Operatiivisten riskien Riskienhallintapäällikkö, Helsinki

Tahdomme joukkoomme riskienhallintapäällikön vahvistamaan operatiivisten riskien parissa työskentelevää tiimiämme.

Tahdomme joukkoomme riskienhallintapäällikön vahvistamaan operatiivisten riskien parissa työskentelevää tiimiämme. Operatiivisten riskien hallinta ja siihen liittyvät prosessit ovat päävastuualueitasi. Sinulla pitää olla halua ja intoa, mutta myös kokemusta operatiivisten riskien hallinnan eri osa-alueista. Parhaassa tapauksessa olet työskennellyt joitakin vuosia operatiivisten riskien parissa finanssialalla. Toivomme kokemusta erityisesti IT- ja tietoturvariskien, sekä jatkuvuussuunnittelun parissa työskentelystä.

Olet avainhenkilö operatiivisen riskin riskiarvioiden toteuttamisessa ja pystyt itsenäisesti valvomaan riskienhallinnan toteutumista erilaisissa liiketoimintaprosesseissa ja järjestelmissä. Tehtävässä osallistut myös aktiivisesti ulkoistusten hallintaprosessiin, joten arvostamme toimittajahallinnan perusperiaatteiden ymmärrystä.

Ymmärrys järjestelmäkehityksestä on työssä onnistumisen edellytys, sillä tulet ottamaan vastuullesi käyttämämme operatiivisten riskien hallinnan järjestelmän ja vastaat jatkossa järjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä tiimin tarpeita vastaavaksi.

Finanssiala on vahvasti säännelty ala, joten erilaisten viranomaisvaateiden ja ohjeiden ymmärtäminen ja tulkintakyky on edellytys tehtävässä menestymiselle. Tehtävässä pääset kouluttamaan ja laatimaan viranomaisvaatimuksiin perustuvia sisäisiä ohjeistuksia muun organisaation käyttöön, joten arvostamme menestyksekästä viestintä- ja koulutuskokemusta. Koska pankkiryhmämme toimii kahdella kotimaisella kielellä, hyvä ruotsin kielen taitosi on etu.

Työnantajasi on Säästöpankkiliitto osk, joka toimii Säästöpankkikeskuksessa Säästöpankkien yhteenliittymän keskusyhteisönä (Laki talletuspankkien yhteenliittymästä). Operatiiviset riskit ovat osa Säästöpankkikeskuksen Riskienvalvonta ja Compliance -toimintoa. Riskienvalvonta ja Compliance -toiminto on liiketoiminnasta riippumaton toiminto, jonka tehtävänä on ohjata ja valvoa Säästöpankkiryhmän pankkeja ja yhtiöitä. Säästöpankkiryhmän arvot - asiakasläheisyys, yhteistyö, vastuullisuus ja tuloksellisuus - ohjaavat toimintomme tekemistä joka päivä: tuemme liiketoimintaa kehittämään palveluitaan aina asiakkaan parhaaksi ja saavuttamaan tavoitteensa sääntelyä noudattaen.

Toivotamme sinut tervetulleeksi osaksi tehokasta tiimiä, joka jatkuvasti pyrkii kehittämään toimintaansa ja tekee töitä hyvällä sykkeellä. Työsuhteen edut ovat erinomaiset: hyvinvoinnistasi huolehditaan kattavasti ja taloudellisesta hyvinvoinnistasi huolehtii henkilökohtainen säästöpankkiirisi. Modernit toimitilamme sijaitsevat Helsingin Vallilassa, vaikkakin joustava hybridityö on meidän tapamme yhdistää etä- ja lähityö yksilöllisten tarpeiden ja työtehtävien mukaan.

Hae meille täyttämällä hakulomake 30.5.2023 mennessä. Lisätietoja vakituisesta tehtävästä antaa rekrytoiva esihenkilö Susanna Tulokas +358 50 340 4837.