Pieniä suuria muistoja

Hassuja pieniäsuuria muistoja, mutta silti ne ovat kulkeneet mukanani jo kymmeniä vuosia. Niin kulkee pankkikin asiakkaansa mukana.

Rahapuu

Keski-ikäistymistä tai ei, mutta välillä ajatukset palaavat lapsuuteen. Muistoihin, jotka ovat syntyneet pienistä asioista, mutta jättäneet suuren muistijäljen. Aloitin vuodenvaihteessa Liedon Säästöpankin markkinointipäällikkönä ja ajatukseni ovat livahtaneet lapsuusmuistoihini Säästöpankista.

Lapsesta on mielenkiintoista käydä vanhemman työpaikalla. Vaikutuksen voivat tehdä suuret klemmari- tai kumilenkkivarastot, kahvihuoneen teepussivalikoima, säädettävä ja istujan asentoihin muokkautuva työtuoli tai asiakkaille tarjolle asetetut karkit. Kuulostaako tutulta?

Omat muistoni ajoittuvat 70-80- luvun taitteeseen. Ystävän mukana pääsin hänen isänsä työpaikalle,Säästöpankin paikalliskonttoriin. Konttori oli juuri muuttanut suurempiin tiloihin ja pankkisali tyhjentynyt asiakkaista, oli ilta. Loisteputket syttyivät ystävän isän napsautellessa niitä yksi kerrallaan päälle ja kuljimme valtavan kokoiselta tuntuvassa konttoritilassa askeleet kaikuen hänen esitellessään tiloja. Muistan vieläkin oman jännitykseni ja mielenkiintoni. Ennen kotiinlähtöä ystävän isän hoitaessaan työhuoneessaan lyhyen asiansa koitti retken salainen kohokohta. Ei kerrota kenellekään, mutta uudesta, siihen aikaan hienosta ja suuresta kopiokoneesta tuli hermostuneen hihityksen säestämänä kämmenien kuvia enemmänkin kuin vain ne luvalliset yksi molemmille.

Hassuja pieniäsuuria muistoja, mutta silti ne ovat kulkeneet mukanani jo kymmeniä vuosia. Niin kulkee pankkikin asiakkaansa mukana. Arjen puheissa pankista puhutaan välillä välttämättömänä pahana, mutta elämän suuremmissa käänteissä se on aina mukana. Tärkeässä roolissa. Ja niinhän se on, että pankin voi liittää lähes samalle listalle siivous- tai ruokapalveluiden kanssa. Palvelut ovat huomaamattomia niin kauan kuin kaikki sujuu, mutta jos työ jää hoitamatta tai se tökkii, se näkyy.

Anu Turklin

Julkaistu

Ajankohtaista