilähetys, 5 000 euroa
  • Kiinamyllyn koulun ystävät ry, 5 000 euroa
  • Sairaalaklovnit (Turun alue), 5 000 euroa
  • L-S Elokuvakomissio / Scene, 3 000 euroa
  • Pienten lasten vastaanottokoti (tuotelahjoituksia), 2 000 euroa

Kuvassa osa lahjoituskohteiden edustajista vasemmalta: Pelastakaa Lapset/Sirpa Salonen, Turun kaupunkilähetys/Katja Suominen, Kiinamyllyn koulun ystävät/Tiina Revonlahti, SPR Varsinais-Suomi/Pauli Heikkinen, L-S Elokuvakomissio, Scene/Lotta Mujo sekä Liikkuva koulu -projekti/Pekka Teittinen.

Mistä lahjoitustoiminnassa oikein on kysymys?
 

Säästöpankit ovat käyttäneet alusta lähtien osan voittovaroistaan oman alueensa hyvinvoinnin edistämiseen. Säästöpankeille on tärkeää pitää Suomen kaupungit, kylät ja lähiöt virkeinä ja kehittyvinä. Tänä päivänä vastuullisuuden halutaan näkyvän kaikessa Säästöpankin tekemisessä. Sen tulee näkyä tavassa, miten Säästöpankki suhtautuu asiakkaisiinsa, kumppaneihinsa, toimialueeseensa, viranomaisiin, ympäristöönsä ja muihin sidosryhmiinsä. Säästöpankissa koetaan, että mahdollisuus osallistua Säästöpankkien päätöksentekoon lisää toimintapaikkakuntien yhteisöllisyyttä. Asiakkaat ja paikkakuntalaiset voivat parhaimmillaan kokea, että kun paikkakunnalla on Säästöpankki, koko yhteisö voi paremmin.

Valtakunnalliset ja paikalliset äänestystulokset
 

Kaikkiaan 2200 suomalaista osallistui alkuvuonna toteutettuun nyttemmin Parempi Suomi 2016 – nimeä kantavaan kyselyyn, jota aiemmin kutsuttiin vastuullisuuskampanjaksi. Kyselyyn vastanneista kymmenisen prosenttia asuu Liedon Säästöpankin toiminta-alueella. Kyselyssä kartoitettiin kansalaisten tuntemuksia yhteiskunnasta ja avuntarvitsijoista.

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista