Neljä hyvää syytä tutustua Säästöpankki Elämänvaraan

Säästöpankki Elämänvara on uusi, ainutlaatuinen tapa vahvistaa omia turvaverkkoja. Elämänvarassa yhdistyvät pitkäaikaissäästäminen ja vakavan sairauden turva. Haastattelimme tuotteen kehityksessä mukana ollutta Sp-Henkivakuutuksen tuotepäällikkö Aleksi Jalavaa.

Mitä Elämänvara sisältää ja mihin tarpeeseen se syntyi?

- Halusimme kehittää sellaisen ratkaisun, joka tuo turvaa läpi elämänkaaren aina vanhuuden päiviin asti, kertoo Sp-Henkivakuutuksen tuotepäällikkö Aleksi Jalava. Työn tuloksena luotiin täysin uudenlainen vakuutus, joka yhdistää säästämisen ja vakavan sairauden turvan:

• Tuottavaa, säännöllistä säästämistä kohtuullisin kuukausimaksuin. Säästöt ovat aina käytettävissä, ja niitä voi halutessaan nostaa kuukausierissä esimerkiksi hoitovapaalla tai eläkkeellä.
• Turva kolmen yleisimmän vakavan sairauden varalle 20 000 € tai 40 000 € verottomana kertakorvauksena. Vakavan sairauden turva kattaa syövän, sydäninfarktin ja aivohalvauksen.

Jalavan mukaan tarve uudenlaiselle tuotteelle on nähty niin yhteiskunnallisessa keskustelussa, markkinaseurannassa kuin asiakkaiden toiveissa. Signaalit ovat selkeät: riskeihin varautuminen ja henkilökohtainen säästäminen, erityisesti eläkekertymän täydentäminen, on entistä tärkeämpää.

Mitkä ovat Aleksi Jalavan mielestä Säästöpankki Elämänvaran tärkeimmät ominaisuudet?

1) Monipuolinen turva eri elämäntilanteisiin

Elämä voi laittaa suunnitelmat uusiksi monin tavoin – myös vakavan sairauden muodossa. Jos kyseessä on esimerkiksi nuori henkilö, jolle ei ole vielä kertynyt säästöjä, sairastuminen voi olla myös taloudellisesti kova paikka. Vakavan sairauden turvan kertakorvaus, 20 000 € tai 40 000€, auttaa keskittymään omaan hyvinvointiin.

Kun Säästöpankki Elämänvaraan on kertynyt säästöjä jo pidemmältä ajalta, niillä voi rahoittaa poikkeavia elämäntilanteita. Ja jos säästöt pysyvät tallessa eläkeikään saakka, voit nostaa mukavaa kuukausittaista täydennystä lakisääteiseen eläkkeeseesi tai toteuttaa pitkäaikaisia toiveita.

2) Joustavat vakuutusmaksut

Säästöpankki Elämänvaran maksutavat ovat hyvin joustavat. Helppo ja suositeltava ratkaisu on kerran kuukaudessa, mutta myös suuremmat kertamaksut ja muut maksutavat ovat mahdollisia. Voit pitää taukoja säästämisestä tai nostaa säästöt vaikka kerralla niin halutessasi.

3) Hyödyt verotuksessa

Jos sairastut johonkin Säästöpankki Elämänvaran kattamista sairauksista, saat kertakorvauksen käyttöösi verottomana. Sen ansiosta voit toteuttaa monenlaisia suunnitelmia hyvinkin nopeasti. Sijoituskohteen arvonnoususta huolimatta sinun ei tarvitse maksaa veroja vaihtaessasi kohdetta. Omien kertyneiden pääomien nostaminen on myös verotonta.

4) Suursijoittajan edut

Saat pienellä vakuutusmaksulla käyttöösi salkunhoitajan palvelut ja monipuoliset sijoituskohteet, jotka ovat tyypillisesti vain suursijoittajien ulottuvilla. Valittavanasi on kolme erilaista sijoituskoria matalasta korkeaan riskitasoon. Säästöpankin asiantuntijan avulla löydätte juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Tahdotko Elämänvaran tulevaisuutesi turvaksi? Varaa aika tapaamiseen.