Liedon Säästöpankin toimitusjohtajasta kauppaneuvos

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Liedon Säästöpankin toimitusjohtajalle, Jussi Hakalalle kauppaneuvoksen arvonimen perjantaina 17.5.2019. Taloustieteiden maisteri Jussi Hakala on toiminut Liedon Säästöpankin toimitusjohtajana vuodesta 1998 lähtien.

Liedon Säästöpankin toimitusjohtajasta kauppaneuvos
Jussi Hakala. Kuva: Esko Keski-oja.

Jussi Hakalalla on aktiivinen rooli paikallisen yhteistyön ja Turun alueen kehittäjänä sekä verkostoitujana.  Hakala on myös toiminut pitkään avainhenkilön asemassa valtakunnallisessa Säästöpankkiryhmässä; Säästöpankkiliiton hallituksen jäsenenä 18 vuotta, joista puheenjohtajana 13 vuotta. Toimitusjohtajan roolin lisäksi Hakalalla on kokemusta lukuisien yritysten hallitustyöskentelyssä, mm. Turun Satama Oy:ssä sekä uusimpana hallitusjäsenyys Turussa vuosittain järjestettävässä, kansainvälisessä Shift Business Festivalissa.

  • Arvonimen myöntäminen ilahduttaa minua suuresti. Koen sen olevan osoitus siitä, että olen tehnyt asioita oikein ja pitkäjänteisesti. Verkostoituminen on äärimmäisen tärkeää eri sidosryhmien kanssa ja mielestäni Turun seudulla tämä on oivallettu hyvin.  Verkostoituminen ei kuitenkaan ole kertaluonteista yhteistyötä vaan jatkuvaa vuoropuhelua asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, yritysten, viranomaisten ynnä muiden tärkeiden ryhmien kanssa.  Tätä tehtävää ei yritys eikä yksilö voi kenellekään ulkoistaa, vaan verkostoitumiselle pitää antaa sille kuuluva aika ja pistää itsensäkin peliin.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Viime perjantaina arvonimi myönnettiin 83 henkilölle.

Liedon Säästöpankki on vuonna 1895 perustettu Suomen toiseksi suurin Säästöpankki. Pankilla on yksitoista konttoria seitsemällä paikkakunnalla: Yrityskonttori, Varainhoitokonttori ja Henkilöasiakaskonttori, jolla on toimipisteet Turussa (3), Liedossa, Kaarinassa, Loimaalla, Naantalissa, Paimiossa ja Raisiossa. Liedon Säästöpankki tarjoaa täydet pankkipalvelut kotitalouksille ja pk-yrityksille. Pankilla on 52 000 asiakasta ja se työllistää n. 100 ammattilaista. Liedon Säästöpankki on osa Säästöpankkiryhmää.

Säästöpankkiryhmä koostuu 23 yhteenliittymän muodostaneesta Säästöpankista, keskusyhteisönä toimivasta Säästöpankkiliitosta sekä Säästöpankkien omistamista tytär- ja osakkuusyhteisöistä, joita ovat mm. Säästöpankkien Keskuspankki Suomi, Sp-Henkivakuutus, Sp-Rahastoyhtiö ja kiinteistönvälitysketju Sp-Koti. Ryhmä tarjoaa suomalaisille maksamisen, rahoituksen, säästämisen ja sijoittamisen, kodinvaihdon sekä vakuuttamisen palveluita. Säästöpankkiryhmällä on n. 480 000 asiakasta ja työllistää noin 1200 ammattilaista eri puolilla Suomea. 

Liedon Säästöpankki

Kirjoitettu
Tyyppi
Uutinen
Julkaisija

Ajankohtaista