Eläkevakuutus

Eläkevakuutuksella varmistat itsellesi leppoisat eläkepäivät tulevaisuudessa.

check

Pitkäaikaiseen säästämiseen tarkoitettu sopimus, joka täydentää lakisääteistä eläkettäsi.

check

eläkevakuutus Sisältää henkivakuutuksen.

Eläkevakuutuksen maksaminen sinulle

Eläkevakuutuksen perusteella sinulle aletaan sovittuna eläkeaikana maksaa eläkettä. Eläkettä maksetaan toistuvina erinä kuukausittain, kun olet saavuttanut syntymävuotesi ja sopimuksen tekoajan perusteella määräytyvän iän.

Sopimus tehty 1. päivänä tammikuuta 2013 tai sen jälkeen:  
Syntymävuosi eläkeikä, vuotta
1957 tai aiemmin  68
1958–1961  69 
1962 tai myöhemmin  70 


Maksat eläkkeestäsi pääomatuloveroprosentin mukaisen veron.

Tietyissä elämäntilanteiden muutoksissa sinulla on myös mahdollisuus eläkevakuutuksen takaisinnostoon ennen eläkkeesi alkamista.

Joustavat vakuutusmaksut

Eläkevakuutuksessa säästät maksamalla vakuutusmaksuja oman taloudellisen tilanteesi mukaan. Voit tarvittaessa muuttaa maksusuunnitelmaa joustavasti riippuen elämäntilanteestasi. Maksamasi vakuutusmaksut sijoitetaan valitsemiisi sijoituskohteisiin, joiden perusteella vakuutussäästön arvo määräytyy.

Sijoituskohteet

Voit maksaa kerralla isomman summan tai säästää säännöllisesti kuukausittain. Sijoitussidonnaisessa eläkevakuutuksessa eläkkeesi kehittyy valitsemiesi sijoituskohteiden arvonkehityksen mukaan. Sinulle sopivat sijoituskohteet voit valita Säästöpankin asiantuntijan opastuksella. Saat myös suursijoittajan edut.
   

Sijoituskohteita ovat:

  • Sijoitusrahastot
  • Varainhoitajan Parhaat -salkut  

Suursijoittajan edut:

  • Rahastosijoitukset ilman merkintä- ja lunastuspalkkiota
  • Varainhoitajan palvelut.

Lue lisää sijoituskohteista

Eläkevakuutuksen veroedut

Säästöaikana voit vaihtaa kuusi kertaa vuodessa vakuutuksesi sijoituskohteita ilman kuluja ja mahdollisten myyntivoittojen verotusta. Sijoituskohteiden vaihtaminen onnistuu verkkopankissa maksutta. Sijoituskohteille muodostunutta arvonnousua tai korkoa ei veroteta kohteita vaihdettaessa, vaan verotus tapahtuu vasta silloin, kun vakuutussäästöt nostetaan eläkkeenä.

Eläkevakuutuksen maksuja voi vähentää verotuksessa 5 000 euroon saakka.

Henkivakuutus

Eläkesäästöjäsi turvaa kuolemanvaraturva. Kuolemantapauksessa vakuutussäästösi maksetaan itse määräämällesi edunsaajalle 100-prosenttisesti.

Kuka voi ottaa eläkevakuutuksen?

Sinun pitää olla vakuutusta ottaessasi 18 vuotta täyttänyt, mutta ei vielä lakisääteisellä vanhuuseläkkeellä. Lisäksi sinun pitää asua vakituisesti Suomessa. Mitä nuorempana aloitat säästämisen, sitä pienemmillä maksuilla saat tavoitteesi täyteen.

Lakisääteisestä eläkkeestä voit lukea lisää esimerkiksi osoitteesta www.tyoelake.fi.

Lisätiedot:

Eläkevakuutus Tuoteseloste
Eläkevakuutus Vakuutusehdot
Eläkevakuutus Hinnasto

Avaintietoesite - Varainhoitajan Parhaat Korkopainoinen
Avaintietoesite - Varainhoitajan Parhaat Tasapainoinen
Avaintietoesite - Varainhoitajan Parhaat Tuottohakuinen

Vakuutussäästämisen monipuoliset vaihtoehdot

Vakuutussäästäminen tarjoaa myös monia muita hyviä vaihtoehtoja eläkevakuutuksen lisäksi. Käy tutustumassa muihin vakuutussäästämisen vaihtoehtoihimme täällä.

Tutustu myös näihin

Lainaturva yritykselle

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Elämänvara

Ainutlaatuinen Säästöpankki Elämänvara on hyvä vaihtoehto pitkäaikaissäästämiselle. Säästämisen lisäksi voit varautua vakuutuksen avulla vakavan sairauden varalle.

Varainhoitokapitalisaatio

Varainhoitokapitalisaatio on edullinen ja vaivaton tapa hoitaa yrityksesi varallisuutta ammattimaisesti, valitun tuottotavoitteen ja riskinkantokyvyn mukaisesti.

Lainaturva

Säästöpankki Balanssi -lainaturvan avulla huolehdit lainan takaisinmaksusta ennakkosuunnitelman mukaisesti. Silloinkin, jos jotain ikävää tapahtuu.

Varainhoitovakuutus

Kaipaatko turvallista sijoittamista yli 100 000 euron sijoituksellesi? Varainhoitovakuutus on edullinen ja helppo tapa hoitaa huomattavaa varallisuutta.

Vahinkovakuutukset

Kotivakuutus, autovakuutus, matkavakuutus tai tapaturmavakuutus. Verkossa toimivasta vakuutuspalvelusta saat juuri sinulle sopivat vakuutukset helposti ja edullisesti.

Kapitalisaatiosopimus

Kapitalisaatiosopimus on turvallinen, helppo ja joustava tapa hallita yrityksen varoja. Se on aina määräaikainen sopimus 5–20 vuodelle.

Ryhmäeläkevakuutus

Ryhmäeläkevakuutus antaa yritykselle tehokkaan tavan sitouttaa tai palkita henkilöstöä. Sopimukseen sisältyy henkivakuutus sekä pysyvän työkyvyttömyyden turva.

Säästövakuutus

Säästövakuutus on turvallinen, helppo ja joustava säästötapa. Alkuun pääset helposti ja voit nostaa kertyneitä varoja, kun niitä tarvitset.

HINNASTON ja lähipankkisi yhteystiedot saat näkyviin kirjoittamalla kenttään kaupungin, postinumeron tai Säästöpankkisi nimen. 

Valitsemasi konttorin yhteystiedot

Vaihda konttoria
Palvelemme myös asiakaspalvelussa puhelimitse ja chatilla arkisin klo 8-22
...