Asiakaspalvelun ammattilainen

Tahdomme sinut, jonka asenne ja osaaminen auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Kanssamme pääset palvelemaan asiakkaitamme heidän talouden kumppanina ja kehittymään alan asiantuntijana.

Tahdomme asiakaspalvelun ammattilaisen Säästöpankkikeskukseen

Tule osaksi suomalaisen säästöpankkitoiminnan tarinaa, jossa ihmisiä kannustetaan tahtomaan enemmän rahoiltaan ja elämältään.

Etsimme osaavaan joukkoomme mukaan henkilöä, jolta löytyy innostusta ja tahtoa palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ruotsiksi ja suomeksi. Tarjolla on vakituinen tehtävä Säästöpankkiryhmän keskitetyssä asiakaspalvelussa. Työssäsi vastaat siitä, että asiakkaidemme päivittäinen asiointi on sujuvaa ja laadukasta. Pääosa asiakaspalvelusta tapahtuu puhelimitse, mutta lisäksi kohtaat asiakkaita muun muassa chatin ja verkkopankin välityksellä.

Onnistumisen edellytyksenä tehtävässä on ratkaisukeskeinen asiakaspalveluasenne, joka heijastuu kaikkeen tekemiseesi työssä eri palvelukanavissa. Olet innokas uuden oppija ja tartut aktiivisella otteella erilaisiin tehtäviin. Olet positiivinen ja utelias joukkuepelaaja ja ymmärrät, että yhdessä ja yhteistyöllä pääsemme pidemmälle. Työssäsi tarvitset äidinkielentasoista ruotsin kielen taitoa sekä erinomaista suomen kielen taitoa. Työaikasi tulee sijoittumaan toisinaan myös ilta- ja lauantaivuoroihin. Voit olla alan konkari, mutta yhtä lailla lyhyemmälläkin kokemuksella pärjäät - tärkeintä on positiivinen asenteesi ja tahtosi kehittyä finanssialan ammattilaiseksi.

Tarjoamme sinulle moniulotteisen työnkuvan pankkialan ytimessä sekä mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä alan asiantuntijaksi. Pääset osaksi motivoitunutta ja kehittyvää työyhteisöä, jossa käytössämme on nykyaikaiset työvälineet ja joustavat työajat. Työskentelet osana Liedon tiimiämme, joka on kevään aikana muuttamassa uusiin toimitiloihin Turun keskustassa. Joustava hybridityö on meidän tapamme yhdistää etä- ja lähityö yksilöllisten tarpeiden ja työtehtävien mukaan.

Tahdomme Säästöpankkiryhmässä olla asiakaskokemuksessa Suomen ykkönen. Tämän tavoitteen toteuttamisessa sinun roolisi on ensisijaisen tärkeä.

Kysy lisää tehtävästä tiimin esihenkilö Niina Jaloselta puh. 050 567 7336 soittoaikoina 22.3 klo 10–11 ja 29.3. klo 15–16.

Jätä omannäköisesi hakemus mahdollisimman pian, viimeistään 3.4.2023. Aloitamme haastattelut jo hakuaikana ja tehtävä täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Finanssialan tehtävän luonteen vuoksi valittavalta henkilöltä tarkistetaan luottotiedot sekä teetetään huumausainetesti.

 

Säästöpankkiryhmän tehtävänä on edistää säästäväisyyttä ja asiakkaidemme taloudellista hyvinvointia lähellä asiakasta. Tahdomme olla osaavin ja luotetuin talouden kumppani, ja tahdomme, että meidät tunnetaan rohkeista teoistamme suomalaisten taloudellisen hyvinvoinnin puolesta. Ytimessämme on säästöpankkikokemus, joka yhdistää digitaalisen ja henkilökohtaisen asiakaspalvelun Suomen parhaaksi asiakaskokemukseksi.