Luottoriskianalyytikko, Helsinki

Tahdotko sinä riskienhallinnan ammattilainen olla mukana rakentamassa Säästöpankkiryhmän tulevaisuutta?

Tahdomme luottoriskianalyytikon, jonka asenne ja osaaminen auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Olet osa riskienvalvonta toimintoa, jonka tehtävä on varmistaa, että Säästöpankkiryhmässä noudatetaan hallituksen asettamia ja hyväksymiä riskienhallinnan periaatteita ja rajoituksia sekä sääntelyn asettamisrajoituksia.

Tehtävässä kehität luottoriskienhallintaan ja -valvontaan käytettäviä seuranta, analysointi ja raportointi menetelmiä ja osallistut luottoriskimallien ylläpitoon ja suunnitteluun. Arvioit ja raportoit osaltasi luottoriskistrategian toteutumista, pääoman riittävyydestä, keskeisimmistä riskeistä sekä riskienhallinnan toimivuudesta ja kehittämistarpeista ylimmälle ja toimivalla johdolle sekä viranomaisille. Osallistut luottoriskien osalta sääntelymuutosten seurantaan ja analysoit muutosten vaikutuksia ryhmän riskienhallintaan.

Tahdomme, että sinulla on hyvät analyyttiset taidot riskien arviointi-, mittaamis- ja prosessimenetelmien kehittämiseen ja toteuttamiseen niin toimintaohjeiden kuin tietojärjestelmien kannalta. Lisäksi sinulla on hyvät tietotekniset taidot vastuualueiden asettamien järjestelmävaatimusten ymmärtämiseksi (SQL, SAS). Työssä menestyminen edellyttää kokemusta pankkiliiketoiminnasta, riskimallien kehittämisestä ja tietokantatyöskentelystä sekä tarkkaa ja analyyttista tapaa työskennellä. Erinomaisten yhteistyö- ja kommunikaatiotaitojen lisäksi olet taitava esiintyjä. Roolissasi sparraat jäsenpankkejamme sääntelyyn liittyvän ohjeistuksessa ja koulutuksessa. Raportoit tehtävässä riskienhallintajohtajalle.

Tehtävässä menestyminen edellyttää vahvaa asennetta ja kokemusta vastaavista tehtävistä. Työtapaasi määrittää toimeliaisuus ja halukkuus uuden omaksumiseen ja oppimiseen. Luontainen uteliaisuutesi ja halu oppia takaavat sen, että kehität itseäsi ja vastuualuettasi alati muuttuvassa finanssimaailmassa. Työskentelet yhdessä useiden eri sidosryhmien kanssa, muun muassa yhteenliittymään kuuluvien hallitusten ja toimivan johdon kanssa sekä Säästöpankkiryhmään kuuluvien pankkien kanssa. Sinulla on vahva tahto saada ihmiset onnistumaan ja pystytkin auttamaan organisaatiota toiminnon kehittämisessä.

Tehtävässä avautuu erityisen laaja-alainen näkökenttä koko Säästöpankkiryhmän toimintoihin.

Tarjoamme sinulle vastuullisen tehtäväkokonaisuuden huipputiimissä ja työyhteisössä; rautainen ammattitaitomme ja tahtomme ovat käytettävissäsi ja menestyksesi tukena. Luontainen uteliaisuutesi kertoo meille, että sinulla on tahtoa kasvattaa osaamistasi, sillä tehtävä tulee haastamaan sinua monipuolisuudellaan. Työskentelyn sujuvuuden takaa joustavat työajat sekä nykyaikaiset työskentelytilat Helsingin Vallilassa.

Hae meille täyttämällä hakulomake 31.8.2022 mennessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut jo hakuaikana ja täytämme toimen heti sopivan henkilön löydyttyä. Tehtävä on vakituinen.

Lisätietoja tehtävästä antaa riskienhallintajohtaja Tiia Niemi arkipäivisin klo 8-9 ja 15-17, puh. 0400 957 534.