Salkuhoitaja Tatu Paasimaa

Tatu Paasimaa

salkunhoitaja

Hei, olen Tatu. Toimin salkunhoitajana Säästöpankkiryhmään kuuluvassa Sp-Rahastoyhtiössä. Vastuullani ovat asiakkaiden täydenvaltakirjan yhdistelmäsalkut. Keskityn omassa työssäni hieman enemmän osakesijoitusten analysoimiseen, mutta asiakkaiden sijoitusuniversumi käsittää käytännössä kaikki omaisuuslajit globaalisti.

Täydenvaltakirjan salkuissa allokoimme varoja pääasiassa eri omaisuuslajien välillä, mutta teemme myös jonkin verran arvopaperivalintaa. Laajasta tehtäväkentästä johtuen työssä onnistuminen vaatii kokonaisvaltaisen lähestymisen sijoitusmarkkinoihin. Olen kasvattanut kokemustani alalta yli vuosikymmenen verran ja nähnyt monenkirjavia sijoitusympäristöjä. Olen huomannut, että rauhallisella ja tosiasioihin perustuvalla päätöksenteolla pääsee parhaisiin lopputuloksiin.

Koulutukseltani olen KTM ja olen suorittanut myös varainhoidossa kansainvälisesti arvostetun CFA-tutkinnon. Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että kiinnostuin finanssialasta ja sijoitusmarkkinoista melko varhaisella iällä, enkä ole kokenut yleistä tuskaa opiskelujen suunnan tai alanvalinnan suhteen. Teen unelmatyötäni!

Parasta salkunhoitajan työssä on nähdä, kuinka tarkasti tehdyt analyysit ja huolelliset sijoituspäätökset antavat asiakkaille paremman riskikorjatun tuoton pitkällä aikavälillä.

3 x tahdon:

Kun en ole töissä, tahdon… rentoutua aktiivisella liikunnalla sekä viettää aikaa läheisten ja ystävien seurassa. Suosikkilajejani ovat jalkapallo ja tennis, joita pelaan itse ja seuraan myös paljon.

Kun tilillä on ylimääräinen satanen, tahdon… sijoittaa sen hyvin hajautettuun yhdistelmäsalkkuun. Korkoa korolle -mekanismi toimii ja takaa pitkäjänteiselle säästäjälle hyvät tuotot.

Ennen kuin jään eläkkeelle, tahdon… säästää tarpeeksi, että eläkkeellä pääsen maailmanympärysmatkalle. Matkustaminen on ollut osa elämääni pienestä asti, ja olen käynyt kaikilla mantereilla Etelämannerta lukuun ottamatta. Kuka tietää, ehkä sielläkin jonain päivänä.

 
Toimipiste

Sp-Rahastoyhtiö