Säästövakuutus, kannattaako?

Vastaus on yksinkertainen: kannattaa! Säästövakuutuksia on ollut kauan ja ne ovat aina olleet loistava ratkaisu etuineen sijoittajalle. Ja itseasiassa ne sopivat kaikille aina yhdeksäänkymmeneen ikävuoteen asti. Voit olla siis nuori säästäjä, aktiivi-ikäinen sijoittaja tai jo varttuneempi sijoittamisesta kiinnostunut. Mietin usein miksi olen aina itse tykännyt säästövakuutuksista ja miksi olen tehnyt niitä koko sijoitushistoriani ajan asiakkailleni?

Liedon Säästöpankki, varainhoito
Ensimmäinen etu mikä tulee mieleen, on laaja rahastovalikoima. Saat käyttöösi todella kattavan määrän rahastoja. Näitä edustavat korkorahastot, osakerahastot ja näiden yhdistelmät, joita hoitavat Säästöpankin loistavat rahastonhoitajat. Lisäksi voit vaihtaa rahastoja ilman kuluja säästövakuutuksen sisällä ja kaiken lisäksi ilman myyntivoittoveroa ja näin saat hyödynnettyä korkoa korolle efektin. Jos rahastot eivät ole säästövakuutuksen sisällä, niin vero realisoituu. Lisäksi yritysten osingot tulevat vakuutuksen sisään ilman pääomatuloveroa. Näiden tekijöiden takia ja hyvillä sijoitusratkaisuilla säästövakuutuksen arvo kasvaa nopeammin kuin ilman vakuutusominaisuutta. 

Säästövakuutukseen voi laittaa aina lisää rahaa. Varsinkin laskumarkkinassa se on enemmän kuin fiksua, koska silloin rahastot ovat ”alennusmyynnissä” ja aina jossain vaiheessa käännytään pörsseissä ylöspäin. Lisäksi, kun salkkusi arvo kasvaa, niin säästövakuutuksen etuihin sisältyy anonymiteetti, joka on joillekin sijoittajille tärkeää. Tässä tapauksessa oma nimi ei näy verolistoilla. Jos sinulle tulee rahantarvetta, niin säästövakuutuksen voi lopettaa koska vaan. Voit hoitaa säästövakuutustasi itse tai konsultatiivisesti varainhoitajasi kanssa pankissa miettien hyviä ja tuottoisia sijoitusratkaisuja kuhunkin markkinatilanteeseen. 

Entä säästövakuutus ja perintösuunnittelu? Toimii edelleen loistavasti, vaikka lakimuutoksia on tullutkin vuosien mittaan. Säästövakuutuksessa saat määritellä edunsaajat niin kuin haluat. Vakuutuksella voi säästää esimerkiksi lapsille tai lapsenlapsille. Säästövakuutukseen tehtävillä lahjoilla tai kuolintapauksessa tehtävillä edunsaajamääräyksillä voit ohjata säästöjäsi läheisillesi ja näin pitkäjänteisesti toimimalla vähentää muutoin perittäviä veroja. Lisäksi kuolintapauksessa rahat tulevat nopeasti vakuutuksessa määrätyille edunsaajille.


Miltä tämä kaikki kuulostaa? Hyvältä, eikö? Tee siis ihmeessä kanssamme säästövakuutus. Kaiken lisäksi meillä on erittäin hyvä kampanja käynnissä toukokuun loppuun asti, jossa säästövakuutukset saa ilman merkintäpalkkiota. Ota ihmeessä yhteyttä, keskustellaan tapaamisessa lisää ja tehdään sinulle loistava sijoitussuunnitelma säästövakuutuksen avulla!
 
Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista