Tahdon

Tämä hetki on ollut haaveissa: Istua näissä mahtavissa maisemissa hyvien ystävien kera. Nauttia ja nauraa, jalat kipeänä ja niska märkänä. Olen toteuttanut monta unelmaani tänä vuonna ja vaeltaminen Alpeilla on yksi niistä. En olisi pystynyt toteuttamaan haavettani ilman tahtoa, sillä matkusteluhan vaatii sekä aikaa että rahaa.

Aika.

Tänä vuonna tulee täyteen 20 vuotta töissä Liedon Säästöpankissa. Merkkipaalun johdosta voin valita joko ylimääräistä vapaata tai rahallisen korvauksen. Minä valitsin vapaapäivät.

Raha.

Olen ollut rahastosäästäjä siitä lähtien, kun aloitin työni Liedon Säästöpankissa. Joka kuukauden palkkapäivänä osa palkastani siirtyy rahastoon. Tällä varmistan, että minun todella tulee säästettyä. Siirrettyäni säästösumman palkkatililtä ja maksettuani laskut on helpompi miettiä palkan riittävyyttä muihin menoihin. Jollen näin tekisi ei minulla myöskään olisi säästöjä; rahat vain kuluisivat johonkin. Minulla säästämisen tavoitteena on alusta lähtien ollut mahdollisuus matkustaa. On hienoa nähdä ja tutustua erilaisiin kulttuureihin, nauttia lämpimistä vesistä, hiihtää, vaeltaa tai lasketella mahtavissa maisemissa.

Tahtominen on tärkeää: Jollet tahdo, niin et saa.”

Valitsin säästämisen muodoksi jatkuvan rahastosäästämisen siksi, että se on vaivatonta ja helppoa - samalla kuitenkin tuottavaa. Rahastossa varat eivät ole mihinkään aikaan sidottuna.  Halutessani voin  lunastaa rahastosta eli nostaa rahaa tililleni, jolloin ne ovat tililläni parissa päivässä. Pystyn itse seuraamaan verkkopankissa rahastojeni pääomaa ja mitä ne ovat tuottaneet. Verkkopankissa voin myös halutessani tehdä kuukausisäästämisen lisäksi kertasijoituksia tai vaihtaa sijoituksia eri rahastoon.

Tahto.

Tahtominen on tärkeää: Jollet tahdo, niin et saa. Perheen kanssa on jo seuraava matka mietittynä, sillä mayojen kulttuuriin tutustuminen kiinnostaa.

 

Nina Vierimaa

Nina on työskennellyt Liedon Säästöpankissa 20 vuotta ja toimii tänä päivänä pankin Yrityskonttorissa rahoituspäällikkönä.

Julkaistu
Kategoriat

Ajankohtaista