Kolme vuotta, eikä suotta!

Sp-Koti Urbaanit on ollut täydessä toiminnan vauhdissa kolme vuotta. Aloitin 1.8.2018 rakentamaan tätä kiinteistövälitysalan yritystä, jonka taustajoukoissa seisovat Nooa Säästöpankki ja kolme muuta Säästöpankkia. Alusta asti on ollut selvää, että myös Sp-Koti Urbaanien toiminnan perusta on olla suomalaisten taloudellisen hyvinvoinnin ja vaurastumisen vastuullinen edistäjä. Asiantuntijuudellamme mahdollistamme asiakkaillemme paremman asumistalouden kokonaisuuden. Nooan arvoista Rohkea, Rehti ja Ketterä tuntuivat alusta asti istuvan myös Urbaanien arvoiksi. Ne ovat arvoja ja elämänasenteita, joita olemme jo kolmivuotisen matkamme aikana eläneet päivittäin todeksi. Näiden arvojen lisäksi itselläni on koko ajan ollut myös kaksi omaa tavoitetta ja arvoa. Ensimmäinen niistä on halu rakentaa turvallinen ja tasapainoinen työyhteisö, jossa on kovasta provisiomallista huolimatta hyvä olla töissä. Toiseksi, kiinteistövälitysalan arvostuksen nostaminen on minulle erittäin tärkeä tavoite. Sp-Koti ketjullakin oli juhlavuosi. Ketju juhli tänä vuonna pyöreitä, ja täytti 10 vuotta.

Uuden yrityksen rakentamisen tuloksellisesti on tietenkin ykköstavoite kaikessa yritystoiminnassa. Tämän ilmiselvän tavoitteen rinnalla olemme myös osa suurempaa kokonaisuutta, kun olemme yhdessä pankkiirien kanssa mahdollistamassa asiakkaillemme parhaan mahdollisen asuntokaupan. Se on tärkeä moottori, joka pitää meidät Sp-Koti Urbaaneissa koko ajan kehityksen, menestyksen ja toiminnan aallon harjalla. 

Kasvua, arvostusta ja tiimipeliä

Näin kolmen vuoden kohdalla on hyvä peilata taaksepäin ja tarkastella, miten on mennyt. Me olemme vakiinnuttaneet asemamme pääkaupunkiseudun kiinteistönvälittäjien keskuudessa. Olemme nykyään luonteva vaihtoehto, kun mietitään, kenelle oman asunnon myyntiin antaa tai kenen kanssa ostotoimeksiannon muodossa uutta etsii. Keskitymme jokaiseen toimeksiantoon huolella ja otamme huomioon jokaisen asiakkaan omat erityistilanteet ja tarpeet. 

Yritys toimii tuloksellisesti ja toimintamme on vakaata. Riittääkö se tuomaan osakasvälittäjille turvallisen ja luottamuksellisen ilmapiirin yrityksen sisällä? Luotettavuuteen ja inspiroivaan työympäristöön tarvitaan muutakin. Se muu on jokapäiväisiä arkisia asioita, avoimuutta, rohkaisua ja tiimipelaamista. Ketään ei jätetä yksin tekemään, vaan 16 hengen upeasta joukosta löytyy jokaiseen haasteeseen aina 15 kaveria avuksi, kun sellaista tarvitaan. Se on myös näkyvyyttä ja markkinointia sekä sitä, että pidämme kiinni sovituista asioita ja kunnioitamme toisiamme sekä asiakkaitamme. Arvostamme asiakastamme, mutta arvostus välittyy asioiden hoitamisessa myös organisaatiomme sisällä.  

Mitä alalle kuuluu nyt ja miten se näkyy Urbaaneissa?

Mitä tulee alan arvostukseen, on asiasta etenkin nyt koronan aikana ollut mediassa paljon keskustelua. Miten toimia vastuullisesti pandemian keskellä? Asuminen on meidän jokaisen perustarve, ja se muuttuu luonnollisesti elämäntilanteen muuttuessa. Vaikka pandemia aiheutti valtavasti muutoksia ihmisten elämään, se ei kuitenkaan koskettanut varsinaisesti asumisen tavanomaista kiertokulkua. Asumisen perustarve on ja pysyy, oli pandemiaa tai ei. 

Yksi asia joka kokonaisuuteen kuitenkin vaikuttaa, on oman talouden tilanne. On tärkeää, että välittäjä noudattaa Hyvää Välitystapaa ja alan normeja sekä lakeja. Yhtä tärkeää on, että välittäjä ymmärtää huomioida jokaisen asiakkaan, myyjän ja ostajan kokonaistalouden tarpeet ja muutokset asumisen asioiden rinnalla. Ammattitaitoinen välittäjä osaa katsoa, mikä on aidosti mahdollista ja ohjaa toimimaan sen mukaan. Joskus jokin asunto on liian kallis ja täytyy katsoa jotain muuta kohdetta. Joskus taas myyntiä kannattaa toteuttaa jollain erikseen sovitulla tavalla, jotta lopputulema on varmasti paras mahdollinen. Alan tekijät ovat pääsääntöisesti todellisia moniosaajia, jotka opiskelevat koko ajan lisää sekä pystyvät tuomaan käytäntöön kaiken osaamisensa, lakien ja normien muutosten keskellä, asiakkaiden tuloksellisen asuntokaupan toteuttamiseksi. 

Reilu kolme vuotta alalla sekä nyt kolme vuotta Sp-Koti Urbaanien toiminnan käynnistäjänä ja rakentajana on vain lisännyt arvostusta alan osaajia kohtaan. Samalla on tullut selväksi, että omistajiemme 200-vuotinen perinne on edelleen ajankohtainen ja tärkeä. On upeaa saada luotsata ja kasvattaa yritystä, jonne on löytynyt huipputekijät. Jatkamme yhä eteenpäin kasvaen, kehittyen ja ollen jatkossakin tahdon asialla!

 

Kirjoittajana Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

Julkaistu

Ajankohtaista